Premium

Získejte všechny články mimořádně
jen za 49 Kč/3 měsíce

Několik otázek pro muslimy a jejich fanoušky

Pokud se má debata o islámu v České republice někam posunout je třeba také dialog s druhou stranou. Bohužel, tendenční pořady České televize, či články na hlavních zpravodajských portálech jsou zaměřeny jen na to, aby se ukázalo, že islám je jinačí než je všeobecné podvědomí. Ano, s tím souhlasím. Většina veřejnosti má skutečně jen mlhavé představy o islámu a na islám se dívá pohledem naší civilizace.

Jestliže je islám náboženství míru, jak se nám muslimové snaží prezentovat již několik let, tak jak je možné, že většina nábožensky motivovaných útoků pochází právě ze strany vyznavačů tohoto náboženství? Proto bych rád muslimům položil několik otázek. Přičemž každá otázka má svoje podotázky.

První otázka: Tvrdíte, že islám ve svém počátku přinesl rozvoj, kulturu. Oháníte se Bagdádem či Córdobou. Přesto, že průměrně vzdělaný člověk ví, že tento "rozvoj" islámské civilizace byl jen v oblastech, kde již před příchodem muslimů existovala civilizace vysoké úrovně. V tomto případě se jednalo o Byzantskou a Perskou říši, odkud muslimové převzali administrativní řízení země, architekturu, umění, vzdělanost. Muslimové se touto dávnou vyspělostí chlubí a já na to přistupuji. Tak proč to v těch vyspělých zemích severní Afriky a Blízkého východu nedlouho po této vyspělosti vypadalo jak u snědeného krámu? Proč nikde jinde islámská civilizace nedosáhla takového rozmachu jako na bývalém území Byzance a Persie?

Druhá otázka: Tvrdíte, že islám vyzdvihl ženu a dal jí důstojné postavení. Dle vás islám ženu chrání a žena je v islámu svobodná a muž se o ní musí postarat. Na základě arabských pramenů a pozorování římských historiků však žena v Arábii před příchodem islámu byla mnohem svobodnější a nezávislejší. Ženy mohly vést kmeny, rozhodovat o kmenových věcech. Mohly se svobodně rozhodnout koho si vzít za manžela, přestože na tuto svobodu je nutno nahlížet s ohledem na majetkové postavení. Ženy podnikaly, dokladem budiž první Mohamedova manželka, která Mohameda živila až do své smrti. Jak to, že dnes ženy v islámu mají mnohem podřadnější postavení, než měly před Mohamedem? Postavení, které by pro předislámské ženy bylo potupou.

Třetí otázka: Tvrdíte, že Mohamed byl tím nejdokonalejším člověkem na světě. Nositel všech ctností a podle islámu je nutné jej následovat ve všem co konal. Proto se chci zeptat. Jak se tímto nejdokonalejším člověkem na světě slučuje to, že přepadával karavany kupců? Jak s tímto člověkem slučuje to, že byl sexuálně nevybíravý a to přesto, že dnes je v islámu za homosexualitu smrt? Jak se s tímto člověkem slučuje to, že nechal povraždit každého svého kritika, básníky a to včetně žen ve vysokém stupni těhotenství? Jak se tímto člověkem, který podle učení islámu byl skromný slučuje to, že z každé kořisti si nechával pětinu pro sebe?

Čtvrtá a pro dnešní den poslední otázka: Podle učení islámu je Korán tou nejdokonalejší knihou, jejíž verše nikdo na světě nedokáže napodobit. Knihou, která nebyla stvořena, ale je od počátku neoddělitelnou součástí Alláhova trůnu a vše co je v ní zapsáno je platné pro všechny věky. Jak to, že tato kniha popisuje historické události, což je třeba bitva u Badru, kde Mohamed dostává příkazy pro muslimy? Jak to, že tato kniha reaguje na sexuální žádosti Mohameda? Jak v jednom hadithu poznamenala Áiša "Je zajímavé, že kdykoliv potřebuješ, tak ti okamžitě Alláh přispěchá na pomoc s veršem". Což ostatně dokládá i verš, kdy se tato mladá manželka Mohameda zapomněla s jedním mladým Arabem a Mohamedovi Alláh okamžitě poslal verše o nevěře a obvinění z cizoložství. Jak to, že tato dokonalá kniha přesně kopíruje koptská apokryfní evangelia o Ježíšově dětství? Jak to, že tato dokonalá kniha z Matky Ježíše dělá sestru Mojžíše? Ano, Alláh je zajisté všemocný, ale takový skok v čase a prostoru?

A drobných pár otázek na závěr: Proč žijete v zemích, kde Vás , podle Vás,  nemají rádi a nezůstáváte v islámských zemích? Proč utíkáte ze zemí, kde tím či oním způsobem je islámské právo součástí zákonů země do zemí, kde je demokracie a tam se pak toho práva šárie dožadujete a hostitelské země kritizujete, že Vám to nechtějí umožnit? Měl bych jako křesťan právo se dožadovat toho co je v Evropě obvyklé i těch zemích odkud sem přicházíte?

