Premium

Získejte všechny články mimořádně
jen za 49 Kč/3 měsíce

Evropa v dosahu iranskych raket

20 kvetna 2009 Iran oznamil, ze provedl zkousku rakety Sajil. Evropa je dnes v dosahu Iranskych raket.

Nikdy jsem nechapal hysterii, ktera se rozpoutala ohledne vystavby radaroveho zarizeni. Kazda zeme ma pravo na obranu a CR neni vyjimkou. Neprekvapila me reakce rusu resp. KGB, ktera v rusku taha za provazky. To ostatne potvrdil MZV Lavrov, ktery prohlasil, ze CR stale patri do vychodni Evropy. Rusko letos uspesne otestovalo mezikontinentalni strelu RS 12 M, loni to byla raketa Bulava. Rusove vyvijeji a modernizuji utocne zbranove systemy, bezostysne vyhrozuji cechum, pokud se vybavi obrannymi.

Negativni postoj Francouzu je pochopitelny, vzdy branili pouze sve zajmy. Sarkozy si o sobe mysli jeste vice nez Klaus a pro Francouze konci Evropa za hranicemi Nemecka. Obranny stit na uzemi CR a Polska by znamenal posun v politicko vojenskem usporadani v Evrope a krovaci z vychodni evropy prece nemohou snizovat vyznam francouzskeho kralovstvi, resp. krale Sarkozyho.  O tom, jak nase zajmy francouzi, resp. zapad hajil ma CR historickou zkusenost. Byl to prave sef francouzske vlady Edouard Daladier, ktery v r. 38 podepsal Mnichovskou dohodu. Jen dodam, ani cesi, ani polaci se nestaraji kolik jadernych hlavic francouzska brzyislamska republika vlastni a francouzum by melo byt kulove, jak a cim se budeme branit.

O to vice prekvapili sami cesi, resp. CSSD (o KCS se zminovat nebudu, pro pohrobky stalina a gottwalda je nenavist vuci USA pilirem jeji potrefene nefungujici ideologie). CSSD jednani o radarove zakladne sama zacala. Sokem pro me bylo pozvani ruskeho generala do Lidoveho domu v dobe podpisu o protiraketove obrane. V USA mame take spoustu politiku pitomcu. Zadny z nich vy si vsak nedovolil pozvat Kubanskeho generala, ktery by americanum vyhrozoval, pokud postavi obranne zarizeni. Paroubek je mozna obratny politik, jasne ukazal, ze neni statnikem. Pochopim bezneho obcana, ktery zije v miru a relativni bezpecnosti a po 40ti lete ruske okupaci vojenske zarizeni odmita. Nepochopim vedeni nejsilnejsi opozicni strany pro ktere jsou dulezitejsi vysledky pruzkumu verejneho mineni nez bezpecnost statu. Bezpecnostni paexpert CSSD Zaoralek leta tvrdi, ze nebezpeci nehrozi a az nastane budeme neco delat. Rusko, Italie, Recko, Turecko, Kypr se ocitli v dosahu Iranskych strel. Nac cekate soudruhu Zaoralku? Az vam Ahmadinejad posle zdravici "mame to v kupe, uz to leti?". Nebude trochu pozde? Nevim, zda islamsti fanatici jaderne zbrane pouziji, stejne tak nevim, nac je vyvijeji a jestli je nepouziji. Nikdo Iranu nehrozi, naopak. Byl to Ahmadinejad, ktery hrozil statu Izrael, ze jej vymaze z mapy sveta. Zide v Evrope byli pred druhou svetovou valkou presvedceni, ze Hitler sve hrozby nesplni. Miliony jich skoncilo v plynovych komorach.

Obrana ceske republiky me nemela byt nastrojem ziskavani politicke moci a zvysovani popularity. CSSD dokazuje, ze bezpecnost obcanu neni jeji prioritou. Jejich schizofrenni postoj k radaru, handlovani s povesti nasi armady v Afghanistanu za 30 Kc poplatek jsou toho toho jasnym dukazem. Severni Korea dnes provedla dalsi uspesny jaderny test. Pakistan vybaveny jadernymi zbranemi svadi tvrde s Talibanem a Al Kaida. Ty nekolikrat prohlasily, ze jaderne zbrane pouziji. Mame pravo se branit, bez ohledu na to co si mysli Rusko, Francie, EU a vysledky pruzkumu verejneho mineni. Doufam, ze volici pri volbach vrati CSSD jejich politikareni i s uroky.

 

 

 

 

Nominujte autora do ankety Bloger roku

Autor: Michal Triska | úterý 26.5.2009 3:45 | karma článku: 15,78 | přečteno: 690x
  • Další články autora

Michal Triska

Přátelé, děkuji Vám

Po hladkém průjezdu amerického konvoje Pobaltím a Polskem přišla na řadu Česká republika. Prokremelská propaganda zdatně podporovaná místními bolševiky a pátou kolonou vytvořila iluzi, že se snad budou muset američané českými hájí a lukami prostřílet. Že se matky pluku budou vrhat vlastními těly pod kola obrněných vozů a za každým kandelábrem se bude schovávat Vyvadil s molotovým koktejlem.

