Premium

Získejte všechny články mimořádně
jen za 49 Kč/3 měsíce

Války a naše čajíčkové problémy...

Inu jistěže, jakékoliv čajové srandičky na naší půdě, ale jistě nejenom na naší, které se nelíbí pár lidem, jsou zanedbatelné ve srovnání s vážnými problémy světa.Nicméně ale jsou..

Nic nepřepepřit, nepřehřebíčkovat a nepřeonovokořenit, řekl už Josef Svejk

Problém 1 -reklama.Reklama v televizi, v obchodech na internetu, v rozhlase a informace o nesmyslech světa, čím informace blbější, tím, víc je čtena. Zatracený moloch, který nám ničí naší už tak dosti chabou šedou kůru mozkovou.Reklama od špendlíku po lokomotivu, od prášku na praní po lék Voltaren za 470 kč, Gurmet gold paštičky pro vaše pejsky a kočičky, kuřecí řízečky za 200 kč, po strašlivou vraždu kdesi v Ruanda Urundi, kde, považte, našli lidskou nohu, atd. a pokračuje to zaručeným mazáním na regma.

Starý dědek s fonendoskopem na krku, který nemá o medicíně ani páru, dostal málem Nobelovu cenu za svůj celoživotní výzkum této úžasné mastičky a má tisíce děkovných dopisů jak století vstali ze smrtelné postele a křepce znovu vstoupili do života. A vy jenom roztočte osudí ...ano máte ohromné štěstí máte to za polovinu to je za 850 kč. Holt tím jsme krmeni, a že to neuvěřitelně padá i na úrodnou půdu je patrně pravda, jinak by tak pitomá reklama na internetu jistě nebyla.

Problém 2 -internet. Kdykoliv internet otevřete objeví se cookies-buchtičky. Jste svolni? Potvrdit. Ne ? Pak se dál těžko dostanete. Ano ? Pak jste zaškatulkován do buchtičky, ví se o vás kam co otevíráte, váš mail, telefon, patrně i jiná pošta -jste přečten a zaškatulkován. A jde to dál. Znají váš zájem a nabídnou-levně od nás a jen pro vás.

Hesla. Jsme nuceni dávat téměř na cokoliv-a minimálně šestimístná, jsou slabá , střední a silná a nejste náhodou automat ? Ne ? Zaškrtnout.A pokud tedy nejste, ještě kontrola. Śest obdélníků s autíčky, v jednom je volant v druhém jedno kolo ve třetím nic. Zaškrtni, kde jsou auta tupče.

Internetové články.Nezáživné lze přečíst často celé.Záživné – kdo zavraždil v roce 1910 Kláru Vomáčkovou, s kým se oženil syn fotbalisty Vomelky a podbně -se dozvíte z článku tři věty a pokračování, no jistě, pouze pro zvané. Zaplať brachu. Debaty našich veličin, těch je málo i neveličin s moderátory. Mnohdy dobré, mnohdy, jsou li diskutující dva i více , a je li to „pro a proti“, aby to bylo zajímavější, je posluchač velmi často zmaten, protože „úhly pohledu“ jak se jimi ohánějí diskutující, mohou být od nuly do 360 stupňů. A jdou -li do toho ještě hoaxy a zprávy nepotvrzené či vymyšlené, posluchač uléhá rozladěn, nespí do tří hodin do noci a nevěří už vůbec ničemu a nikomu. Ani zjevné pravdě.

Já se nemohu zbavit  zajímavých rad od baby Vangy, mám si koupit kupón za 9 stovek, jistý Psota mě nabízí roztočení zdarma, Straka dokonce 100 otočení zdarma, abych vyhrál nevím co, Vasyl Homola taky furt cosi, Tereza-jenom pro tebe Michael, dokonce s mým telefonem, Vanda K., Lucie Skuhravá-pošlete tolik a tolik za 24 hodin se vám částka zdvojnásobí a podobně.Spamová pošta se plní. Výhoda internetu.

Myslím, že v některých zcela evidentních případech, kdy už známe naše provařené politické „veličiny“, je dobré zavřít televizi , nebo přeladit internet a jít se projít na vzduch. Pro mne jsou tím znamením, kdy činím uvedené, objeví li se náš Nejvyšší na Hradě se svou hradní squadrou,  i bez ní, pan Klaus Václav, právník Vyvadil a v současné době jistě pravý pravoslavný křesťan pan V.V .P. z matušky Moskvy.Ten se pokřižuje    vstupujíce do údajně ledové vody, případné si zaloví v moři a je zcela náhodně fotografován, když vyloví   starobylou amforu, sotva se potopí do voděnky. Kdo by tomu pánovi nevěřil….

Problém 3-Prodejny knih. Pravda- vychází spousty knih dobrých a autorů zajímavých, ale nemyslím si, že by mělo být půl sálu prodejny věnováno umění vařit a kuchaříci opěvováni více než Karel IV. Další kus prodejny je věnován autobiografiím našich herců, kde každý herec věřící, že je nedostižný velikán, napíše, obvykle na konci života, svůj životopis, když už je, ač mlád jak si stále myslí, neprávem herecky opomíjen. Systém- babička byla chudá venkovská žena, chodila čistě byť jednoduše oblečena, maminka a tatínek a dědeček a pak hlavně já –a jaké já měl role kde mě dvacet minut ve stoje tleskali a kde jsem bydlel a co jsem jedl,  kolik jsem měl žen, občas i herečky promluví nezastřeně o svých avantýrách, atd.

