Premium

Získejte všechny články mimořádně
jen za 49 Kč/3 měsíce

Zrušme výživné a uzákoňme práva samce.

Každej jelen či srnec má svůj harém. Mám pokračovat? Lev, vlk, atd. A u vopičáků? Jenom primární alfa samec má „nárok“, a to už máme blízké příbuzenstvo. Takže jak je to s tou monogamií? S tou láskou až za hrob a tak?

Morrisova „Holá opice“, tedy Homo sapiens, se vzorcem chování až tak vod těch vopic neliší. Sufražetkám a podobným ženštinám už bude stát po těch málo větách veškeré ochlupení, jako po dotyku Van den Graafova generátoru, ale dyť to nemusej číst dál. Zákon zachování druhu si žádá své. Přiznejme si to na rovinu. Nebuďme pokrytci jako naše společnost, ve které „se o těchto věcech“ nemluví. Primární potřeba adolescentů obojího pohlaví je vybít svůj sexuální náboj. To je uskutečnit pohlavní styk. Samci našeho druhu Homo sapiens by dle tradic měli být ti aktivnější, vlastně „ti prasáci“, co przní panny a tak. Ale není to pravda. U normálního pohlavního styku se na něm podílejí oba partneři dobrovolně a většinou i s chutí. Bohužel většinou o lásce tam není moc co povídat. Na disku je pauza, bylo to tělo na tělo, oba vzrušení, tak proč si nevrznout. Pozor, neobhajuji devianty a násilníky. Prostě oběma bylo slabo ve slabinách a tak si vrzli. Pokud ono vrznutí bylo bez následků, není co řešit. Příště si samec vrzne s jinou a samice s jiným. Problém nastane v okamžiku, když díky tomuto vrznutí partnerka otěhotní.  Pak se to stává většinou kauzou právníků.
Ale vlastní problém je jinde. To není nemoc –áctiletých, ale choroba rozpadu a nefunkčnosti rodiny. Dovolím si připomenout text jedné staré písničky, skvěle zazpívané paní Martou Kubyšovou: „ Mamá, lásku znám, je hřích když jí dám ? …a pak rada zní, ještěj počkej s ní.“
Bohužel, nějak si společnost tuto radu nevzala k srdci. A co u těch -áctiletých, leč i „politické špičky“  se  se zvolením najednou stávají těmi jeleny, ať už mají sexy-mozek, nebo jsou jen u válu a chybí jim soudnost. Teď už skutečně stačí odmávat tu hlášku v nadpisu a dát jí zákonnou formu.

Za mejch mladej let musel jeden s holkou pár týdnů chodit, než došlo na pitomou pusu. Ale nechci moralizovat. S mojí bábou jsme si padli do oka tak někdy před 40ti lety a byla z toho nakonec láska jako trám. Teda prsa měla a dosud má pěkný, ale to je o něčem jiným. Vlastně by ta moje holka měla mít svatozář, protože žít dodnes s takovým svérázným parchantem, jako jsem já….
Jó a co se lásky tejče, o té by vám mohl vyprávět sv. František z Asissi. Já mám svou bábu jenom docela po česku rád, i když mi občas pije krev.
Ale nevěrnej jsem jí nikdy nebyl. Ňákej flirt, to jó, ale vocaď pocaď. Spolu jsme děti vychovali a přivedli k dospělosti, aniž měli potřebu z nás ve své pubertě učinit prarodiče.

Tak to zkusím znova zavolat: věnujte se svým dětem. Hrajte si s nimi, pokud je čas her a naučte je odpovědnosti, až čas her skončí. Informujte děti včas. O to méně bude samoživitelek i alimentů. Naučte svého „ňuňínka“ i „ňuniňku“ odpovědnosti. Vynechte argumenty typu: „To by náš Petříček… naše Ivanka atd.“ když už se stane. Ale chyba je na vás, rodičích, pokud Petříček či Ivanka nebo oba jsou příliš mladí a nezodpovědní. Že se vám nelíbí, pokud už zodpovědí jsou, když si  svůj život již dokáží nezávisle na vás zařídit, pak se jim do něj nemotejte. Vím, že to rodiče občas těžce nesou, ale je to tak. Každé ptáče jednou vylítne z hnízda a napřesrok hnízdí samo.

 

Tak kdo z Vás, vážení čtenáři,  kdo mne coby první rozcupuje?

P.S.
A co to výživné? Pokud si rodina zachová svou funkci, tak prosím, o čem je řeč? Zasadit strom problém není a holt někdo musí žít v nájmu. Než dlouhý peníze za barák je lepší věnovat svůj čas těm nejbližším. Ženě a dětem. Jinak ty dlouhý peníze nacpete právníkům v rozvodovém řízení a tahanicích třeba právě o ten barák.

 

Nominujte autora do ankety Bloger roku

Autor: Michal Slavíček | středa 8.6.2011 7:09 | karma článku: 14,75 | přečteno: 1258x
  • Další články autora

Michal Slavíček

Umíme ještě diskutovat?

