Premium

Získejte všechny články mimořádně
jen za 49 Kč/3 měsíce

Konečně dobrá zpráva...zvítězil zdravý rozum a televizní poplatky již byly zrušeny !!!

Ovšem špatnou zprávou pak zůstává situace v ČT...nabubřelost, manipulace, lži. Tak jen najít odvahu postavit se "proletářům" z ČT...ne, stroje opravdu nepatří těm, kteří na nich pracují i když u nich zase budou spát ve spacáku...

   Člověka vždy potěší, může-li být poslem dobrých zpráv. A zpráva o zrušení televizních i rozhlasových poplatků dobrou zprávou bezesporu je. Dovolte mi, prosím, abych Vám tedy stručně shrnul jak se tato převratná novinka rodila, kdy vstoupila v platnost a jaké postoje k ní zaujímali někteří politici a zaměstnanci televize, protože Česká televize, se svou pověstnou skromností, nás o zrušení poplatků doposud neinformovala. O zrušení poplatků a celkových změnách v České televizi se mluví velmi dlouho a myšlenka Miloše Zemana ( kterého jsem nevolil a přesto s ním v mnohém souhlasím ) není nijak převratná a už vůbec ne útokem na svobodu slova a nezávislost, jak o ni, opět trochu hystericky, mluví Miroslav Kalousek a TOP 09 ( kterou jsem po jejím vzniku bohužel volil a přesto s ní už téměř v ničem nesouhlasím ).

    Tak tedy co předcházelo zrušení televizních i rozhlasových poplatků, které se platily od roku 1965. 3.září 2015 přijal parlament Zákon o veřejnoprávní vysílací společnosti. Tím se, mimo jiné, ruší povinnost platit od 1.3.2016 televizní a rozhlasové poplatky, které činily cca 2000,- Kč na jednu domácnost. Předseda vlády zákon ocenil, když zdůraznil, že ve veřejnoprávní televizi se „odboráři stali šéfy.“ Připomněl, že zrušení televizní daně se řešilo už v několika funkčních obdobích parlamentu a „nyní konečně k těmto reformám dochází, přičemž nejprve od příštího roku všichni občané přestanou platit televizní poplatky, takže zmizí daň, která stála každou rodinu přibližně 2000 Kč.“ Premiér současně vyjádřil podporu požadavku zaměstnanců televize, aby byli začleněni do nástupnické vysílací společnosti. „Kvalitní zaměstnanci, a těch je mnoho, budou pokračovat v práci v nové divizi, a zaměstnanci, kteří odejdou, dostanou odpovídající a spravedlivé podmínky. Jsem přesvědčený, že reforma je nutná. Chceme silnější veřejné vysílání. Musí být efektivní, musí projít změnou, po níž voláme řadu let,“ prohlásil. Kritikou samozřejmě nešetřili zaměstnanci televize a samozřejmě, jak jinak, i Evropská (vysílací) unie. Rozhodnutí o radikální změně ostře kritizovala předsedkyně Evropské vysílací unie (European Broadcasting Union) Ingrid Daltner. Rozhodnutí o zrušení televizní daně označila za „velmi znepokojující“, protože tento povinný poplatek hradí většinu nákladů vysílání a nyní se musí najít jiné způsoby financování veřejnoprávního vysílacího systému. „země nemůže připustit, aby byla byť jen jediný den bez veřejného vysílání,“ dodala s tím, že se zdá, jako by existovala snaha vytvořit situaci, kdy veřejnoprávní vysílání bude podléhat politickým rozmarům.

   Velmi oceňuji odhodlání a odvahu parlamentu a premiéra kousnout do kyselého jablka a navzdory všem tlakům i "kvákům" dotáhnout nutné změny v marnotratném a neobjektivním molochu do konce. Ale to už tak bývá, že odvaha přijmout rozhodnutí je tam, kde není možné být alibistou. Ne v zemi, která trvale čelí atakům a zpochybňování vlastní existence, tedy v Izraeli. Tuto drobnost jsem v úvodu jaksi opomenul uvést. Ano v Izraeli vstoupil v platnost tento zákon a světe div se, jde to. Jen nevolit zamindrákované alibisty, politické prostituty a s odpuštěním profesionální "vlezdoprdelisty". Všechny ty hujery a bývalé i novodobé svazáky nadšené z jakéhokoliv svazu. Ty beznázorové a dnes už i bezpohlavní ubožáky, kteří se pomalu, ale  jistě bojí vyslovit nahlas i svoji národnost, aby náhodou neupadli v nelibost bruselské vrchnosti.

