Premium

Získejte všechny články mimořádně
jen za 49 Kč/3 měsíce

Když na procházku, tak jedině s batohem na břiše....

Včerejší den byl trochu jiný od ostatních, kdy obrněna trpělivostí a snášenlivostí bolesti vyrážím na své pravidelné procházky. Nějak mi přirostly k srdci, protože je to zřejmě návykové.

Sportování se tomu rozhodně nedá říct, protože moje chůze je ryze výletní, navíc jsem obtěžkána psím batohem, ve kterém vláčím svoji tříkilovou čivavu. Pravda, už taky trochu zestárla, navíc špatně dýchá, takže po pár očuchaných keříčcích a ucvrknutí, se začne dusit.

trénujeme

A protože jsem panička, která svého psíka nade vše miluje, tak se pořídil batůžek a čivku tahám s sebou. Ona je přešťastná, svůj batůžek miluje, a já vlastně taky, protože nejsem na svých cestách necestách sama.

Je fakt, že působím trošku pozdvižení, protože vypadám jak debil, který nosí batoh na břiše. To až se k nám někdo více přiblíží, tak čivava z batohu vystrčí hlavu jak kobra, aby zjistila co se děje a způsobí tak ještě větší paniku. Lidé překvapeně vykřikují něco v tom smyslu jako: „Ježíííííš, tam je peeeees!“, nebo „Ty vole to sem ještě fakt neviděl.“, případně „Panebože neměl by ten pes nosit vás???“……. ano, přiznávám, zní to logicky, že čivava tahá na zádech svého majitele. Vzpomněla jsem si na hovnivála, taky to nemá lehké.

No ale ten včerejšek. Vyšlapuju si celkem zvesela, protože mi v uších do sluchátek hraje příjemná hudba, taková svižná do kroku. Čivava si už hoví v batohu po jejím akčním proběhnutí terénu, tak nám nic nebrání zdolat první a jediné malé stoupání. Mineme nějaké to pole, lán a jsme v blízkosti potoka, kde nás trošku schovává stín a prochajda se tak stává příjemnější.

To mi navodilo ještě lepší náladu, zvlášť když mi do uší zapěla Sia první tóny mé oblíbené písně Electric bird. Tempo jsem přizpůsobila rytmu písně a prostě mi to nedalo a ani jsem si to neuvědomila, že zpívám. Šla jsem tak dobře už půl písně, když najednou vedle mě brzdí cyklisti s úsměvy od ucha k uchu. Tak jsem strhla sluchátka z uší, abych slyšela, co po mně vlastně chtějí. Nějak mi totiž nedošlo, že jsem vlastně zpívala a znáte to, jak vypadá člověk zpívající se sluchátky na uších. Spíš tedy, jak blbě a strašidelně onen „zpěv“ vypadá.

„Hele paní, vy tak vyzpěvujete a my se tady nemůžeme dohodnout, co to je vlastně za písničku.“ Hoši si dávali různé tipy, ale logicky byli vedle jak ta jedle. Když jsem jim to tajemství prozradila, tak neměli tucha, písničku v životě neslyšeli. Je fakt, že mě uvedli trochu do rozpaků, přeci jen nejsem zvyklá zpívat veřejně a před cyklistickým publikem. Prý za mnou notnou chvíli jeli, protože neměli tušení, že se po cestě taky pobaví.

A že se pobavili ještě víc, když se z batohu vytáhla moje kobra, to snad ani nemusím dodávat. Smála bych se taky, kdybych někoho takového jako jsem já potkala. Naštěstí jsem už ve věku, kdy se na mindráky netrpí, a nakonec to byli vcelku milí kluci tak co. Šlo se dál.