Asi naivně se domnívám, že diskuse je vzájemný hovor dvou či více osob k danému tématu (resp. problému), ze kterého by mělo vyplynout vzájemné porovnání a vyjasnění si jednotlivých názorů a pokud možno alespoň nástin řešení diskutovaného problému. Zároveň je třeba si uvědomit, že ne každý názor, k danému problému vyřčený, má stejnou váhu. Fundovanější pohled na konstrukci jaderného reaktoru bude mít jaderný fyzik a k mísení a kynutí těsta zase pekař. Nicméně oba mohou přinést zajímavý pohled na "parketu" toho druhého. Ale každý z nich má právo na svůj názor i právo tento vyřknout a obhajovat!

24.3.2013 v 9:30 | Karma: 15,67 | Přečteno: 948x | Diskuse| Ostatní

Michal Slavíček

Chcete se spláchnout do WC ?

Berte antidepresiva, berte homeopatika, berte... berte... berte.....Nebo chvíli přemýšlejte. Svět přeci nestojí na vás co jedinci a ani jím co jedinci nepohnete. Ale sami se sebou pohnout můžete. Tím, že budete přemýšlet. Vypněte televizi, zhasněte a uložte se na své oblíbené lože. Zavřete oči a ve zkratce si promítněte svůj dosavadní život. A budete-li při této projekci objektivní a sami k sobě poctiví, zjistíte, že pasíva i aktíva jsou celkem v rovnováze. Pak vás to přejde. Tedy to spláchnutí.

4.3.2013 v 8:17 | Karma: 10,09 | Přečteno: 247x | Diskuse| Ostatní

Michal Slavíček

Objev století

Program SETI asi všichni znáte. Nejmodernější technika sleduje hlasy z vesmíru, ale odpovědí je ticho. Obrovské ticho ze všech stran. Hovoří jen hvězdy, ale po signálech inteligentních tvorů není potuchy.

23.2.2013 v 9:17 | Karma: 10,45 | Přečteno: 386x | Diskuse| Ostatní

Michal Slavíček

Povolební spleen a chandra?

Jak si tak čtu povolební reakce, ať už ty mediální, či jednotlivců v diskusích, nestačím se divit.A čemuže to? Jak ona (média) či oni (konkrétní lidičkové) se (ne)dokáží vyrovnat s tím, jak prvé kolo voleb dopadlo. A jak se hledá viník či důvod, proč to dopadlo jak to dopadlo.

13.1.2013 v 14:50 | Karma: 8,02 | Přečteno: 622x | Diskuse| Ostatní

Michal Slavíček

PUSY držet!

A nebo uvidíte. Hned vás smáznem a příště zamáznem. Takto bohužel vypadá situace s cenzurou na iDnes. Nemá smysl se na ní obracet s protesty, protože sama proklamuje, že na ně neodpovídá. No budiž, je to její médium.

13.9.2012 v 18:49 | Karma: 17,03 | Přečteno: 821x | Diskuse| Ostatní
  • Nejčtenější

Nahá umělkyně za zvuků techna házela před dětmi hlínou. Už to řeší policie

3. května 2024  10:10,  aktualizováno  13:43

Policie prošetřuje vystoupení, ke kterému došlo na Akademii výtvarných umění (AVU). Umělkyně a...

Stovky amerických obrněnců se v řádu dnů nepozorovaně přemístily do Česka

2. května 2024  17:21

Několik set vozidel americké armády včetně obrněnců Bradley nebo transportérů M113 se objevilo ve...

Německo je otřeseno. Přišel brutální útok na politika, pak následoval další

4. května 2024  17:40,  aktualizováno  21:09

Na lídra kandidátky německé sociální demokracie (SPD) v Sasku do evropských voleb Matthiase Eckeho...

Vyváděla strašné věci. Zahradil označil Jourovou za nejhorší z eurokomisařů

4. května 2024

Premium Když Česko vstoupilo 1. května do Evropské unie, byl tam matador ODS Jan Zahradil kooptován...

Auto vyjelo z vozovky a srazilo tři lidi. Žena zemřela, dvě vnučky jsou zraněné

2. května 2024  16:40,  aktualizováno  3.5 12:38

Osobní auto srazilo dnes odpoledne v Čáslavicích na Třebíčsku ženu a dvě děti. Žena srážku...

Hamás přistoupil na návrh dohody o příměří předložený Egyptem a Katarem

6. května 2024  18:56

Aktualizujeme Palestinské hnutí Hamás v pondělí večer přistoupilo na návrh dohody o příměří předložený Egyptem a...

Přes Česko jdou bouřky s krupobitím. Voda zaplavila ulice i železnici

6. května 2024  15:47,  aktualizováno  18:44

Do Česka přišly přívalové deště, na některých místech padají i kroupy. Hasiči hlásí desítky...

Odboráře popudila ODS. Odešli z jednání s vládou a plánují velký protest

6. května 2024  17:48,  aktualizováno  18:42

Vztahy mezi vládou a odbory jsou na bodu mrazu. Zástupci odborové centrály ČMKOS v pondělí...

Putin je vrah, vítal protest motorkáře u hrobů sovětských vojáků v Praze

6. května 2024,  aktualizováno  18:41

Motorkáři z Night Wolves MC Europe, odnože ruského motorkářského klubu Noční vlci, přijeli v...

  • Počet článků 132
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 962x
Starší pán, který snad ještě může něco říci. Tedy pokud mu to něco nešlohne ten tento, jak se jmenuje, ten co krade paměť. Alsasan - ne, Arenheim - ne, Alzheimer, jo,to je von!

Seznam rubrik

Oblíbené blogy