30.3.2015 v 2:15 | Karma: 25,67 | Přečteno: 697x | Diskuse| Ostatní

Michal Triska

Že vám není hanba

Pan ministr obrany Martin Stropnický na dnešní tiskové konferenci u příležitosti průjezdu americké armády Českou republikou mimo jiné uvedl: "Jedná se o velice důležitý symbol. Symbol našeho spojenectví, členství v alianci. Otázka sounáležitosti a jednoty s touto obrannou aliancí".

27.3.2015 v 23:30 | Karma: 24,51 | Přečteno: 921x | Diskuse| Ostatní

Michal Triska

Americká armáda projede ČR na motocyklech

Hejtman Judr. Hašek svou geopolitickou orientaci nezapře - vyslovil obavy, že přesun americké armády způsobí na silnicích zácpy. Přitom před časem vyslovil svou plnou podporu silničním motocyklovým závodům v Brně.

21.3.2015 v 22:42 | Karma: 15,73 | Přečteno: 434x | Diskuse| Ostatní

Michal Triska

Chystal Zeman proruský puč?

26. října 2013 se pokusil prezident Zeman provést v ČSSD vnitrostranický puč. Za zády předsedy Bohuslava Sobotky svolal tajnou schůzku v Lánech, kde pověřil Haška, Tejce, Chovance, Škromacha a Zimolu odstraněním Sobotky z funkce. Puč se Zemanovi nepovedl. Je otázkou, co by se stalo, pokud by Zeman uspěl.

11.3.2015 v 21:32 | Karma: 27,01 | Přečteno: 728x | Diskuse| Ostatní

Michal Triska

chystal Zeman proruský puč?

26. října 2013 se pokusil prezident Zeman provést v ČSSD vnitrostranický puč. Za zády předsedy Bohuslava Sobotky svolal tajnou schůzku v Lánech, kde pověřil Haška, Tejce, Chovance, Škromacha a Zimolu odstraněním Sobotky z funkce. Puč se Zemanovi nepovedl. Je otázkou, co by se stalo, pokud by Zeman uspěl.

27.12.2014 v 20:50 | Karma: 0 | Přečteno: 45x | Diskuse| Ostatní
  • Nejčtenější

Atentát na Fica. Slovenského premiéra postřelili

15. května 2024  14:56,  aktualizováno  17:56

Slovenského premiéra Roberta Fica ve středu postřelili. K incidentu došlo v obci Handlová před...

Fico je po operaci při vědomí. Ministr vnitra mluví o občanské válce

15. května 2024  19:25,  aktualizováno  23:12

Slovenský premiér Robert Fico, který byl terčem atentátu, je po operaci při vědomí. S odkazem na...

Fica čekají nejtěžší hodiny, od smrti ho dělily centimetry, řekl Pellegrini

16. května 2024  8:42,  aktualizováno  15:38

Zdravotní stav slovenského premiéra Roberta Fica je stabilizovaný, ale nadále vážný, řekl po...

Pozdrav z lůžka. Expert Antoš posílá po srážce s autem palec nahoru

13. května 2024  18:48,  aktualizováno  14.5 22:25

Hokejový expert České televize Milan Antoš, kterého v neděli na cestě z O2 areny srazilo auto, se...

Novotný je na vyhazov z ODS. Výroky o Slováčkové překročil hranici, řekl Benda

12. května 2024  12:11

Starosta Řeporyjí Pavel Novotný překročil hranice, které by se překračovat neměly, kritizoval v...

Vztahy s Českem jsou podle Posselta blízké. Na sjezdu varoval před nacionalisty

17. května 2024  6:15,  aktualizováno  14:35

Sudetští Němci si v příštích dvou letech chtějí společně s Českem připomenout 80. výročí konce...

Policie řeší schvalování atentátu na Fica. V zahraničí vyhrožují státníkům

17. května 2024  14:33

Čeští policisté se budou dále zabývat dvěma z internetových příspěvků schvalujících středeční útok...

Policisté našli běžence v kamionu. Museli jim sehnat tlumočníka z amharštiny

17. května 2024  14:31

Nezvyklou výzvu postavil před brněnské policisty středeční nález skupiny běženců z Eritreje a...

Putinova časovaná bomba. Kadyrov umírá, rozjíždí se krvavý boj o trůny

17. května 2024  14:16

Premium Ramzan Kadyrov ještě dýchá, v Čečensku se však už začíná hledat jeho nástupce. Naznačují to i...

Akční letáky
Akční letáky

Všechny akční letáky na jednom místě!

  • Počet článků 101
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1968x
zakonzervovany konzervativec

Seznam rubrik

Oblíbené knihy

Co právě poslouchám

Oblíbené stránky

Oblíbené blogy