U přehrady jsem vytáhla čivku z batohu a udělila jsem „volno“, což moje čivava nechápe a stejně se drží u mě. Dělají si z ní srandu kamarádi a rádi na ni pokřikují „Shaggi volno“, ale ona nedbá a drží si opravdu bezpečnou vzdálenost od své paničky. Dvěma slovy: rozmazlený závislák. Jenže já tvrdím, že na to jsou čivavy určeny. Náhodou pár povelů umí a rozumí všemu, co jí řeknu, jen musím mluvit naší společnou řečí.

Odpočinuly jsme, ono to drncání v batohu taky unaví a vyrazily na cestu domů. Cesta ubíhala vcelku rychle, písničky se v náhodném výběru asi celkem náhodou seřadily tak, že už to líp nešlo, až jsem si říkala, kdy bude nějaká pomalejší, abych mohla zvolnit. Ed Sheeran začal zpívat mou oblíbenou Nancy Mulligan, což asi neměl dělat. Úplně mě to donutilo nejenže zpívat, ale taky hopsat do rytmu.

Ve chvíli, kdy se zděšeně kobra opět vytáhla z batohu ven mi došlo, že asi dělám něco divného a urychleně jsem se začala ohlížet a rozhlížet kdo a kde je poblíž. Uf, tentokrát jsme samy. Docela se mi ulevilo, nějak jsem neměla chuť na střetnutí s dalším pelotonem. Ženská, zpívající a hopsající mezi poli, s batohem na břiše, to už se fakt blbě něco vysvětluje.

Dorazily jsme už celkem v poklidu domů a chtěla jsem se ještě podívat do aplikace v mobilu, kolik jsem ušla. Mám ji tam jen tak pro svou potřebu a víceméně pro to, abych si dávala vyšší mety a motivace. Manžel mi nahlédl přes rameno a nevěřícně zvolal: „Ty jsi běžela?“ Čučím na tu obrazovku mobilu a tam maximální rychlost 14,7km/h. Velmi jsem se zapýřila. „Hmmm, asi joooo.“ Pak jsem ale dala nohy na zem a říkám: „tak, některé písničky jsou takové svižné a já vždycky přidám do kroku.“ „No ale tohle už není chůze, jak jsi to dokázala???“ Manžel stále kroutil hlavou a já jsem horečně přemýšlela, kde jsem takovou rychlost nabrala.

chodíme, chodíme

Pak se mi rozsvítilo. „Víš, já jsem si po cestě i zatancovala, tak třeba to byla taková rychlost….“ „Tancovala? Na polní cestě? S batohem na břiše?“ „Nooo, hmmm, ono to tak nějak prostě samo.“ Manžel jen zakroutil hlavou a odvětil: „A co já se vlastně divím, u tebe je možné všechno. Ale mám z tebe radost.“ Chválit on umí, to je pravda.

Po cestě domů se mi nahlásil na návštěvu kamarád, a tak jsme navečer bouchli dvě flašky bublinek, podebatovali a byl to ten nejlepší závěr neděle. Některé dny jsou prostě obyčejné, ale přesto tak nějak nejlepší.

Autor: Marie Novotná | pondělí 3.4.2017 11:56 | karma článku: 21,64 | přečteno: 751x
  • Další články autora

Marie Novotná

Noční můra

Dnes se stalo asi nemožné. Po roce léčení i druhá kontrola potvrdila že jako už konečně zdravá!!! A učím se tomu věřit.

6.12.2021 v 21:46 | Karma: 17,24 | Přečteno: 715x | Diskuse| Ostatní

Marie Novotná

Ááá, Merkur se otočil ...

Konečně! Moc se mi tomu nechtělo věřit, protože já jsem byla pořád nějaká zastavená, ale včera to tak nějak nenápadně plynule nastoupilo a doufám, že to nějakou dobu vydrží. Ba co víc, že se to zlepší. Že se zlepším já.

24.6.2021 v 10:45 | Karma: 10,29 | Přečteno: 300x | Diskuse| Ostatní

Marie Novotná

Holub na přechodu a jiná zvířátka ...

