Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

jafava

16. 7. 2011 8:40
Máte pravdu, diskuse bývá často zajímavější než sám článek.

To, že někteří diskutující jsou otevřeně vulgární, jiní naopak slušní a věcní, odpovídá statistickým údajům o složení uživatelů internetu.

Pravda, více si cením upřímného hulváta než sofistikovaného urážeče všeho. Ale je vždy volbou blogera či diskutujícího, na které příspěvky bude reagovat a které bude ignorovat. Podstatné je, aby se nenechal vtáhnout do nekonečných, k ničemu nevedoucích a nic neřešících, dialogů.

Někteří diskutující, stejně jako někteří blogeři, rádi provokují svými poněkud nekonfekčními postoji a názory. Člověk má svobodnou volbu, zda jejich výtvory bude číst a rozčilovat se jimi, či je prostě přeskočí a bude číst jiné, pro sebe přijalné.

Jsem zvyklá cizím lidem vykat a dodržuji to i v diskusích. Mládeži vykám rovněž, ať si zvyká na budoucí dospělost; mnozí mladí lidé pokládají tykání od starších ročníků za projev pohrdání jejich názory a pak reagují zbytečně naježeně, aniž by k tomu byl reálný důvod.

2 0
možnosti

sir Hurnprey II.

18. 7. 2011 19:14
Re: Máte pravdu, diskuse bývá často zajímavější než sám článek.

;-) Chudák mladý a zbytečně naježený Vrah. R^R^

1 0
možnosti

Sidonie_11

15. 7. 2011 22:25
Tykání

Značně rozšířeným nešvarem je v diskuzích i tykání (zejména pod příspěvky, ze kterých je i mimo tykání cítit pohrdání, povýšení) a hodně mi to vadí. Někdo, kdo mě nezná, mi přece nemá co tykat! Nebo mu snad na tykání vzniká automaticky právo jenom tím, že oba vystupujeme pod nějakou přezdívkou? Ne.

0 0
možnosti

Vrah

15. 7. 2011 22:44
Re: Tykání

Odlišoval bych dvě roviny „internetového tykání“.

..

1) Běžné tykání, jak je „na internetu obvyklé“ – navštěvuji pravidelně dvě fóra (diskuse.jakpsatweeb.cz a pc-help.cz), kde si většinou tykáme, ale osobní útoky se zhusta netrpí. V takovém prostředí mi tykání připadá normální, přesto bych ani tam netykal člověku, který trvá na vykání. Oproti tomu zde na Idnes, případně na Lidovkách se držím bezvýhradného vykání všem – jako ochrana před hulváty a nevychovanci, kterých je tady žel docela hodně; představa, že bych si s někým takovým tykal, mě odpuzuje.

..

2) Přestože mě nijak nepobuřuje, že si v těchto (iDnes, Lidovky) diskusích lidé běžně často tykají, někteří mají chování řeznického psa a tykají i těm, kteří ostatním vykají – a to i přes upozornění, že je jim tykání nepříjemné. Konečně neuvěřitelné je tykání, často hrubě familiérní tykání anonymních „diskutérů“ blogerům. Kdyby bylo na mně, takoví lidé by z diskusí letěli bez milosti.

0 0
možnosti

Serotonin

15. 7. 2011 22:14
lidi jsou jaci jsou

bud to akceptujte nebo dal bojujte s vetrnymi mlyny

0 0
možnosti

petrhajek.bigbloger.lidovky.cz

15. 7. 2011 21:59
potísící omleté téma

a opět stojící na nesprávných předpokladech, ale o to vehementněji tvrzené.

Znám v diskuzích mnoho lidí, kteří se podepisují nickem a jsou vzor slušnosti, korektnosti a věcnosti. A pak znám lidi, popisující se jménem, kteří se chovají jak ti nejhorší ovádi (sorry, hmyze).

