Premium

Získejte všechny články mimořádně
jen za 49 Kč/3 měsíce

Křesťané se Vám nebudou přizpůsobovat pane Konvičko

Pan Martin Konvička včera napsal blog, kde popsal svůj údajný rozhovor s tajemným křesťanem, přičemž blog nazval "O křesťanistech a homosexuálech".Podařila se mu jedna věc, že on a jeho hnutí ztratilo sympatie dalších křesťanů a dokonce i ateistů. 

Jeho  první omyl vyplývá z toho, že se mylně domnívá, že na základě slov Krista "Co jest císařovo, císaři. Co jest Božího, Bohu. To neznamená, že křesťan se bude choval jinak doma, ve shromáždění a jinak na veřejnosti. Že v kostele bude odsuzovat hřích a na veřejnosti jej ignorovat anebo schvalovat. Ne nebude. S tím totiž Kristova slova nemají nic společného. Ta slova se týkala daní, politiky státu, zákonů státu. Netýkala se mravů a víry.

Z pohledu křesťana je homosexualita nehříšná. Člověk nemůže za to, s jakou orientací se narodil. Neodsuzujeme homosexuály. Co však je hříšné je homosexuální chování. Církev se však od počátků řídí jedním pravidlem. "Nenáviď hřích, miluj hříšníka" V jednom ze svých blogů jsem se k tomuto již vyjadřoval. Za celou dobu trvání církve nebyl nikdo za homosexualitu odsouzen k smrti (církevní právo navíc trest smrti nezná). Homosexuální chování bylo odsuzováno, jedincům takto se chovajícím se dostalo mnohdy nejtěžších církevních trestů, což bylo dlouhodobé pokání. Ale nikdo nedošlo k trestu nejvyššímu, což je exkomunikace.

Jako křesťané s homosexuálním chováním nemůžeme souhlasit, stejně jako se snahou postavit homosexuální svazek na úroveň manželství anebo snahu o adopce dětí homosexuály a homosexuálními páry. Ano, vychází to z Písma a z naší víry. Křesťan, který by byl v tomto podle vašich představ se dostává do rozporu nejen se svou vírou, ale také s Božími zákony. Může se to zdát směšné , malicherné, nemoderní tmářské, ale prostě je to tak.

Co se týče potratů, tak v tomto jsou křesťané ještě více nekompromisní než muslimové anebo židé. Pro křesťany začíná život početím. A nejen pro křesťany, ale i pro biology. Jsou snad biologové tmáři, řídící se nějakým písmem a Bůh jím něco přikazuje? Jiní věc je pohled na to co je po početí. Argumenty křesťanů jsou jasné  a neměnné. Je to nový život a nikdo nemá právo o tomto životě svévolně rozhodnout. Ani matka, protože to už není její tělo. Je to nový organismus.

Argumenty , že se jedná o shluk buněk, že by se "to" nedokázalo samo o sebe postarat jsou liché. Shluk buněk je i narozené dítě, stejně jako dospělý člověk. Argument, že by se "to" o sebe nedokázalo mimo matčino tělo postarat jsou také liché. O sebe se mimo matčino tělo nedokáže postarat ani novorozeně, malé dítě, ale také psychicky anebo fyzicky nemocní lidé. Co s nimi? Zavraždíme je? Ostatně brzy to asi bude normou. Stačí, když se člověk podívá do Belgie, kde byla schválena eutanazie (jak hezké slovo pro vraždu) i pro děti. Je zajímavé, že zákony o asistované vraždě jsou přijímány zeměmi EU a přitom podobné zákony Třetí říše byly v Norimberku odsouzeny jako zločiny proti lidskosti.

K tomu, že pan Konvička nepotřebuje nebeský Befehl zda jedná dobře anebo špatně, neb člověk to pozná a antropologové a teorie her. Pak buď selhávají antropologové anebo teorie her. Protože Desatero a z toho vyplývající zákony a normy toho co je ve společnosti únosné vznikly tam, kde bylo povědomé jediného Boha. Proč tomu tak bylo nebudu teď rozebírat. Ty všeobecně platné normy, platící v judaismu a křesťanství se nevyskytují nikde jinde, s jedinou, částečnou, výjimkou a tou je islám, což je pochopitelné neboť vychází z křesťanství a judaismu.

Rád bych také podotknul, že všeobecná lidská práva vycházejí z křesťanské nauky. Stejně jako Ženevské konvence o zacházení se zajatci a způsobu vedení boje. Ano , z nauky, kterou čerpají křesťané v Písmu, kde věří, že to či ono řekl Bůh. Podívejte se do civilizací mimo Evropy. Najdete tam někde něco takového? Zrušení otroctví přišlo s křesťanstvím. Nebudu rozebírat křesťanství jako celek, mluvím o katolické církvi a trestech exkomunikace, které se dostalo portugalským obchodníkům. Stejně tak katolická církev postavila každého člověka na stejnou úroveň a to když objevitelé Ameriky považovali Indiány za mluvící zvířata. V době, kdy v USA probíhala bitva o svobodu černochů v jižních státech USA ( Konfederace) církev světila černošské kněze a biskupy, za což se stala největším nepřítelem Ku-Klux-Klanu.

Pan Konvička ve svém blogu brečí, ale na špatném hrobě.  Ostatním vyčítá fanatismus, ale sám se jako fanatik chová, když někdo má jiný názor než on. Kdyby se narodil jako muslim, tak by z něj byl vynikají Viktor Čistič.

