Premium

Získejte všechny články
jen za 89 Kč/měsíc

Jak hodně moc chtějí představitelé Palestiny mír

Izraelská armáda zveřejnila sumarizaci škod a následků takzvaného boje za návrat, který vyhlásilo teroristické hnutí Hamas 30.03.2018, a kterýžto "boj" trvá s velice krátkými přestávkami dodnes.

Abychom si ujasnili pojmy, onen boj není nic jiného nežli násilné akce, rozpoutávání teroru a systematické ničení životního prostředí. O inteligenci těch, kteří se na tom podílí svědčí i fakt, že škody na životním prostředí se dotýkají i oblastí a obyvatel v pásmu Gazy, odkud teroristé na Izrael útočí.

Podle zprávy IDF bylo z pásma Gazy na území Izraele vystřeleno více než 1300 raket . Toto se dělo převážně v pátky a soboty, bezprostředně po výtržnostech a snahách prolomit hraniční bariéru směrem do Izraele. Následky byly škody na majetku, řada zraněných, psychické újmy, převážně u dětí, které po zaznění sirén mají jen několik málo minut na to, aby doběhly do nejbližšího krytu. To samozřejmě značně komplikuje, často i znemožňuje normální život v oblastech sousedících s Gazou.

Na výše uvedené navazují další zločinné akce. Podle odhadů IDF bylo z území Gazy vypuštěno mnoho tisíc zápalných balonů, které měly za následek spálení 8500 akrů půdy, 3200 akrů chráněného území a 2700 akrů lesů.

Navíc mnoho zápalných balonů dopadlo do civilních obydlených oblastí, na dětská hřiště, školní hřiště a školky, což vytvořilo velké riziko ohrožení zdraví a životů dětí a civilního obyvatelstva. Riziko je o to větší, že tyto zápalné pasti se tváří jako hračky a poutají pozornost nejmenších dětí, na které tato hrozba má nedozírný psychologický efekt.

Minulý týden se objevily útoky na Izrael, obviňující jej, že vlastně nechce mír. Tyto útoky, eskalovaly poté, co premiér Netanyahu dál jasně najevo, že nepřipustí stavbu a provoz další mešity na Chrámové Hoře, a dal příkaz k odstranění už připraveného materiálu, včetně nábytku a koberců. Následovaly zlostné akce a výtržnosti doprovázené ničením historických památek.

Je na místě se otázat, jak je to tedy s tou touhou po mírovém soužití. Jestli je známkou touhy po míru násilí a nepokoje na hranicích, jestli je známkou mírových tužeb ničení hodnot?

Na to ať si každý odpoví sám podle svého svědomí. Já za sebe jen mohu vyjádřit přesvědčení, že teror, výtržnosti, vraždy a násilí nikdy nepovedou k vytvoření plnohodnotného státu Palestina. 

Ještě malá poznámka proč klipy z Polska k článku o Izraeli. Důvod je prostý. Doufám že obě země, které pro mně osobně znamenají hodně, k sobě znovu našly cestu. V lidech problém není. A protože hudba je nejlepší náboženství a nejlepší politika, tak proto...

Mój dom murem podzielonyPodzielone murem schodyPo lewej stronie łazienkaPo prawej stronie kuchenkaMój dom murem podzielonyPodzielone murem schodyPo lewej stronie łazienkaPo prawej ...Moje ciało murem podzieloneDziesięć palców na lewą stronęDrugie dziesięć na prawą stronęGłowy równa część na każdą stronęMoje ciało murem podzieloneDziesięć palców na lewą stronęDrugie dziesięć na prawą stronęGłowy...Moja ulica murem podzielonaŚwieci neonami prawa stronaLewa strona cała wygaszonaZza zasłony obserwuję obie stronyMoja ulica murem podzielonaŚwieci neonami prawa stronaLewa strona cała wygaszonaZza zasłony obserwuję obie stronyMoja ulica murem podzielonaŚwieci neonami prawa stronaLewa strona cała wygaszonaZza zasłony obserwuję obie strony

Jolka, Jolka, pamiętasz lato ze snu,Gdy pisałaś: "tak mi źle,Urwij się choćby zaraz, coś ze mną zrób,Nie zostawiaj tu samej, o nie".Żebrząc wciąż o benzynę, gnałem przez noc,Silnik rzęził ostatkiem sił,Aby być znowu w Tobie, śmiać się i kląć,Wszystko było tak proste w te dni.Dziecko spało za ścianą, czujne jak ptak,Niechaj Bóg wyprostuje mu sny!Powiedziałaś, że nigdy, że nigdy aż taksłodkie były, jak krew Twoje łzyEmigrowałem z objęć Twych nad ranem,Dzień mnie wyganiał, nocą znów wracałem,Dane nam było, słońca zaćmienie,Następne będzie, może za sto lat.Plażą szły zakonnice, a słońce w dół,Wciąż spadało nie mogąc spaść,Mąż tam w świecie za funtem, odkładał funt,Na Toyotę przepiękną, aż strach.Mąż Twój wielbił porządek i pełne szkło,Narzeczoną miał kiedyś, jak sen,Z autobusem Arabów* zdradziła go,Nigdy nie był już sobą, o nieEmigrowałem z ramion Twych nad ranem,Dzień mnie wyganiał, nocą znów wracałem,Dane nam było, słońca zaćmienie,Następne będzie, może za sto lat.W wielkiej żyliśmy wannie i rzadko tak,Wypełzaliśmy na suchy ląd,Czarodziejka gorzałka tańczyła w nas,Meta była o dwa kroki stąd.Nie wiem ciągle dlaczego zaczęło się tak,Czemu zgasło też nie wie nikt,Są wciąż różne koło mnie, nie budzę się sam,Ale nic nie jest proste w te dni.