A pak ještě jedna otázka: co je přesně anonym? Nemyslím ve významu smyslu slova, ale fakticky. Řekněme, se budu jmenovat Aglája Vopajšlíková a budu se tímto jménem popisovat. a/ Jak poznají ostatní, že je to skutečně mé jméno a ne fake? b/ I když uvěří, že je to mé skutečné jméno, k čemu jim to bude? Neví kde bydlím, neví o mě nic- než to mé jméno a názory v diskuzi. c/ I kdyby věděli, kde bydlím, tak co? Přijedou za  mnou přes půr republiky, aby mi rozbili ústa? Nebo jak tu znalost zužitkují.

Základ by měl být - nehledět na podpisy. Autor příspěvku je zajímavý až v druhém sledu ( s tímto člověkem si rozumím nebo ne). Hlavní je ona myšlenka a obsah příspěvku.

4 0
možnosti

turbosurf

15. 7. 2011 23:17
Re: potísící omleté téma

mám stejný názor, JŠ

0 0
možnosti

dobrá nálada :)

15. 7. 2011 21:35
no je pravda, že pokud

jsem anonymní, tak víc rýpu.. ale v rámci slušnosti :-)

0 0
možnosti

Edmund Černá Zmije

15. 7. 2011 21:32
Kde začíná anonymita, končí AUTOCENZURA

lidé se začínají chovat tak, jací opravdu jsou. Nejsou pravda vždy dokonalí, ale jejich sprosťácká bezohlednost je mi milejší než věčná neupřímnost a přetvářka. :-/

1 0
možnosti

turbosurf

15. 7. 2011 23:19
Re: Kde začíná anonymita, končí AUTOCENZURA

já také nesnáším především přetvářku, a to pro neupřímnost, to je mi milejší upřímné odeslání do pr... JŠ

0 0
možnosti

lomihnát.

15. 7. 2011 20:51
Je to o lidech ...

Já jsem povaha zemitá a žádný krasoduch. Když je to třeba, řeknu každému, kdo si o to říká, bez vytáčení, stručně a bez opisu, jak ho vidím - anebo mlčím.

Pod vlastním jménem jsem diskutoval a byl exkomunikován, pod nickem vydržím podstatně déle.

Ovšem POZOR: Pod nickem si zdaleka nedovolím to, co pod jménem, abych nebyl za anonymního pokleslého primitiva. Snad jen občas nějaký infantilní blábol, který mi připadá zvráceně vtipný .. si neodpustím. Jméno bych za to ale nepostavil ..

Takže, jak vidíte, není to všude stejný, a já jsem se usvědčil z nepěkných vlastností .. ;-(.Budu na sobě pracovat! Slibuji! ;-D

1 0
možnosti

ladyevil_cz

15. 7. 2011 20:35
Slušnost je i tam...

...kde je anonymita :-P ;-D

0 0
možnosti

Lady Humussprey

15. 7. 2011 20:12
On někdo bere dišputace na iDnes vážně?

To je přece jen legrace a každý tady lže, až se z komína kouří. Něco vám poradím.U těch nejuřvanějších blogerů si jejich jméno dejte do vyhledavače živnostenského, nebo obchodního rejstříku. Zjistíte, že jsou to zkrachovanci a též tam bývá uvedeno bydliště a tak zjistíte, že ti zkrachovanci obyčejně bydlí v podnájmu a nic jim nepatří. Asi jsem vás zklamala, ale takto vypadá typický pravicový bloger.

0 0
možnosti

radio_svobodna_evropa

15. 7. 2011 20:03
...

mate pravdu, ale to jde ruku v ruce s naladou ve spolecnosti obecne, cim vic budou lidi na vsechny a vsechno, tim spis budou vulgarni. Nejak si ani nemumim dnes predstavit situaci, za jake by se lide zacali chovat slusne ...

0 0
možnosti
  • Počet článků 20
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1735x
Jsem kdo jsem, ještě příliš mladá na to, abych znala všechnu pravdu světa a již dost stará, na to, abych si dokázala vytvořit svůj názor.

Seznam rubrik