Autor: Martin Kavka | úterý 3.2.2015 15:44 | karma článku: 39,19 | přečteno: 2480x
  • Další články autora

Martin Kavka

Přirovnávat „sirotky“ ze Sýrie k Wintonovým židovským dětem je chucpe

V rozjitřené debatě o syrských sirotcích se začínají nějak ztrácet ty „děti“. Namísto racionální debaty se vytahují příklady z historie. Jenomže ty příklady z nedávných dějin Evropy spíše svědčí proti příznivcům přijetí.

19.9.2018 v 12:06 | Karma: 43,20 | Přečteno: 2326x | Diskuse| Občanské aktivity

Martin Kavka

Levice se bojí úspěchu Švédských demokratů. Prý populisté a xenofobové

Ve Švédsku dnes probíhají volby, které sice nic moc nezmění ve složení vládnoucích stran, ale přesto jsou sledované, protože vzor všech socialistů a sociálních inženýrů dostává trhliny.

9.9.2018 v 13:42 | Karma: 43,42 | Přečteno: 2640x | Diskuse| Občanské aktivity

Martin Kavka

„Levicový humanismus“ je mnohem horší než „pravicový extremismus"

V souvislosti s demonstracemi v Sasské Kamenici se objevily zprávy, že se jedná o pravicové extremisty, neonacisty. Levicoví politici, nechtějí ani na okamžik připustit, že se nejedná o akce extrémistů, ale jde o projev zoufalství

7.9.2018 v 11:17 | Karma: 41,73 | Přečteno: 1752x | Diskuse| Občanské aktivity

Martin Kavka

Nikdo nechce topit „uprchlíky“ aneb demagogie podle blogera Hornera

Imigrace z Afriky a Blízkého východu do Evropy nenechává nikoho chladným. Názory mohou být různé, záleží na úhlu pohledu, politickém přesvědčení a vstupních informací.

3.8.2018 v 10:05 | Karma: 42,77 | Přečteno: 2510x | Diskuse| Občanské aktivity

Martin Kavka

Španělé asi neznají pohádku o Smolíčkovi. Proto tam budou mít „celou Afriku“

Když před několika týdny italský ministr odmítl přijmout loď se 630 „uprchlíky“, stejně jako Malta, bylo to Španělsko, které udělalo „gesto“ a loď přijalo.

29.7.2018 v 15:45 | Karma: 43,71 | Přečteno: 2416x | Diskuse| Občanské aktivity
  • Nejčtenější

Atentát na Fica. Slovenského premiéra postřelili

15. května 2024  14:56,  aktualizováno  17:56

Slovenského premiéra Roberta Fica ve středu postřelili. K incidentu došlo v obci Handlová před...

Fico je po operaci při vědomí. Ministr vnitra mluví o občanské válce

15. května 2024  19:25,  aktualizováno  23:12

Slovenský premiér Robert Fico, který byl terčem atentátu, je po operaci při vědomí. S odkazem na...

Fica čekají nejtěžší hodiny, od smrti ho dělily centimetry, řekl Pellegrini

16. května 2024  8:42,  aktualizováno  15:38

Zdravotní stav slovenského premiéra Roberta Fica je stabilizovaný, ale nadále vážný, řekl po...

Pozdrav z lůžka. Expert Antoš posílá po srážce s autem palec nahoru

13. května 2024  18:48,  aktualizováno  14.5 22:25

Hokejový expert České televize Milan Antoš, kterého v neděli na cestě z O2 areny srazilo auto, se...

Novotný je na vyhazov z ODS. Výroky o Slováčkové překročil hranici, řekl Benda

12. května 2024  12:11

Starosta Řeporyjí Pavel Novotný překročil hranice, které by se překračovat neměly, kritizoval v...

Máš jiný názor? Tak tohle je výsledek. Kaliňák o zákulisí atentátu na Fica

18. května 2024

Premium Je jedním z nejbližších lidí premiéra Roberta Fica ve straně Smer-SD. Byl ve všech Ficových vládách...

Se samopalníky šli svrhnout komunisty. Proč největší Prokešův puč nevyšel

18. května 2024

Premium Před 75 lety, v polovině května 1949, se měl odehrát vůbec nejvážnější ozbrojený pokus o svržení...

Hlavně díky manželce. Britský premiér Sunak je se svou ženou bohatší než král

17. května 2024  22:12

Britský premiér Rishi Sunak a jeho manželka Akshata Murtyová v loňském roce, kdy byl Sunak celou...

Vlak na Děčínsku usmrtil člověka, provoz na trati do Ústí nad Labem byl přerušen

17. května 2024  18:10,  aktualizováno  21:32

Vlak u Dobkovic na Děčínsku v pátek vpodvečer srazil člověka. Na místě podlehl svým zraněním, řekl...

Akční letáky
Akční letáky

Prohlédněte si akční letáky všech obchodů hezky na jednom místě!

  • Počet článků 382
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 2865x
                                                                                                                         

Seznam rubrik

Oblíbené stránky