Premium

Získejte všechny články
jen za 89 Kč/měsíc

Zbláznil se Tomáš Halík?

Tomáš Halík je asi nejvýraznější tvář katolické církve v České republice. Oblíbený miláček našich novinářů, pro které je největším autoritou katolické církve na celém světě. V poslední době jeho slávu, aspoň v naší kotlině zastínil sluníčkový papež František, který podobně jako pater Halík rád ukazuje toleranci a falešnou lásku ke kdejakému nešvaru ve společnosti.

To, že Mons.Halík je velkým přítelem muslimů a buddhistů je o něm dávno známo. Stejně jako to, že je velkým kritikem a odpůrcem tradičních katolíků, kteří se nechtějí smířit  s vývojem v církvi a to hlavně v liturgické oblasti. S mnohými názory Tomáše Halíka jde souhlasit, s některými polemizovat a některé vyloženě vzbuzují pocit, že tento katolické kněz je více buddhistou a muslimem, než křesťanem.

Zcela nedávno po útocích na redakci Charlie Hebdo se pan Halík vyjádřil, že on není Charlie. Proč ne, nebyl sám. Podobně se vyjádřil i Michal Semín, který je považován za tvář tradičních katolíků v České republice a ač každého z nich k tomu vedly jiné důvody, nebyl důvod to nerespektovat. Sám jsem zaujal postoj, že jsem Charlie a to z důvodu svobody slova, která není někdy příjemná a zastávám názor, že i lidé z redakce Charlie Hebdo mají právo se vyjádřit, byť způsobem, který pro mne, jako pro věřícího člověka není příjemný a dotýká se toho čemu věřím.

V současné době pan Halík přitvrdil pro redakci Ihned prosnesl tato slova: "Velmi se mne dotklo, když jedny naše noviny srovnávaly redaktory Charlie Hebdo s Annou Politkovskou a ruskými novináři, kteří opravdu hrdiny byli, protože statečně stáli na straně pravdy, odhalovali nepravosti Putinova režimu. Novináři z Charlie Hebdo  žádné pravdě nesloužili, naopak: sprostými útoky na zakladatele islámu posilovali nebezpečnou lež, že Mohamed je  vzorem dnešních  fanatiků, zneužívajících islám. Neuráželi teroristy, ale uráželi duchovního otce půldruhé miliardy muslimů, kteří s teroristy nemají nic společného. Podporovali tak většinové předsudky proti menšinám (nejen muslimské  menšině)."

Pan Halík účelově míchá hrušky a jablka, jen aby ukázal, že vlastně redakce Charlie Hebdo byla banda gaunerů a svým způsobem si zasloužila to co se stalo. U vysokoškolského profesora, člověka, který tak rád dává na odiv svojí inteligenci bych předpokládal něco jiného než takovýto guláš slov

Svým způsobem ty noviny měly pravdu. Jak Anna Politkovská, tak redaktoři Charlie Hebdo položili svůj život za svobodu slova. V tom jsou srovnatelní. Jenže panu Halíkovi nejde o svobodu slova. Chce ukázat, že ten, kdo hledá politickou špínu, řeší korupční skandály je na daleko větší výši, než ten, kdo si dělá srandu z náboženství, byť ta sranda je pro věřící nepřijatelná a mnohdy se blíží fekálnímu humoru z páté cenové. Nedochází mu, že oboje je součástí svobody slova.

Pan Halík by si měl také připomenout slova moskevského patriarchy, že daleko více než muslimy Charlie Hebdo urážel křesťany......, ale? Najdete ve slovech pana Halíka slova o křesťanech? A otázka na pana Halíka? Kdo vystřílel redakci? Muslimové či křesťané anebo jiné náboženské menšiny o které máte strach?

Jeho poznámka, že " sprostými útoky na zakladatele islámu posilovali nebezpečnou lež, že Mohamed je  vzorem dnešních  fanatiků, zneužívajících islám" jen ukazuje, že sám pan Halík je lhářem. Protože tito "fanatici" se chovají a dělají přesně to co dělal Mohamed. Jako člověk, který o sobě prohlašuje, že je znalec islámu a religionista by to měl vědět. A on to moc dobře ví. Jen křesťané neví, proč se Mons.Halík chová jako Velký muftí České republiky a proč ateisté podle něj posuzují katolíky.

Jako katolík se distancuji od tohoto samolibého člověka a troufám si říci, že páter Halík je pro muslimy to samé, co byl pro komunisty Plojhar. Pátá kolona a zrádce.

 

 

Autor: Martin Kavka | středa 28.1.2015 16:25 | karma článku: 39,04 | přečteno: 3409x
  • Další články autora

Martin Kavka

Váš imigrant není můj imigrant, nechtějte abych platil vaši radost pomáhat

V souvislosti s i italským ne připlouvajícím lodím „charitativních“ organizací, se objevil starý nešvar. Musíme být solidární. Musíme pomáhat, musíme, prostě musíme.