    U nás se vedou a povedou dlouhé, chtělo by se říct, nekonečné diskuze, kdy na jedné straně stojí lidé, kteří si uvědomují, že tzv.veřejnoprávnost a nezávislost neznamená nic jiného, než nehospodárnost a pocit určité nedotknutelnosti některých zaměstnanců. Z toho se postupně stala jistota, že poskytování informací může být jakékoliv, tendenční, lživé nebo na druhou stranu žádné, nehodí-li se to, a přesto je kritika nemožná. Z toho se rodí všichni ti redaktoři nechápající pojem objektivita a vyváženost, hlásající zjevné lži, nedávající prostor k vyjádření těm, kteří se v živých vstupech odchylují od "vytyčené linie strany a vlády", tentokrát tedy strany ve smyslu geograficko-symbolickém. Moloch Česká televize je řízen, tak jak tomu bylo podle slov B.Netanjahua v Izraeli, odbory a vlivovými skupinami. Doplníme-li k tomu Radu ČT, ve které sedí myslitelé spatřující objektivitu pouze v tom "co je v souladu s doporučeními EU", vzniká nechutný koktejl.

    Mimochodem v Izraeli situaci kolem veřejnoprávní televize řešili a vyřešili v situaci, kdy tato měla oproti ČT přibližně polovinu zaměstnanců ( IBA cca1500 a  ČT cca 3000 ), kteří zabezpečovali jeden hebrejský, jeden arabský a jeden sportovní kanál, a o zamlčování nebo překrucování informací nebyla řeč vůbec.. Přitom je Izrael velikostí a počtem obyvatel země srovnatelná s Českou republikou.

    Tak uvidíme jak dlouho ještě budeme nuceni poslouchat od našich politiků, radních ČT a zejména kaprů co si nikdy nevypustí vlastní rybník, tedy zaměstnanců ČT, jak je pro demokracii a svobodu bezpodmínečně nutné platit daň, nechat si vymývat mozek a "držet hubu a krok".

Hezký den

P.S. Málem bych zapomněl na určitou část "kulturní fronty" a jinou samozvanou avantgardu, která si spacáky od poslední okupační stávky v ČT možná ještě ani nevybalila. Tak ty zdravím taky.

Stotisícová demonstrace na Ukrajině podle ČT...zde

Stotisícová demonstrace proti TTIP v Německu, které si ČT nevšimla...zde

Lidé ČT nevěří, protože na internetu dnes mohou dohledat realitu (zatím) ... např. zde

Autor: Jiří Medula | čtvrtek 12.5.2016 9:19 | karma článku: 35,86 | přečteno: 1876x
  • Další články autora

Jiří Medula

Nenáviďte USA...nenáviďte RUSA !!!

To jsem kdysi před lety na návštěvě u tety, tenkrát mladý, nevinný s právem dělat kraviny, otevřel si noviny. Z nich pak na mě vyskočilo "nesmíš mít rád USA". A dnes zase politruci "nesmíš mít rád Rusa". Som z toho volaako zmetený

11.3.2024 v 10:11 | Karma: 35,26 | Přečteno: 1114x | Společnost

Jiří Medula

Vivat Green deal. Nulové uhlíkové stopy lze dosáhnout. Důkaz je na světě.

To se pár chytrých hlav dalo dohromady a řekly dost. A není náhoda, že se těch pár chytrých hlav sešlo v bruselském panoptiku a v sekretariátech jejich českých místodržících. Víte, co to znamená? Že jsme zase o krok napřed...

