Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
OJ
JR

J68a83n 16R38á91ž

10. 4. 2016 13:35

Naprosto geniálně zpracovaný recesistický článek, který jsem chvíli začal brát vážně.R^

6 0
možnosti
AK

Pokud jste pro imigranty, riskujete nařčení že ohrožujete budoucnost našich dětí. Pokud jste proti nim, riskujete nařčení, že je vám lhostejné lidské utrpení.

Nejhorší na tom je, že se diskuze vždycky zabývá pouze následky a ne příčinami obrovské tragédie ke které dochází.

Vůbec se nemluví o tom jak byla po léta provozována takzvaná pomoc rozvojovým zemím. I ty nejchudší země už několikanásobně splatily dluhy u finančních institucí a přesto to nestačilo ani na zaplacení úroků.

Takováto pomoc rozvrátila tradiční kmenové struktury a vytvořila proudy bezprizorných osob, které se přes periferie metropolí chudých zemí začaly přelévat přes hranice zemí a kontinentů.

Pak byly vojenskými údery destabilizovány země, přes které dříve uprchlíci nemohli do Evropy proudit.

A teď žasneme nad masivním stěhováním národů, které jsme i my (jako členové NATO) pomohli uvést do pohybu.

Finanční instituce, které díky rozvojové "pomoci" závratně bohatly ani armády, které si udělaly z mnoha zemí vojenskou střelnici, nevidí důvod se k uprchlíkům hlásit.

Boj o imigranty - ať dopadne jakkoliv - uvedená mnohem závažnější selhání euroamerické politiky nevyřeší.

1 0
možnosti
Foto

V podstatě máte pravdu. Problém je v militarizovaném myšlení, respektive zbrojařském zázemí Evropy a USA

0 0
možnosti
JJ

Pan autor by se měl urycleně začít léčit.Ne za to,co píše,ale za to,co si myslí.Protože myslí vlastizrádně.Rv[>-]:-P

2 1
možnosti
Foto

Ale nepovídejte. Co rozumí soudruh pod pojmem vlastizrádně?

1 2
možnosti
AK

Kde jsou ty zlaté časy, kdy nás EU otravovala jen nepoužíváním slova rum, nebo doporučením, aby kadeřnice nepoužívaly při výkonu svého povolání šperky a boty na vysokých podpatcích. Nevážili jsme si toho a tak jsou tu migranti.

Kvalita politiků EU je mizerná. Reagují pozdě a špatně. To jsme viděli v případě Řecka, Ukrajiny a vidíme to u uprchlíků.

Ti nejmocnější z nich dokázali jen vnutit část uprchlíků svým sousedům nebo vynadat těm, kteří se rozhodli bránit hranice své země vlastními silami.

Je to ale právě jejich nečinnost a problém neřešící činnost, které vyvolávají u řady lidí touhu, vzít věc do vlastních rukou.

Kdybych nezažil ty statisíce imigrantů, kteří se prohánějí po území EU, nikdy bych nepochopil co znamená výraz "bezohledná humanita".

Vše by politici uklidnili, kdyby dokázali říct kolik uprchlíků hodláme přijmout, do kdy a za jakých podmínek. Je třeba je ubytovat, nakrmit, dát jim kapesné. Jak to zorganizujeme, kolik to bude stát a jak to zaplatíme? Jenže politici jsou v pasti - nic na tom, že se do ní dostali sami. Oni to říct nemohou. Kdyby to číslo bylo příliš vysoké, mohli by vyvolat paniku, kdyby odpovídalo současnému stavu (Německo, Švédsko), museli by říct co dál?

Zrušíme právo azylu? Zaminujeme hranice EU a začneme hlídat hraniční přechody? A kde zůstaly ty evropské ideály? A tak jako paní kancléřka po silvestru vyprávějí blbosti typu, že teď už se porušení zákona budou trestat. Jako kdyby se v Německu do té doby trestat nesměly vůbec...

1 0
možnosti
OP

To je jak ze třetí třídy obecné, na krku pionýrský šátek a diktuje souška čitelka

9 0
možnosti
JZ

V případě , že nám Brusel nařídí ročně přijmout nula uprchlíků , tak také souhlasím! Píše se rok 2016 a žijeme v hrozné době . Tak si jí ještě nezhoršujme !!

7 0
možnosti
  • Počet článků 885
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1700x
Svět je nejlepší místo k životu. A já rád žiji.