13.6.2018 v 17:36 | Karma: 48,69 | Přečteno: 15351x | Diskuse| Občanské aktivity

Martin Kavka

Občanský aktivismus zaštiťující se liberalismem je nebezpečím pro demokracii

Kdo by to řekl, že liberalismus se může stát nebezpečím pro demokracii, a přitom je dnes liberalismus větším nebezpečím než v médiích uváděný „populismus“. Je to paradox, ale svoboda pro všechny prostě nefunguje.

10.6.2018 v 16:36 | Karma: 41,00 | Přečteno: 1788x | Diskuse| Občanské aktivity

Martin Kavka

Diktatura sexuálních menšin. Myslete jako LGTB, jinak přijdete o práci

Nedávný případ amerického pekaře poodkryl pokličku uvažování sexuálních menšin. Kdo si nemyslí, že homosexualita je normální, má problémy a je terčem útoků. Velmi zajímavě se k tomu pro server Echo24 vyjádřil Rod Dreher.

9.6.2018 v 15:36 | Karma: 43,75 | Přečteno: 2967x | Diskuse| Občanské aktivity

Martin Kavka

Rakousko chce zakázat politický islám, Francie naopak pustí na svobodu 450 islamistů

Západní země ukazují čím dál tím větší bezbrannost s děním u svých muslimských menšin. Což se ukazuje na různých „experimentech“ a to od skoro naprosté tolerance, jako ve Švédsku, či naopak o snahu z islámu odstranit politiku.

8.6.2018 v 13:36 | Karma: 46,27 | Přečteno: 4912x | Diskuse| Občanské aktivity

Martin Kavka

Pro pana Polického – Muslimský cukrář se svatebním dortem pro gaye

Původně jsem chtěl reagovat v diskusi pod svým článkem, ale nakonec jsem se rozhodl, že tohle není jen na pár slov, či několik vět.

6.6.2018 v 15:11 | Karma: 40,61 | Přečteno: 2156x | Diskuse| Občanské aktivity
  • Nejčtenější

Studentky rozrušila přednáška psycholožky, tři dívky skončily v nemocnici

25. dubna 2024  12:40,  aktualizováno  14:38

Na kutnohorské střední škole zasahovali záchranáři kvůli skupině rozrušených studentek. Dívky...

Podvod století za 2,4 miliardy. Ortinskému hrozí osm let a peněžitý trest 25 milionů

29. dubna 2024  6:21,  aktualizováno  13:19

Luxusní auta, zlaté cihly, diamanty a drahé nemovitosti. To vše si kupoval osmadvacetiletý Jakub...

Rusové hlásí průlom fronty. Ukrajinská minela jim přihrála klíčové město

24. dubna 2024  11:40,  aktualizováno  15:50

Premium Jako „den průlomů“ oslavují ruští vojenští blogeři pondělní události na doněcké frontě, kde se...

Zemřel bývalý místopředseda ODS Miroslav Macek. Bylo mu 79 let

1. května 2024  12:58

Ve věku 79 let zemřel bývalý místopředseda ODS a federální vlády Miroslav Macek, bylo mu 79 let. O...

NATO by Rusy porazilo, Putin má jedinou naději, řekl polský ministr zahraničí

26. dubna 2024  12:04

Rusko by se mělo bát Severoatlantické aliance, protože ho v případě střetu s ní čeká „nevyhnutelná...

Dvacet let dotací z EU. Přinesly zločiny, ale i vlaky, techniku a splavné řeky

2. května 2024

Premium Lázně, které nevznikly a je z nich night club nebo zdvihací most, který se nikdy nezdvihl. Česko...

Rus má imperialistické myšlenky. Ukrajinou nekončí, říká velitel v Donbasu

2. května 2024

Premium Doněcká oblast (od zpravodajů iDNES.cz) Vymlácená okna, ale i celé domy srovnané se zemí. Tak vypadá Doněck a celý průmyslový Donbas....

Zelenskyj odvolal šéfa kybernetické špionáže kvůli skandálu s bytem manželky

1. května 2024  22:26

Ukrajinský prezident Volodymyr Zelenskyj odvolal šéfa kybernetického oddělení tajné služby SBU...

V Břeclavi na chlapce spadla branka, na následky zranění zemřel

1. května 2024

V Břeclavi ve středu v podvečer po úrazu na hřišti zemřel dvanáctiletý chlapec. Policie okolnosti...

Akční letáky
Akční letáky

Prohlédněte si akční letáky všech obchodů hezky na jednom místě!

  • Počet článků 382
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 2865x
                                                                                                                         

Seznam rubrik

Oblíbené stránky