26.2.2024 v 9:10 | Karma: 41,81 | Přečteno: 2657x | Diskuse| Společnost

Jiří Medula

Psem ocasi dnes vrtí... A nebojí se smrti?

Společenská situace je vážná, nikoliv však zoufalá. Stále zůstává jedna z jistot, která nám může významně pomoci zbavit se strachu z toho, co s námi bude, budeme-li se "novým pořádkům" aktivně bránit. Ta jistota má jméno SMRT.

23.2.2024 v 9:51 | Karma: 25,09 | Přečteno: 996x | Diskuse| Společnost

Jiří Medula

Jsem ze sebe zhnusen...dál se stýkám s Rusem.

Bedlivě sleduji veškeré dění kolem, vnímám utrpení civilního obyvatelstva, vidím mrtvé na bojištích i ve věznicích, porušování mezinárodního práva a snažím se nad tím vším přemýšlet. Tak kde ksakru dělám chybu...?

20.2.2024 v 23:02 | Karma: 41,48 | Přečteno: 2583x | Společnost

Jiří Medula

Když země má je prodaná... přemýšlím raděj bez lana.

Tato země si půjčuje na svůj vlastní provoz. Přesto financuje kdeco, ale zároveň přesvědčuje vlastní občany, že pro ně prý peníze nemá. Na horní palubě se tančí i když se do podpalubí valí voda. Co myslíte, jak tohle skončí...?

30.1.2024 v 9:37 | Karma: 37,27 | Přečteno: 2064x | Diskuse| Společnost
  • Nejčtenější

Stovky amerických obrněnců se v řádu dnů nepozorovaně přemístily do Česka

2. května 2024  17:21

Několik set vozidel americké armády včetně obrněnců Bradley nebo transportérů M113 se objevilo ve...

Nahá umělkyně za zvuků techna házela před dětmi hlínou. Už to řeší policie

3. května 2024  10:10,  aktualizováno  13:43

Policie prošetřuje vystoupení, ke kterému došlo na Akademii výtvarných umění (AVU). Umělkyně a...

Podvod století za 2,4 miliardy. Ortinskému hrozí osm let a peněžitý trest 25 milionů

29. dubna 2024  6:21,  aktualizováno  13:19

Luxusní auta, zlaté cihly, diamanty a drahé nemovitosti. To vše si kupoval osmadvacetiletý Jakub...

Auto vyjelo z vozovky a srazilo tři lidi. Žena zemřela, dvě vnučky jsou zraněné

2. května 2024  16:40,  aktualizováno  3.5 12:38

Osobní auto srazilo dnes odpoledne v Čáslavicích na Třebíčsku ženu a dvě děti. Žena srážku...

Zemřel bývalý místopředseda ODS Miroslav Macek. Bylo mu 79 let

1. května 2024  12:58

Ve věku 79 let zemřel bývalý místopředseda ODS a federální vlády Miroslav Macek, bylo mu 79 let. O...

Rusko do konce srpna zakázalo vývoz cukru, chce zajistit stabilitu na trhu

4. května 2024  7:16

Rusko přechodně zakázalo vývoz cukru ze země. S odkazem na vládní nařízení o tom píší ruské tiskové...

Španělské ministerstvo se rozhodlo zrušit cenu býčích zápasů. Vyvolalo kritiku

4. května 2024  7:05

Španělské ministerstvo kultury se rozhodlo zrušit národní cenu býčích zápasů. Informoval o tom...

Do konce roku by se mohlo konat další jednání české a ukrajinské vlády, řekl Fiala

4. května 2024  6:48

Do konce letošního roku by se podle premiéra Petra Fialy mohlo konat další společné jednání české a...

Ruský zbrojní průmysl vzkvétá. Díky čínské pomoci výroba dramaticky roste

4. května 2024

Premium Přes citelné západní sankce ruský zbrojní průmysl vzkvétá. Tamní produkce zbraní se dramaticky...

Akční letáky
Akční letáky

Všechny akční letáky na jednom místě!

  • Počet článků 69
  • Celková karma 35,91
  • Průměrná čtenost 2481x
Zprava se snažím o nestrannost.

Seznam rubrik