Problém dneška se jmenuje Německo

Dnešní Evropa je v krizi. Ukazuje se, že rozšíření EU o středoevropské a východoevropské země bylo chybou a podvodem. Zřetelně uvádím, že se jedná pouze o úvahu.

Na přelomu tisíciletí se Německo ocitlo v nejhlubší ekonomické krizi od svého založení. Tehdejší spolkový kancléř Gerhard Schröder čelil znovurozpadnutí země, astronomické nezaměstnanosti, faktickému bankrotu ekonomiky a oslabení vlivu Německa a Němců široko daleko.

Evropa a potažmo svět byl tehdy na pokraji války. Němci totiž v historii své problémy nikdy jinak řešit neuměli. A jako obrana proti válce v Evropě byla založena Evropská unie. Tento mírový projekt byl použit i v roce 2004, přijetím naprosto nepřipravených a nedospělých zemí ze střední a východní Evropy. Hlavním důvodem bylo zabránění válce, destabilizaci Německa a zejména zabránění bankrotu této země a potažmo celé Evropy.

Znovusjednocení Německa v devadesátých letech minulého tisíciletí stálo západní Němce a vítězné mocnosti z druhé světové války, tedy USA, Francii, Velkou Británii a Rusko (jako nástupnickou zemi Gorbačovem a Jelcinem řízeně zlikvidovaného Sovětského svazu) spoustu peněz. A tak vznikla soustava nepsaných i psaných dohod, které pomohli tento problém vyřešit.

Německé sklady byly plné neprodejného zboží čehokoliv, po čem byla v nových členských zemí EU poptávka a hlad a velmi rychle se tam tento šrot a odpad vyvezl a prodal. Nekonkurenceschopná výroba a nedostatek montérů, šiček, čalouníků a jiných méně kvalifikovaných zaměstnanců byla vyřešena investicemi do nových podniků ve východní Evropě. Naprostou většinu těch pracovních míst a nákladů s nimi spojenými si zaplatili formou daňových úlev, prázdnin a jiných pobídek nové členské země EU samy.

Výsledek odvrácení bankrotu Německa předčil očekávání. Ekonomika této země je v nejlepší kondici ve své historii. Problém s nedostatkem méně kvalifikovaných sil vyřeší současná náborová akce v Sýrii, Iráku, Afghánistánu a jinde. Gerhard Schröder je oficiálně placen z ruských zdrojů. A vliv Německa vzrostl tam, kam nedohlédl ani Bismarck ani ten neúspěšný malíř pohlednic s knírkem co se narodil v Rakousku.

Evropská unie je v krizi, ale Německo ne. Německo je tím problémem. A my jsme jim zase naletěli. Všichni.

Hlasujte ve finále ankety Blogera roku

Autor: Ladislav Matuška | středa 24.2.2016 15:11 | karma článku: 36,03 | přečteno: 1913x