Premium

Získejte všechny články mimořádně
jen za 49 Kč/3 měsíce

Turecký prezident chce islámskou armádu proti Izraeli a EU je v klidu

Jak uvádí britský deník Express, turecký prezident vyzval k vytvoření islámské armády, která by zlikvidovala Izrael. Žádné protesty evropských politiků se ovšem nekonají. 

Již delší dobu je možné pozorovat dvojí metr v politice zemí Evropské unie. Jako by se politici řídili tím, že dobré je jen to, co je dobré pro jejich ideologické smýšlení a nikoli to, co je dobré pro občany Evropy. A tak, zatímco politici se usnesly, že za pokus o vraždu bývalého ruského agenta může Rusko, aniž by někdo zveřejnil důkazy, že to Rusko bylo, tak v případě tureckého prezidenta se opatrně našlapuje. Ne dosti na tom, že Turecko masakruje Kurdy  na území Sýrie, tedy na cizím území, ne  dosti na tom, že Turecko odmítá vinu na genocidě tureckých křesťanů, ponejvíce Arménů, ale také Řeků, Bulharů,  Srbů a dalších. Ne dosti na tom, že Turecko likviduje opozici, novináře, že demokracie v Turecku je demokracie kde je dovolen pouze jeden názor, kde pomalu dochází k pronásledování neislámských náboženských skupin.

Turecko je pro Evropskou unii a její politiky pořád partner. Proč? Je to kvůli tomu, že Erdogan dostal dobře zaplaceno za to, že sem nepustí další uprchlíky? Nebo proto, že v Evropě žije turecká komunita čítající několik milionu potencionálních vojáků Erdoganovi zahraniční armády? 
Možná tam jsou i jiné důvody. Přesto je zarážející, že Turecku prochází pomalu vše. Čistky v řadách opozice a turecké inteligence, zahraniční agrese, vyhrožování, zatímco Maďaři jen postaví plot na hranicích a jsou to nepřátelé. Poláci chtějí, aby soudci nejmenovali soudci a je to proti zásadám EU a Polsko je málem vyhlazeno z mapy Evropy. Česká republika odmítne kvóty na migranty a jde k soudu, jako by už neplatila suverenita evropských států a jednotlivé státy byly jen vazalem Bruselu, který když rozhodne, tak se vazal musí podřídit. 

Nelze nezapomenout, jak unijněevropští politici kritizovali prezidenta Trumpa, když uznal Jeruzalém jako hlavní město Izraele. Ty řeči, že to naruší vyjednávání s palestinskými Araby, že to naruší vztahy s arabskými zeměmi. To, že Jeruzalém je hlavní město Izraele je prostě fakt. Je to hlavní město Židů od krále Davida a nikdy to hlavní město Izraele nepřestalo být, přestože Izrael skoro po dva tisíce let neexistoval. Ano, Izrael, ne Palestina, která je umělý konstrukt Římanů po té, co Židé prohráli s Římskou říší svůj boj za samostatnost a byli ze své země Římany vyhnáni. Budiž. Palestina je dnes všeobecně uznávaný název, to však neznamená, že Jeruzalém je hlavní město Palestiny. Palestina je a snad navždy zůstane jen geopolitické označení. Ideologické, nikoli faktické.  Přestože by to palestinští Arabové a mnozí politici Evropské unie rádi změnili. 

Evropským politikům ani nevadí, že do rukou Palestinské samosprávy vkládají stovky milionu EURO, které jsou pak vypláceny teroristům a rodinám teroristů. Vadí to však prezidentu Trumpovi a tak Spojené státy omezují svojí pomoc Palestinské samosprávě, zvláště, když za zabití Žida jsou tučné odměny, jak píše Gita Zbavitelová na Neviditelném psu. Příznivci Palestinské samosprávy nemusí mít strach. Evropská unie zcela jistě doplatí to, co Američané nedají. Je to o to paradoxnější, že zatímco po vraždě a následném upálení Židovky prezident Francie mluví o antisemitismu, tak Evropská unie ten antisemitismus finančně podporuje štědrými finančními dary Ramalláhu. 

Česká republika má na Blízkém východě, jediného přítele a tím je Izrael, kterému naše země pomohla v době pro tento stát nejtěžší a to dodávkou zbraní, kterou zprostředkoval tehdejší ministr zahraničí Jan Masaryk, po kterém jsou dodnes pojmenovány nejen některé kibuci v Izraeli, ale také ulice měst. A ani naše země, neprotestuje proti politice a agresi Turecka. Izrael je přitom jedinou skutečnou demokracii na Blízkém východě, přestože různým aktivistům se už jen při vyslovení názvu té země vaří krev v žilách. Sice se ohání láskou k lidem, lidským právům, ale k Židům mají vztah jako Adolf Hitler. Popravdě on i ten Hitler se oháněl lidskými právy a láskou k lidem, ale k lidem pouze určité etnicity. 

Evropská unie a její servilnost k Turecku jen ukazuje na to, že tato hračka politických elit je stejně neschopná jako Francie a Británie v roce 1938 v době podpisu Mnichovské dohody. Evropská unie je silná jen tam, kde necítí odpor a čím dál tím více ukazuje,že už dávno nejde o lidská práva, demokracii, ale jen o politiku hezkých tváří ke všem, které potřebuje. Jakmile jí někdo nastaví zrcadlo, tak je odsouzen. Jako Izrael, který vypověděl migranty z Afriky. Přitom politici Izraele nedělají nic jiného než to, že chrání své občany a identitu svého státu. Tedy něco, co je v Evropě nazýváno populismem. 