A na závěr pro pana Konvičku. Mezi mými přáteli nejen na Facebooku, ale i v životě jsou homosexuálové, ateisté a muslimové. Nepochopitelné, že?

 

 

 

Autor: Martin Kavka | pondělí 9.3.2015 9:38 | karma článku: 22,52 | přečteno: 2339x
  • Další články autora

Martin Kavka

Přirovnávat „sirotky“ ze Sýrie k Wintonovým židovským dětem je chucpe

V rozjitřené debatě o syrských sirotcích se začínají nějak ztrácet ty „děti“. Namísto racionální debaty se vytahují příklady z historie. Jenomže ty příklady z nedávných dějin Evropy spíše svědčí proti příznivcům přijetí.

19.9.2018 v 12:06 | Karma: 43,20 | Přečteno: 2326x | Diskuse| Občanské aktivity

Martin Kavka

Levice se bojí úspěchu Švédských demokratů. Prý populisté a xenofobové

Ve Švédsku dnes probíhají volby, které sice nic moc nezmění ve složení vládnoucích stran, ale přesto jsou sledované, protože vzor všech socialistů a sociálních inženýrů dostává trhliny.

9.9.2018 v 13:42 | Karma: 43,42 | Přečteno: 2640x | Diskuse| Občanské aktivity

Martin Kavka

„Levicový humanismus“ je mnohem horší než „pravicový extremismus"

V souvislosti s demonstracemi v Sasské Kamenici se objevily zprávy, že se jedná o pravicové extremisty, neonacisty. Levicoví politici, nechtějí ani na okamžik připustit, že se nejedná o akce extrémistů, ale jde o projev zoufalství

7.9.2018 v 11:17 | Karma: 41,73 | Přečteno: 1752x | Diskuse| Občanské aktivity

Martin Kavka

Nikdo nechce topit „uprchlíky“ aneb demagogie podle blogera Hornera

Imigrace z Afriky a Blízkého východu do Evropy nenechává nikoho chladným. Názory mohou být různé, záleží na úhlu pohledu, politickém přesvědčení a vstupních informací.

3.8.2018 v 10:05 | Karma: 42,77 | Přečteno: 2510x | Diskuse| Občanské aktivity

Martin Kavka

Španělé asi neznají pohádku o Smolíčkovi. Proto tam budou mít „celou Afriku“

Když před několika týdny italský ministr odmítl přijmout loď se 630 „uprchlíky“, stejně jako Malta, bylo to Španělsko, které udělalo „gesto“ a loď přijalo.

29.7.2018 v 15:45 | Karma: 43,71 | Přečteno: 2416x | Diskuse| Občanské aktivity
  • Nejčtenější

Atentát na Fica. Slovenského premiéra postřelili

15. května 2024  14:56,  aktualizováno  17:56

Slovenského premiéra Roberta Fica ve středu postřelili. K incidentu došlo v obci Handlová před...

Fico je po operaci při vědomí. Ministr vnitra mluví o občanské válce

15. května 2024  19:25,  aktualizováno  23:12

Slovenský premiér Robert Fico, který byl terčem atentátu, je po operaci při vědomí. S odkazem na...

Fica čekají nejtěžší hodiny, od smrti ho dělily centimetry, řekl Pellegrini

16. května 2024  8:42,  aktualizováno  15:38

Zdravotní stav slovenského premiéra Roberta Fica je stabilizovaný, ale nadále vážný, řekl po...

Pozdrav z lůžka. Expert Antoš posílá po srážce s autem palec nahoru

13. května 2024  18:48,  aktualizováno  14.5 22:25

Hokejový expert České televize Milan Antoš, kterého v neděli na cestě z O2 areny srazilo auto, se...

Novotný je na vyhazov z ODS. Výroky o Slováčkové překročil hranici, řekl Benda

12. května 2024  12:11

Starosta Řeporyjí Pavel Novotný překročil hranice, které by se překračovat neměly, kritizoval v...

Máš jiný názor? Tak tohle je výsledek. Kaliňák o zákulisí atentátu na Fica

18. května 2024

Premium Je jedním z nejbližších lidí premiéra Roberta Fica ve straně Smer-SD. Byl ve všech Ficových vládách...

Se samopalníky šli svrhnout komunisty. Proč největší Prokešův puč nevyšel

18. května 2024

Premium Před 75 lety, v polovině května 1949, se měl odehrát vůbec nejvážnější ozbrojený pokus o svržení...

Hlavně díky manželce. Britský premiér Sunak je se svou ženou bohatší než král

17. května 2024  22:12

Britský premiér Rishi Sunak a jeho manželka Akshata Murtyová v loňském roce, kdy byl Sunak celou...

Vlak na Děčínsku usmrtil člověka, provoz na trati do Ústí nad Labem byl přerušen

17. května 2024  18:10,  aktualizováno  21:32

Vlak u Dobkovic na Děčínsku v pátek vpodvečer srazil člověka. Na místě podlehl svým zraněním, řekl...

Vyhrajte balíček z řady sebamed Anti-Redness
Vyhrajte balíček z řady sebamed Anti-Redness

Minulý týden jste soutěžili se sebamedem o kosmetiku pro nejmenší. Tento týden si pojďte zahrát o péči pro vás, a to konkrétně o řadu Anti-Redness,...

  • Počet článků 382
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 2865x
                                                                                                                         

Seznam rubrik

Oblíbené stránky