Asi začnu žít naplno nočním životem. Nabývám totiž dojmu, že je mnohem lepší, zajímavější, barvitější a takový nějaký, jak to říct, upřímnější? Čistší? Přirozený? Na nic si nehrající?

13.6.2021 v 11:27 | Karma: 15,85 | Přečteno: 285x | Diskuse| Ostatní

Marie Novotná

Dobré ráno, milá ...

Asi to nebyl dobrý nápad zpívat si tuto písničku v půl desáté večer ve sprše, ale když ona mi jaksi sama naskočila a nešla z hlavy. A to se ukázalo velmi záhy jako problém. Hlava se nastavila do nočního módu „dobré ráno, nespi“.

2.5.2021 v 8:25 | Karma: 12,63 | Přečteno: 403x | Diskuse| Osobní

Marie Novotná

Tuto noc psi spali...

Je to už dlouho, co jsem tady napsala blog „Když psi v noci nespí...“. Tehdy jsem psala, že se mi občas v životě dějí zvláštní zážitky a odkaz na blog dávám na konec tohoto, protože spolu úzce souvisí. Byť uběhlo pár těžkých let....

18.3.2021 v 14:49 | Karma: 24,79 | Přečteno: 721x | Diskuse| Ostatní
  • Nejčtenější

Studentky rozrušila přednáška psycholožky, tři dívky skončily v nemocnici

25. dubna 2024  12:40,  aktualizováno  14:38

Na kutnohorské střední škole zasahovali záchranáři kvůli skupině rozrušených studentek. Dívky...

Podvod století za 2,4 miliardy. Ortinskému hrozí osm let a peněžitý trest 25 milionů

29. dubna 2024  6:21,  aktualizováno  13:19

Luxusní auta, zlaté cihly, diamanty a drahé nemovitosti. To vše si kupoval osmadvacetiletý Jakub...

Zemřel bývalý místopředseda ODS Miroslav Macek. Bylo mu 79 let

1. května 2024  12:58

Ve věku 79 let zemřel bývalý místopředseda ODS a federální vlády Miroslav Macek, bylo mu 79 let. O...

To nemyslíte vážně! Soudce ostře zpražil bývalého vrchního žalobce

1. května 2024  10:17

Emotivní závěr měl úterní jednací den v kauze údajného „podvodu století“, v němž měly přijít tisíce...

Moskva se chlubí kořistí z Ukrajiny: Abramsy, Leopardy i českým BVP

1. května 2024  15:38

V Moskvě ve středu začala výstava západní vojenské techniky, kterou používá ukrajinská armáda a...

Auto vyjelo ze silnice a srazilo tři chodce. Žena zemřela, dvě děti jsou zraněné

2. května 2024  16:40

Osobní auto srazilo dnes odpoledne v Čáslavicích na Třebíčsku ženu a dvě děti. Žena srážku...

D35 u Litovle blokovala nehoda, ze zdemolovaného vozu se vysypal náklad

2. května 2024  10:45,  aktualizováno  16:36

Cestu po dálnici D35 ve směru z Olomouce na Mohelnici komplikovala více než sedm hodin nehoda...

Vlak bez strojvůdce ujel několik kilometrů, pak vykolejil. Řítil se stovkou

2. května 2024  14:51,  aktualizováno  16:34

Na železniční trati mezi obcemi Čisovice a Měchenice v okrese Praha-západ vykolejil vlak. V...

Budoucí ministr Tuleja v problémech? Publikoval v pochybných vědeckých časopisech

2. května 2024  13:57,  aktualizováno  16:23

Kandidát TOP 09 na ministra pro vědu Pavel Tuleja požádal Slezskou univerzitu, aby stáhla z jeho...

Akční letáky
Akční letáky

Prohlédněte si akční letáky všech obchodů hezky na jednom místě!

  • Počet článků 67
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1182x
Píšu si jen tak pro radost. Někdy vážně, někdy nevážně, s nadsázkou, prostě podle nálady.... jen tak ....

Seznam rubrik