Odkaz na článek z kterého vycházím 

 

 

Autor: Martin Kavka | čtvrtek 29.3.2018 10:07 | karma článku: 46,54 | přečteno: 5652x
  • Další články autora

Martin Kavka

Váš imigrant není můj imigrant, nechtějte abych platil vaši radost pomáhat

V souvislosti s i italským ne připlouvajícím lodím „charitativních“ organizací, se objevil starý nešvar. Musíme být solidární. Musíme pomáhat, musíme, prostě musíme.

13.6.2018 v 17:36 | Karma: 48,69 | Přečteno: 15351x | Diskuse| Občanské aktivity

Martin Kavka

Občanský aktivismus zaštiťující se liberalismem je nebezpečím pro demokracii

Kdo by to řekl, že liberalismus se může stát nebezpečím pro demokracii, a přitom je dnes liberalismus větším nebezpečím než v médiích uváděný „populismus“. Je to paradox, ale svoboda pro všechny prostě nefunguje.

10.6.2018 v 16:36 | Karma: 41,00 | Přečteno: 1788x | Diskuse| Občanské aktivity

Martin Kavka

Diktatura sexuálních menšin. Myslete jako LGTB, jinak přijdete o práci

Nedávný případ amerického pekaře poodkryl pokličku uvažování sexuálních menšin. Kdo si nemyslí, že homosexualita je normální, má problémy a je terčem útoků. Velmi zajímavě se k tomu pro server Echo24 vyjádřil Rod Dreher.

9.6.2018 v 15:36 | Karma: 43,75 | Přečteno: 2967x | Diskuse| Občanské aktivity

Martin Kavka

Rakousko chce zakázat politický islám, Francie naopak pustí na svobodu 450 islamistů

Západní země ukazují čím dál tím větší bezbrannost s děním u svých muslimských menšin. Což se ukazuje na různých „experimentech“ a to od skoro naprosté tolerance, jako ve Švédsku, či naopak o snahu z islámu odstranit politiku.

8.6.2018 v 13:36 | Karma: 46,27 | Přečteno: 4912x | Diskuse| Občanské aktivity

Martin Kavka

Pro pana Polického – Muslimský cukrář se svatebním dortem pro gaye

Původně jsem chtěl reagovat v diskusi pod svým článkem, ale nakonec jsem se rozhodl, že tohle není jen na pár slov, či několik vět.

6.6.2018 v 15:11 | Karma: 40,61 | Přečteno: 2156x | Diskuse| Občanské aktivity
  • Nejčtenější

Studentky rozrušila přednáška psycholožky, tři dívky skončily v nemocnici

25. dubna 2024  12:40,  aktualizováno  14:38

Na kutnohorské střední škole zasahovali záchranáři kvůli skupině rozrušených studentek. Dívky...

Stovky amerických obrněnců se v řádu dnů nepozorovaně přemístily do Česka

2. května 2024  17:21

Několik set vozidel americké armády včetně obrněnců Bradley nebo transportérů M113 se objevilo ve...

Podvod století za 2,4 miliardy. Ortinskému hrozí osm let a peněžitý trest 25 milionů

29. dubna 2024  6:21,  aktualizováno  13:19

Luxusní auta, zlaté cihly, diamanty a drahé nemovitosti. To vše si kupoval osmadvacetiletý Jakub...

Zemřel bývalý místopředseda ODS Miroslav Macek. Bylo mu 79 let

1. května 2024  12:58

Ve věku 79 let zemřel bývalý místopředseda ODS a federální vlády Miroslav Macek, bylo mu 79 let. O...

Auto vjelo na chodník a srazilo tři lidi. Žena zemřela, dvě vnučky jsou zraněné

2. května 2024  16:40,  aktualizováno  18:53

Osobní auto srazilo dnes odpoledne v Čáslavicích na Třebíčsku ženu a dvě děti. Žena srážku...

Poslanci rozhodují o omezení prodeje zemědělské půdy cizincům ze třetích zemí

3. května 2024  5:16,  aktualizováno  9:40

Přímý přenos Vyšší ochranu nejkvalitnější zemědělské půdy schvaluje Sněmovna. Schválí ji patrně v mírnější...

Muž násilím vnikl do školy v Litvínově. Policie ho našla v obchodě, kde kradl

3. května 2024  8:31,  aktualizováno  9:29

Několik policejních hlídek včetně psovoda a speciální pořádkové jednotky zasahuje u gymnázia v...

Záhadný předmět na noční obloze překvapil fotografy čekající na polární záři

3. května 2024  9:26

Záhadné těleso na obloze překvapilo v úterý večer mnoho fotoamatérů, kteří hleděli k nebi v...

Na Chebsku vjel vlak do spadlého stromu a vykolejil, provoz na trati stojí

2. května 2024  18:56,  aktualizováno  3.5 9:15

Uzavírka trati u Plesné na Chebsku, kde ve čtvrtek odpoledne v úseku mezi Velkým Luhem a Skalnou...

  • Počet článků 382
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 2865x
                                                                                                                         

Seznam rubrik

Oblíbené stránky