Premium

Získejte všechny články
jen za 89 Kč/měsíc

Je islám nebezpečím pro Evropu?

Zcela jistě ano. Byl nebezpečím od svého vzniku a od té doby se nic nezměnilo. Pouze prostředky a nikoli cíl. Cíl, který od dob Mohameda je jasný a to podmanit si celý svět a všude nastolit islám, čímž bude naplněna nejen boží vůle, ale také zavládne mír.

V současné době probíhají demonstrace proti islámu nejen v Německu, Dánsku, ale také u nás. U nás pod vedením iniciativy Islám v České republice nechceme. Můj pocit je, že organizátoři těchto demonstrací, minimálně v České republice to vše vzali za špatný konec. Demonstrace na Pražském hradě mi připadala vystoupení populistů s lacinými hesly pro jednoduché lidi a to bez ohledu na to,že jsem rád, že konečně se v tomto něco děje.

K čemu tedy směřují moje výtky?

To první co mi vadí, že se vše omezilo na šátky, halal, život Mohameda. Ale tohle je nepochopení podstaty islámu. To je pouze poukazování na vnější projevy, symboliku a maximálně na život Mohameda, který nijak nevyčníval nad to, co dělali ostatní arabští vůdci té doby a co bylo zvykem u kočovných Arabů té doby. Poukazováním na to, co dělal Mohameda, bez hlubšího pochopení co to znamená pro dnešní muslimy, je prostě bezpředmětné. Každý odpůrce kritiky Mohameda zareaguje přesně tak, jak jsem napsal: "Mohamed nedělal nic jiného než to, co bylo zvykem u arabských náčelníků." a dodá, že podobně anebo ještě hůře se chovali Frankové k Sasům a Polabským Slovanům.

Šátky? Jsou opravdu problém pro naší společnost? Ať si to připustíme anebo ne, šátek je pro muslimku součástí její osobnosti. Není to jen náboženský symbol, ale také znak ženy, která tak ukazuje, že někam patří, je součástí určité společnosti a určité náboženské obce. Ani nejzatvrzelejší bojovnice z islámských zemí za práva žen nechtějí odložit šátek, ale maximálně burku. Požadovat, aby muslimky sundaly šátky je stejné, jako chtít po křesťance, aby nenosila křížek. Muslimka může sundat šátek, křesťanka může sundat křížek, ale ani jedna tím neodloží svojí víru.

Je problém halal? A proč ne košer? Muslimové běžně nakupují v Izraeli v židovských obchodech. Židé nakupují v Izraeli v islámských obchodech. Obě tyto skupiny mají jistotu, že potraviny a hlavně maso a masné výrobky tam nakoupené splňují to, co je požaduje jejich náboženství. Výkřiky....."Zakažme halal", "Nedáme jím najíst", možná zapůsobí na pár jedinců, ale k čemu to povede? Je tohle opravdu problém, který nás trápí? Jestli ano, tak rovnost pro všechny. Zakažme nejen halal, ale i košer a nedejme najíst nejen muslimům, ale také židům.

Je tohle cesta, kterou chceme jít? Opravdu si myslíte, že tohle pomůže v boji proti islámu?

Pokud chceme pochopit islám, tak musíme nejdříve pochopit co znamená pro muslimy. Islám je nejen náboženský, ale také politický symbol vycházející z toho, že vše musí být podřízeno bohu. Je to víra, že bůh zjevil Mohamedovi knihu, která je neporušená lidskými zásahy. Je to víra, že vše co Mohamed řekl a konal, je v souladu s tím co chtěl bůh. A vše co je v Koránu, co dělal a řekl Mohamed je pro muslimy závazné a z toho vychází i islámské právo.

Proto existují čtyři islámské školy, které jsou respektované i přesto, že jejich učení si v mnohém odporuje. Jedné škole nevadí , když křesťané staví kostely, jiná škola toto zakazuje. Obě mají pravdu, protože učenci těchto škol našli příklady v Koránu, životě a slovech Mohameda. V jedné zemi jsou ženy zahalené v pytli s průzory a v druhé nosí šátek jako naše babičky. A obojí je podle islámu správně. Proč? Protože Mohamed. Jeho činy, slova a Korán.

Je to určitá schizofrenie, ale jen pro vnější pozorovatele. Pokud se však člověk o islám zajímá a studuje tento náboženský systém tak dojde k tomu, že se nejedná o schizofrenii, protože každá škola vychází z jiných kulturních podmínek a praxe. Takže v severních zemích afrického kontinentu, které patřily k evropskému civilizačnímu pásmu již od dob Římské říše, se můžeme setkat s jiným islámem, než v zemích jako je Saudská Arábie.

Tedy s jiným...... Se stejným islámem, ale praxe je jinačí, vycházející z jiných kulturních zvyklostí.  

Řeknu jednu věc. Islám není na vině. Muslimové nemají problém respektovat kříže ve školách, nemají problém respektovat naší civilizaci a naše civilizační zvyklosti. Jen se jim to musí dát najevo, jako to udělali španělští králové anebo Rakousko-Uhersko, kde islám byl uznané státní náboženství.

Pokud však budeme ustupovat požadavkům muslimů, tak koho z toho vinit? Muslimy? Muslimové jen dělají to, co jim umožňuje naše demokracie prosáklá multikulturalismem. Proto demonstrace proti muslimum jsou k ničemu. Demonstrujme proti politikům, kteří umožňují muslimům stupňovat svoje požadavky.