 Holt herecká branže musí být neustále vidět, i na smrtelné posteli. Herecké umění jak co nejlépe kamuflovat, to se herci učí od školy a trénují po celý život, by mohl využít i plukovník Koudelka, šéf naší výzvědné služby, byli by jistě nejlepší zpravodajci, protože klam mam a šalba je jejich profesním posláním. Myslím, že i pan prezident by byl spokojen a pan plukovník by konečně dostal generálský prýmek.

Nominujte autora do ankety Bloger roku

Autor: Michael Pálka | neděle 10.4.2022 18:32 | karma článku: 13,33 | přečteno: 312x
  • Další články autora

Michael Pálka

Čepiga a ti druzí....

jsou ruští hoši vyznamenaní za své skutky Vladimírem Putinem, kteří s velkou pravděpodobností měli svoje nepokojné prstíky v případě výbuchu skladu trhavin, zbraní, výbušnin a dělostřeleckých granátů v roce 2014 ve Vrběticích.

6.5.2024 v 22:42 | Karma: 11,39 | Přečteno: 251x | Diskuse| Politika

Michael Pálka

Fiala a Biden....a další...

Něco jsme vymysleli, získali na to eura od bohatších států, Ukrajina dostane, tedy snad, tolik potřebné dělostřelecké náboje, fajn, dobrý.

20.4.2024 v 18:09 | Karma: 16,46 | Přečteno: 633x | Diskuse| Politika

Michael Pálka

Euro-a jak to vidí....

I stalo se před několika dny. Mladící a holčiny kladli otázky týkající se eura životem vycepovaným a opatrností překypujícím ekonomům u Václava Moravce v debatě o euru.

30.3.2024 v 20:47 | Karma: 15,06 | Přečteno: 501x | Diskuse| Společnost

Michael Pálka

Horní Cerekev a ještě kousek dál...

Pravda, není to divočina jakou prožíval Alberto Vojtěch Frič, ale potloukat se po místech české a moravské historie, koukat na často pozoruhodnou rukodělnou lidskou invenci v městečkách a městysech kraje Vysočiny, vás uspokojí.

21.3.2024 v 12:15 | Karma: 11,29 | Přečteno: 232x | Diskuse| Společnost

Michael Pálka

7 hodin do Volar-8 hodin do New Yorku...

Je to tak. Z Brna vlakem s jedním přestupem je to téměř časově stejné jako eroplánem z Vídně do New Yorku.Ale řeknu vám....je lepší zvolit úhledné Volary, než divočácký New York.

6.3.2024 v 20:28 | Karma: 12,94 | Přečteno: 370x | Diskuse| Ostatní
  • Nejčtenější

Nahá umělkyně za zvuků techna házela před dětmi hlínou. Už to řeší policie

3. května 2024  10:10,  aktualizováno  13:43

Policie prošetřuje vystoupení, ke kterému došlo na Akademii výtvarných umění (AVU). Umělkyně a...

Stovky amerických obrněnců se v řádu dnů nepozorovaně přemístily do Česka

2. května 2024  17:21

Několik set vozidel americké armády včetně obrněnců Bradley nebo transportérů M113 se objevilo ve...

Přes Česko přešly bouřky s krupobitím. Dálnici D1 pokrylo bahno a větve

6. května 2024  15:47,  aktualizováno  7.5

Do Česka přišly přívalové deště, na některých místech padaly i kroupy. Hasiči hlásili desítky...

Německo je otřeseno. Přišel brutální útok na politika, pak následoval další

4. května 2024  17:40,  aktualizováno  21:09

Na lídra kandidátky německé sociální demokracie (SPD) v Sasku do evropských voleb Matthiase Eckeho...

Vyváděla strašné věci. Zahradil označil Jourovou za nejhorší z eurokomisařů

4. května 2024

Premium Když Česko vstoupilo 1. května do Evropské unie, byl tam matador ODS Jan Zahradil kooptován...

U Strakonic se srazilo šest aut. Silnici na Písek zavřeli, zasahoval i vrtulník

7. května 2024  17:49,  aktualizováno  23:02

Na silnici I/4 u Strakonic se stala hromadná nehoda. Podle informací hasičů se srazilo šest aut,...

Češi s kradenými věcmi v Rakousku při honičce s policií proráželi zábrany

7. května 2024

Rakouská policie dnes v okrese Freistadt zatkla dvojici Čechů s kradenými věcmi vysoké hodnoty....

Kreslíř přežil útok na Bataclan, teď traumatizovaný spáchal sebevraždu

7. května 2024  21:05

Francouzský kreslíř Fred Dewilde, který přežil teroristický útok na hudební klub Bataclan, spáchal...

Izraelská armáda drží palestinskou stranu Rafáhu, v Káhiře se jedná o příměří

7. května 2024  7:44,  aktualizováno  20:54

Izraelská armáda v úterž zahájila operace na východě Rafáhu, který leží na jihu Pásma Gazy a kde...

Akční letáky
Akční letáky

Prohlédněte si akční letáky všech obchodů hezky na jednom místě!

  • Počet článků 319
  • Celková karma 13,04
  • Průměrná čtenost 942x
Kverulant a nespokojenec, už dosti starý na to, aby se na dění kolem sebe díval z nadhledu věčnosti....někdy se to daří, mnohdy ne.

Seznam rubrik