Premium

Získejte všechny články mimořádně
jen za 49 Kč/3 měsíce

Evropská unie vytvoří nového socialistického člověka a ne, že ne

Tak nám v německém Trevíru vztyčili sochu Karla Marxe. Myslitele, jehož myšlenky stály za sovětskými gulagy, politickými monstrprocesy a nepřímo i za další socialistickou ideologii, nacismem (1)

Ona by to byla zábava, kdyby to nebylo smutné. Dvacet let po pádu komunismu se dočteme, že v Německu bude odhalena socha jednoho z tvůrců deformace společnosti, člověka, jehož myšlenky inspirovali jedny z největších masových vrahů jako Lenin, Stalin, Mao, Pol Pot a svým způsobem i Hitler, který si z dob své sociálně demokratické avantýry odnesl, že Slované jsou "méněcenný" národ, který je proti revoluci.

Dneska je populární slovo neomarxisté, jako označení pro lidi, kteří chtějí změnit společnost bez ohledu na historii, kulturu, tradice. V tomto slova smyslu je označení správné, byť levice se naoko zbavila dědictví Marxe, tak se nevzdala jeho myšlenek na změnu společnosti. Změnu ne revoluční, ale pozvolnou. Nazvěme to vařením žáby anebo krájením salámu. Výsledek je stejný. Mimochodem neomarxismus je pojmenování pro  Frankfurtskou školu,  která se snaží skloubit Marxovo učení, zbavené jeho násilné povahy s filozofii, sociologii a psychologii. Pokud mluvíme o filozofii, tak není náhoda, že jde o spojení Marxe a Hegela. Spojení nerevoluční změny společnosti s hegelovou dialektikou, spočívající na tom, že Teze plus antiteze se rovná syntéza, při využití poznatků psychologie a sociologie. Asi nebude překvapením, že milovníkem Hegela je „největší občan“ jakého tato země poznala, je Tomáš Halík.

Pokud si vezmete, že Frankfurtská škola ovlivnila několik generací levicových politiků a pravicoví politici v rámci získání politických bodů přebrali mnoho z programu levice, k tomu přidáte myšlení Karla Poppera, který je téměř „bohem“ pro všechna aktivistická hnutí a mnohé neziskovky pod patronátem Open Society Fund (nesoucí název jeho stěžejního díla „Otevřená společnost“) tak je zaděláno na problém. Ono nejde jen o plíživý socialismus. Jde hlavně o změnu podstaty společnosti na základě lákavých idejí. Takové to „Miluji tě“, jak zaznělo ve francouzské komedii Četník ve výslužbě. Láska bez hranic. Láska neomezená. Láska hlavně falešná. Pokrytecká.

Změny přichází pomalu. Kam spěchat. Jednou to je registrované partnerství, po kterém už LGTB komunita nebude nic více požadovat. Žádné manželství, žádné adopce dětí. Skutečnost dnes je jiná. Registrované partnerství už nestačí. Že kouření škodí zdraví je fakt. Ale stát ví nejlépe co je dobré pro člověka a tak zakáže kouření v restauracích. Plošně. Důvod je ochrana zdraví. Člověk je asi nesvéprávný, tak to zakážeme zákonem. Co na tom, že do putyk, kde se točí desítka maminky s kočárky nechodí a personál kouří. Lidé jsou tlustí, zdaníme sladké. Jako v Británii. Co na tom, že kuřák díky zákonu nepřestaane kouřit, že obézní budou dál obezní. Když už nic jiného, tak na tom vydělá státní pokladna. Lidé si zvyknou a budou platit. Nařízení a zákony. Omezení a restrikce. Však další generace už to bude brát jako normální.

