Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
GKB-

Glock každopádně bez -e

26. 5. 2009 7:17
No jo no

Polské interceptory by sice nebránily celou Evropu (možná tak UK nebo Norsko), ale brdský radar (v plánované - tj. modernzované podobě) by byl schopen spolupracovat s protiraketovými systémy typu THAAD, PAC-3 Patriot nebo Aegis+SM-2 Standard.

Podle mého mají Rusové největší strach z teprve vyvíjených zbraní - interceptor s 1 hlavicí se dále vyvíjí a dnes se mluví o vývoji Multiple Kill Vehicle - 5-6 samostatných hlavicích typu interceptor na jedné raketě. S funkčním radarem v Brdech by potom zavedení a lokace těchto modernizovaných interceptorů trvala max. pár měsíců a Rusové by opravdu mohli přijít o odstrašující j. arzenál. To je ale pouze možný scénář v období několika desítek let.

P.S. Proč mluvíte o panu Zaorálkovi tak pěkně? Kantor na VŠ, který přednášel marx-leninismus, si nezaslouží slova chvály ("paexpert"), protože je to laik a ne expert.

0 0
možnosti
RR

rezjir

26. 5. 2009 7:00
Jenomže máte zde

jak staré dohody mezi stálými členy Bezperčnosti OSN, že prostě Československo patří do ruské sféry vlivu, tak novější sliby NATO vůči Rusku, že když ten prostor vojensky Rusové vyklídi, což se stalo, členské státy NATO zde nebudou rozmísťovat své vojenské jednotky.

Nikdo tedy proti radaru nic by nemohl namítat, když byl v našem vlastnictví a provozován naší armádou. Proč ne? Proč to nešlo takhle jednoduše zařídit? Nikdo by nemohl ani pípnout.

A vysvětlete mi tu logiku, pokud je radar proti iránským raketám, tak proč Rusové, kteří jsou tím Iránem ohroženi nejvíce už např. kvůli Čečensku, byli proti.  

0 0
možnosti
GKB-

Glock každopádně bez -e

26. 5. 2009 7:20
Re: Jenomže máte zde

Ťuk ťuk, Rezjire ... stát jménem Československo neexistuje a Ty by sis mohl nastudovat § druhé Smlouvy o konvenčních silách v Evropě z roku 1999. V té z roku 1990 je ČSFR řazena do bloku se SSSR, od roku 1999 je řazena do bloku NATO. Tedy na opačnou stranu, přičemž ruská strana tuto dohodu schválila a ratifikovala (takže s tím "určením stran souhlasili).

Ty svoje demagogické žvásty si nechte na stranický sjezd.

Rozvinutému kapitalismu zdar!

0 0
možnosti
C

ctenar1970

26. 5. 2009 6:57
No a co?

Amici maji stovky vojenske zaklady na celem svete,proc Iran nebo S Koreje nemuzou mit jaderne zbrane?

0 0
možnosti
  • Počet článků 101
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1968x
zakonzervovany konzervativec

Seznam rubrik

Oblíbené knihy

Co právě poslouchám

Oblíbené stránky

Oblíbené blogy