Jsem pro trvalé migrační kvóty

A vítám návrh politiků v Bruselu i v jiných rozumných městech Evropy. V České republice je spousta místa a prostoru pro slušné lidi z celého světa. A všichni jsou zde vítáni.

Česká republika je členem Evropské unie a jako taková je členem solidárního a mírového projektu. Naše členství není pouze o čerpání dotací a už vůbec není pouze o neustálém stěžování si na malicherné problémy spojené s používáním či nepoužíváním pojmů marmeláda a rum.

Evropská unie je společenstvím zemí a obyvatel v nich, které spojuje sekulární přístup k věcem veřejným, smysl pro sociální spravedlnost a solidaritu, svoboda jednotlivce i skupin a svoboda cestování, volby a nakládání s vlastním životem. Nikdo v Evropě nikomu neurčuje s kým se má stýkat, s kým má snídat či večeřet a už vůbec není pro nikoho podstatné s kým ten který Evropan či Evropanka spí. Evropa je prostorem různých kultur, lidí i názorů, které nemusí žít v naprosté shodě, ale rozhodně mohou žít vedle sebe v toleranci jeden k druhému.

Jsem pyšný na to, že je Česká republika členem Evropské unie. Jsem potěšený i tím, že si nově příchozí lidé do Evropy budou moci pro svůj spokojený život v míru vybrat i Českou republiku a na nové spoluobčany odkudkoliv se těším, protože vím, že jsou přínosem.

V této souvislosti vítám návrh těch rozumnějších evropských politiků, kteří navrhují trvalé kvóty pro přerozdělování uprchlíků. Alternativu nevidím a proto nerozumím posledním vyjádřením našich vládních představitelů. Jejich postoj připomíná argumenty konšelů z malého středověkého městečka. A já jsem přesvědčený o tom, že doba pokročila. Píše se rok 2016 a žijeme v nejlepší době. Tak si to nekažme hloupostmi!

Hlasujte ve finále ankety Blogera roku

Autor: Ladislav Matuška | sobota 9.4.2016 19:30 | karma článku: 19,01 | přečteno: 2951x