Autor: Martin Braun | pátek 1.3.2019 5:41 | karma článku: 28,25 | přečteno: 602x
  • Další články autora

Martin Braun

Zachraňme děti na hranicích

ale jak,..dovoluji si položit smělou otázku. Tím že jím dáme čaj a polévku? Nebo je máme odvézt od rodičů někam k milosrdným v Evropě? Tak jak jím pomoci?

15.11.2021 v 10:17 | Karma: 32,68 | Přečteno: 1274x | Diskuse| Politika

Martin Braun

Uprchlická krize bez konce

Dva blogy dnes reagovaly na události na běloruských hranicích. Jeden napsal pan Zeman a druhý paní Nová. A přestože se dotýkají stejného tématu, jsou naprosto rozdílné.

14.11.2021 v 13:33 | Karma: 29,44 | Přečteno: 1042x | Diskuse| Politika

Martin Braun

Technický problém na idnes, úmysl nebo chyba v chrome?

Několik posledních měsíců, se pokus dostat se do diskuse mění v noční můru. Odkaz na diskusní okno je překryt odkazem na reklamu všeho druhu...

13.11.2021 v 9:36 | Karma: 24,06 | Přečteno: 870x | Diskuse| Společnost

Martin Braun

Ještě k případu Dr. Cimického (aktualizováno)

Je to dnes populární téma a jak už je zvykem, pravda není to co dav zajímá. Dav je rozdělen. Část by nejraděni Cimického vykastrovala či minimálně poslala na dlouhá léta za mříže a část věří v jeho nevinu,

10.11.2021 v 9:33 | Karma: 29,18 | Přečteno: 1707x | Diskuse| Společnost

Martin Braun

K včerejšímu protestu u domu hlavní hygieničky Svrčinové

Nejsem si tím stoprocentně jist, ale myslím si že to byla právě ona, kdo minulý rok, dosti nehorázným způsobem zařízla festival Colours of Ostrava

7.11.2021 v 15:14 | Karma: 29,61 | Přečteno: 1565x | Diskuse| Politika
  • Nejčtenější

Policie v pohotovosti kvůli hrozbě terorismu. Zadržela podezřelého cizince

8. června 2024  23:01,  aktualizováno  9.6 12:41

Policie dopadla cizince podezřelého ze zvlášť závažného zločinu, po kterém vyhlásila pátrání v...

„Ukrajinská sebevražda“. Intriky v Kyjevě čím dál víc frustrují Západ

11. června 2024  19:21

Kádrové změny nezmítají jen ruským ministerstvem obrany, rostoucí pozornost vzbuzují i rošády v...

Dar pro Ukrajinu prostřednictvím Čechů vyvolal na Tchaj-wanu bouři

10. června 2024

Premium Dar, který má pomoci Ukrajině s obnovou tamního zdravotnictví, způsobil na Tchaj-wanu politický...

Volby vyhrálo ANO před SPOLU. Stačilo! i Přísaha mají dvě křesla, propadli Piráti

9. června 2024  20:29,  aktualizováno  10.6

Volby do Evropského parlamentu vyhrálo v Česku hnutí ANO. Od voličů získalo 26,14 procenta hlasů,...

Policie prověřovala nákup vojenského materiálu pro Ukrajinu. Zajistila 300 milionů

5. června 2024,  aktualizováno  8.6 21:12

Premium Česká policie v tichosti prověřovala třaskavý případ, který může mít negativní dopad na zbrojní...

Starostové nesouhlasí s plánem na další rušení pošt, testy chtějí překazit

14. června 2024

Premium Česká pošta začala na venkově testovat, nakolik zvládne klasické poštovní pobočky nahradit Mobilní...

Začíná nová éra válčení. Na Ukrajině proběhla první bitva robotů na světě

14. června 2024

Premium Historie si možná bude pamatovat, že jedna z prvních bitev mezi roboty se odehrála na Ukrajině...

Kazaň a Helena. Ruská a americká jaderná ponorka se přiblížily na dohled

13. června 2024  22:12

Na Kubě, kam tento týden dorazily ruské bojové lodě, se nachází i americká jaderná ponorka USS...

„Jako impérium si musíme podrobit barbary.“ Ruský moderátor rozzuřil Číňany

13. června 2024  22:11

Ruský propagandistický moderátor Sergej Mardan silně pobouřil čínské uživatele sociálních...

Opalovací krém pro miminka: Jaký vybrat?
Opalovací krém pro miminka: Jaký vybrat?

Pokožka novorozenců a kojenců je tenká, zranitelná a má méně melaninu, což je pigment, který chrání pokožku před slunečním zářením. Kůže miminka je...

  • Počet článků 486
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 2623x
http://www.zemancountdown.cz/

Lépe být mrtvý, než rudý.

AM YISRAEL CHAI

ARALLU Akbar

martinbraun@centrum.cz

Sionista - Islamofob - Antikomunista

Bohabojný židovský Antikrist

 

Jsem přítelem Izraele a jeho politiky. Jsem příznivcem židovského odboje, který přispěl k vzniku státu Izrael. Mým vzorem je Avraham Stern, brutálně zavražděný Brity. Ctím památku osvobozeneckých hnutí Haganah, Irgun a Lehi, které se zbraní v ruce bojovaly za svobodu, nezávislost a za vznik židovského státu na historických židovských územích.

Všechny současné i budoucí fotografie jsou zveřejněny s laskavým souhlasem Dory Bar Or, 

All current and future photographs are published with kind permission Dory Bar Or, from his Instagram account

 

Seznam rubrik

Oblíbené blogy