Mnohem horší je to, co se děje ve švédských školkách. Kde již děti neoslovují ta, ten, ale genderově neutrálně. Chlapcům jsou nuceny panenky, aby se rozbořili „stereotypy“. Dívky jsou nuceny si hrát s autíčky a je u jich potlačována ženská přirozenost a naopak povzbuzováno to, co bychom očekávali u chlapců. Rivalitu a soutěživost. Je to fake news? Ne, tuto zprávu přinesly seriozní New York Times. Paradoxně podobná zpráva vyšla před šesti lety i na aktualne.cz. Indoktrinace již od školky. Stát zbavil práva rodičů na výchovu dítěte. Nedávno jsem četl, že když si chlapec vybere na hraní autíčko, tak vyrůstá v rodině, kde jsou podporovány genderové stereotypy. Švédové jsou holt daleko před námi. Jenže nevím, zda tuhle švédskou „vymoženost“ by bylo dobré aplikovat. Obavám se však, že se toho brzy dočkáme.

Podle dnešního náhledu na svět jsou si všechny kultury rovné, každé náboženství je dobré. Což je totální hloupost. Kultury si nejsou rovné. Nikdy nebyly. Můžeme se bavit o respektu, toleranci jiných kultur, ale nemůžeme mluvit o rovnosti. Podobně tomu je s náboženstvími a to už proto, že každý náboženský směr je pokládán, těmi, kteří jej vyznávají, za ten jediný pravý. Nejsem výjimkou. Náboženství si nemohou být rovná již z hlediska logiky. Protože pokud  nauka islámu tvrdí, že Kristus nebyl ukřižován a tato nauka je správná, tak nesprávné a lživé je křesťanství. Což ostatně Mohamed tvrdí v Koránu a zapisovatelé jeho slov v Sunně. Pokud má ovšem pravdu křesťanská nauka, tak Mohamed je obyčejný lhář. Zde je něco, co si Dobrodějové a Dobrodějky neuvědomují. Křesťan nikdy nemůže přijmout, pokud není Tomáš Halík, jako náboženství rovnocenné křesťanství. Muslim naopak nikdy nepřijme křesťanství jako rovnocenné islámu. Ani nemůže, protože podle islámu jsou křesťané a vyznavači dalších náboženství podřízeni muslimům. Dhimmi.  A s tímto ani ti největší nadšenci „nové společnosti“ nic neudělají. Naopak, až dojde na lámaní chleba, oni budou prvními oběťmi. Uvědomují si to vůbec?

Uvědomují si, že když změní myšlení lidí, když změní charakter společnosti přistěhovalectvím lidí z jiných kultur, že nedojde ke změně podle jejich přání, ale společnost se změní podle příchozích? 

 

Autor: Martin Kavka | pondělí 30.4.2018 15:36 | karma článku: 38,00 | přečteno: 1242x
  • Další články autora

Martin Kavka

Váš imigrant není můj imigrant, nechtějte abych platil vaši radost pomáhat

V souvislosti s i italským ne připlouvajícím lodím „charitativních“ organizací, se objevil starý nešvar. Musíme být solidární. Musíme pomáhat, musíme, prostě musíme.

13.6.2018 v 17:36 | Karma: 48,69 | Přečteno: 15351x | Diskuse| Občanské aktivity

Martin Kavka

Občanský aktivismus zaštiťující se liberalismem je nebezpečím pro demokracii

Kdo by to řekl, že liberalismus se může stát nebezpečím pro demokracii, a přitom je dnes liberalismus větším nebezpečím než v médiích uváděný „populismus“. Je to paradox, ale svoboda pro všechny prostě nefunguje.

10.6.2018 v 16:36 | Karma: 41,00 | Přečteno: 1788x | Diskuse| Občanské aktivity

Martin Kavka

Diktatura sexuálních menšin. Myslete jako LGTB, jinak přijdete o práci

Nedávný případ amerického pekaře poodkryl pokličku uvažování sexuálních menšin. Kdo si nemyslí, že homosexualita je normální, má problémy a je terčem útoků. Velmi zajímavě se k tomu pro server Echo24 vyjádřil Rod Dreher.