Požadujme rovnost před zákonem a tuto rovnost tvrdě vyžadovat  a ne extrabuřty pro náboženské a národností  menšiny.

 

Autor: Martin Kavka | čtvrtek 22.1.2015 13:55 | karma článku: 25,30 | přečteno: 1232x
  • Další články autora

Martin Kavka

Trump bojuje proti rasismu a aktivistům se to zase nelíbí

Levicovým aktivistům se prostě nezavděčíš. Bojují proti všemu. Proti rasismu, nacismu, fašismu, manželství apod. Ovšem, když někdo bojuje proti rasismu z pravicového spektra, tak je to podle aktivistů rasismus.

6.7.2018 v 14:17 | Karma: 47,01 | Přečteno: 6093x | Diskuse| Občanské aktivity

Martin Kavka

Uprchlíci se ztrácí v poušti, naštěstí mají mobily a mohou to natočit, nebo ne?

Jsem rád, že nás média opět zásobují zprávami nad krutým osudem „uprchlíků“ a „nelidským“ jednáním zemí jako je Itálie, či Alžír, který nechává putovat „uprchlíky“ domů přes Saharu, kde mnozí mizí anebo o strašné bavorské CSU.

27.6.2018 v 15:36 | Karma: 44,77 | Přečteno: 3200x | Diskuse| Občanské aktivity

Martin Kavka

Opravdu se jedná o nárůst extremismu v Evropě? Ale no tak!

Posledních několik let můžeme číst o radikalizaci části obyvatel v Evropě a vzestupu populistických, neřkuli extrémistických stran. Například německé AfD, Švédských demokratů či Pravých Finů v zahraničí. Takže malé zamyšlení

22.6.2018 v 14:16 | Karma: 41,76 | Přečteno: 1919x | Diskuse| Občanské aktivity

Martin Kavka

USA ukázaly na pokrytectví Rady OSN pro lidská práva, jenže pokrytecká je celá OSN

Že spolupráce mezi národy, myšlenka to amerického prezidenta Wilsona, je nejen problematická, ale mnohdy nemožná ukázala již první světová organizace Společnost národů, založená roku 1919, jako reakce na První světovou válku.

20.6.2018 v 14:07 | Karma: 42,09 | Přečteno: 1874x | Diskuse| Občanské aktivity

Martin Kavka

Multikulturalismus se vyprázdnil, islám už není náboženství míru, co včil? Diverzita?

Musím se obdivovat novodobým sociálním a kulturním inženýrům. Jakmile je nějaká jejich idea zprofanovaná, přijdou s novou definicí a novým názvem. Něco, jako když se Evropská ústava změnila na Lisabonskou smlouvu.

15.6.2018 v 17:27 | Karma: 42,74 | Přečteno: 1970x | Diskuse| Občanské aktivity
  • Nejčtenější

Studentky rozrušila přednáška psycholožky, tři dívky skončily v nemocnici

25. dubna 2024  12:40,  aktualizováno  14:38

Na kutnohorské střední škole zasahovali záchranáři kvůli skupině rozrušených studentek. Dívky...

Podvod století za 2,4 miliardy. Ortinskému hrozí osm let a peněžitý trest 25 milionů

29. dubna 2024  6:21,  aktualizováno  13:19

Luxusní auta, zlaté cihly, diamanty a drahé nemovitosti. To vše si kupoval osmadvacetiletý Jakub...

Rusové hlásí průlom fronty. Ukrajinská minela jim přihrála klíčové město

24. dubna 2024  11:40,  aktualizováno  15:50

Premium Jako „den průlomů“ oslavují ruští vojenští blogeři pondělní události na doněcké frontě, kde se...

NATO by Rusy porazilo, Putin má jedinou naději, řekl polský ministr zahraničí

26. dubna 2024  12:04

Rusko by se mělo bát Severoatlantické aliance, protože ho v případě střetu s ní čeká „nevyhnutelná...

Pokleknete a budete prosit. Generál slíbil zničit NATO do roku 2030

24. dubna 2024  21:21

Velitel čečenských sil bojujících na Ukrajině a věrný obdivovatel ruského prezidenta Vladimira...

Chceme osvobodit Haiti, říká šéf gangu. Je na seznamu nejhledanějších lidí FBI

30. dubna 2024  20:16

Stíhá jej haitská policie, je na seznamu deseti nejhledanějších lidí americké FBI a OSN na něj...

Hackeři nabourali web běloruské KGB. Zveřejnili udání a nabídky, i z Česka

30. dubna 2024  20:16

Hackeři sympatizující s opozicí proti autoritářskému režimu běloruského prezidenta Alexandra...

Antivax fanatik rozhodne. Kennedy je klíčem k volbám, uškodit může všem

30. dubna 2024

Premium Robert F. Kennedy Jr. je přehlíženým kandidátem v boji o Bílý dům. Syn někdejšího senátora a...

I na čarodějnice padaly rekordy. Nejtepleji bylo severně od Prahy

30. dubna 2024  18:41,  aktualizováno  19:46

V poslední den měsíce dubna se na řadě míst koná tradiční pálení čarodějnic. Středočeský kraj však...

  • Počet článků 382
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 2865x
                                                                                                                         

Seznam rubrik

Oblíbené stránky