kde začíná anonymita, končí slušnost ...

Venku ošklivěn utahaná  z práce zalézám do peřin a beru si sebou notebook. Ne ještě se mi nechce spát a tak jen tak lenoším a čtu co mi přijde pod ruku …. články na blesku, idnesu i blogy neznámých autorů …

Lepší než samotné články jsou diskuze, občas se zde zasměji, málokdy něco dozvím, jindy žasnu. Zaráží mě, jak velká je  míra vulgárních a velmi neadekvátních příspěvků. Schovaní v anonymitě, vystupující pod přezdívkou, kterou kdykoliv můžou změnit píšou urážlivé a vulgární komentáře…

Zajímalo by mne zda-li jsou tito lidé takový i v reálu? Jsou schopní při neštěstí někoho jiného např. v hospodě říct otevřeně: „debil, zasloužil si to“. Byli by schopni říct matce, která má nemocné dítě, že její dítě je stejně hrozná škeble, apod… Nemůžu se zbavit pocitu, že v reálném životě drží hubu a krok, hlavně nenápadně.

Není to problém jen internetových diskuzích, ale i telefonního hovorů. Jen si vzpomeňte co jste řekli minule slečně u svého operátora, když Vám přišla špatná faktura. A jak se chováme na silnicích, blikáme, troubíme, ukazujeme jedničky … pod rouškou anonymity projde všechno.

Napadla mě otázka proč, a od té doby hledám odpověď. Kam se vytratila slušnost, poděkování, když nám někdo pomůže, projevení trochu pochopení a uznat, že chybovat je lidský. Opravdu naše společnost uznává pouze dravé jedince, kteří se neštítí jakéhokoliv slovního útoku, jen aby se prosadili ….

Hlasujte ve finále ankety Blogera roku

Autor: Markéta Spoock | pátek 15.7.2011 19:53 | karma článku: 13,79 | přečteno: 910x
  • Další články autora

Markéta Spoock

Chovejme se, jako lidé ...

25.3.2021 v 17:49 | Karma: 24,48

Markéta Spoock

Děti pro registrované partnery

30.6.2016 v 8:08 | Karma: 24,60