9.6.2018 v 15:36 | Karma: 43,75 | Přečteno: 2967x | Diskuse| Občanské aktivity

Martin Kavka

Rakousko chce zakázat politický islám, Francie naopak pustí na svobodu 450 islamistů

Západní země ukazují čím dál tím větší bezbrannost s děním u svých muslimských menšin. Což se ukazuje na různých „experimentech“ a to od skoro naprosté tolerance, jako ve Švédsku, či naopak o snahu z islámu odstranit politiku.

8.6.2018 v 13:36 | Karma: 46,27 | Přečteno: 4912x | Diskuse| Občanské aktivity

Martin Kavka

Pro pana Polického – Muslimský cukrář se svatebním dortem pro gaye

Původně jsem chtěl reagovat v diskusi pod svým článkem, ale nakonec jsem se rozhodl, že tohle není jen na pár slov, či několik vět.

6.6.2018 v 15:11 | Karma: 40,61 | Přečteno: 2156x | Diskuse| Občanské aktivity
  • Nejčtenější

Stovky amerických obrněnců se v řádu dnů nepozorovaně přemístily do Česka

2. května 2024  17:21

Několik set vozidel americké armády včetně obrněnců Bradley nebo transportérů M113 se objevilo ve...

Podvod století za 2,4 miliardy. Ortinskému hrozí osm let a peněžitý trest 25 milionů

29. dubna 2024  6:21,  aktualizováno  13:19

Luxusní auta, zlaté cihly, diamanty a drahé nemovitosti. To vše si kupoval osmadvacetiletý Jakub...

Nahá umělkyně za zvuků techna házela před dětmi hlínou. Už to řeší policie

3. května 2024  10:10,  aktualizováno  13:43

Policie prošetřuje vystoupení, ke kterému došlo na Akademii výtvarných umění (AVU). Umělkyně a...

Auto vyjelo z vozovky a srazilo tři lidi. Žena zemřela, dvě vnučky jsou zraněné

2. května 2024  16:40,  aktualizováno  3.5 12:38

Osobní auto srazilo dnes odpoledne v Čáslavicích na Třebíčsku ženu a dvě děti. Žena srážku...

Zemřel bývalý místopředseda ODS Miroslav Macek. Bylo mu 79 let

1. května 2024  12:58

Ve věku 79 let zemřel bývalý místopředseda ODS a federální vlády Miroslav Macek, bylo mu 79 let. O...

Izrael má nový plán pro Gazu. Po válce by na ni mohly dohlížet i arabské státy

3. května 2024  16:30

Čelní představitelé izraelské vlády uvažují o rozsáhlém plánu poválečného uspořádání Pásma Gazy, v...

Německo sabotuje projekt bruselského Starlinku. Zvýhodňuje Francouze, tvrdí

3. května 2024  16:19

Evropská unie chtěla do roku 2027 na nízkou oběžnou dráhu Země vyslat soustavu satelitů v rámci...

Vlak po nárazu do stromu vrátil na koleje jeřáb, zvedal 21tunový kolos

2. května 2024  18:56,  aktualizováno  3.5 15:56

Uzavírka trati u Plesné na Chebsku, kde ve čtvrtek vykolejil osobní vlak, skočila v pátek kolem...

Škody po požáru v Mionší jsou jen minimální, prales podle hasičů někdo zapálil

3. května 2024  11:46,  aktualizováno  15:54

Hasičští experti se vrátili do terénu, aby vyšetřovali příčinu požáru v pralese Mionší v Dolní...

Chcete, aby vaše děti měli v dospělosti bohatství? Přečtěte si, jak na to!
Chcete, aby vaše děti měli v dospělosti bohatství? Přečtěte si, jak na to!

Správné finanční návyky a dovednosti vznikají právě v dětství. Mnoho dětí je přijímá přirozeně od svých rodičů, kteří jsou pro děti velkým vzorem....

  • Počet článků 382
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 2865x
                                                                                                                         

Seznam rubrik

Oblíbené stránky