Premium

Získejte všechny články mimořádně
jen za 49 Kč/3 měsíce

Smrt prodavačům kávy

Náckovská scéna se opět zaktivizovala. Uprchlíci od nás spíš utíkají, než aby přicházeli. Přišli tedy na řadu Češi, první na ráně jsou především HateFree, a pak vůbec všichni, kdo jsou nějak spojeni s kavárnami, nejlépe pražskými.

Nacistické symboly a výhružky smrtí na objektech, kde provozují své aktivity ti, kdo brojí proti nenávisti vůči imigrantům. Toto je moment, kdy končí legrace. Ve vzduchu je cítit zatuchlý pach něčeho mimořádného odporného. Politická korektnost paradoxně vede ke snížení rozpoznávací schopnosti toho, co je skutečně za hranou. Na jedné straně jsou lidé popotahování za každou hrubší nezdvořilost, a tudíž si potajmu ulevují na adresu příchozích z mimoevropských končin a i některých tuzemců souhrnně označovaných jako nepřizpůsobiví. Kdyby nevládlo tolik pokrytectví ohledně volby jazyka, možná bychom uměli lépe rozlišovat, co skutečně škodí. Existuje dramatický rozdíl mezi neomalenou sprosťačinou a slepou nenávistí.

Naše debata je poznamenaná obrovskou personalizací. Namísto věcné diskuse se názorově odlišné tábory baví vzájemným osobním napadáním. Čímž pádem se otvírá daleko větší prostor extrémistům. Vyhrocení osobních slovních útoků posiluje skupiny, jímž chybí rozpoznávací schopnost, což již není akceptovatelné.    

S nácky končí sranda. Své zkušenosti s tím mají Slováci. Tak dlouho Fico hrotil problém neexistujících uprchlíků až poztrácel body na úkor Kotleby. V každé společnosti existují lidé, zvláště mezi mladými, s teroristickým potenciálem. Pak jen záleží na tom, která ideologie jim zachutná nejlépe. Právě z těchto skupin se rekrutují v některých západních zemích islamisté. Jejich typický profil je zarámovaný chlastem, drogami a další kriminalitou. Jinde se zase generují neonacisté. Stačí jen politik, který si hraje s tímto ohněm a živí toto vyladění.

Zasévání nenávisti, napadání protivníka, pojmy jako idioti, debilové, ohánění se střelbou z různých palných zbraní je nebezpečná hra s ohněm. Pro většinu jsou to neškodné vtípky, pro někoho dokonce hlouposti, a pro svoji cílovou skupinu voda na mlýn.

Zásadní průšvih spočívá v tom, že tihle radikálové se hodně špatně zastavují. Pokud někomu dělá dobře, že to tady konečně někdo těm ptížistům natře, ať si dá pozor na tuto nebezpečnou hračku. Nácka nezastavíš, on si svůj objekt útoku najde vždycky. Nacistická scéna se neetabluje jako produkt odporu proti dekadentnímu Západu. Ti, kdo sní o orientaci na Rusko, jako zdravější alternativě, nejspíš přehlížejí velikost tamější neonacistické scény. Část krajní pravice sice podporuje Putina, ale existují zde neonacistické proudy, které ho odmítají, jeho vládu považují za prohnilou a jejich snem je uspořádání společnosti ve stylu Třetí říše. Doporučuji přečíst si k tomuto tématu knihu Ilji Falkovského: Neviditelné vraždy. Jediným proviněním obětí byl jejich neslovanský vzhled. Žádní migranti to ani nebyli, ruské občanství nebylo na překážku, aby náckové zaútočili. Byli zavražděni jen proto, že zrovna šli kolem. Mezi oběťmi byli také zcelá bílí antifašisté.

Nácek si svůj cíl vždy najde. Když nebude mít po ruce ideologicky vhodný cíl, zasáhne nějaký jiný s tím, že to se holt v boji stává. Každý hákový kříž sice nepřestavuje smrtelné nebezpečí, občas je to skutečná jen idiotská kukovina. Každoppádně podněcování těchto skupin nezodpovědnými štvavými řečmi, je velmi nebezpečná hra.

Nominujte autora do ankety Bloger roku

Autor: Marie Kolářová | pondělí 25.4.2016 13:01 | karma článku: 26,20 | přečteno: 2020x
  • Další články autora

Marie Kolářová

Děti nám nebudou vládnout

Pochází z prominentní rodiny, chová se jako rozmazlený fracek a myslí si, že je středem světa. V lidech vzbuzuje vášně kvůli svým projevům.

30.9.2019 v 11:29 | Karma: 19,32 | Přečteno: 1928x | Diskuse| Politika

Marie Kolářová

Kdo má dostat přes držku

„Čtrnáctileté děti protestující proti změnám klimatu by měly dostat přes držku. Stávkují za něco, čemu nerozumí,“ zhodnotil aktivitu mladých Jaroslav Hanák, prezident Svazu průmyslu a dopravy.

18.7.2019 v 11:38 | Karma: 20,79 | Přečteno: 1291x | Diskuse| Politika

Marie Kolářová

Podle kvičení poznáte je

„Kvičeli rudí vzteky,“ píše jeden bloger. „Lepšolidi často kvičí,“ komentuje Václav Klaus jr. na svém FB profilu. Záliba v používání slovesa kvičet se stala poznávacím znamením určitého způsobu myšlení.

10.7.2019 v 11:31 | Karma: 43,47 | Přečteno: 10310x | Diskuse| Společnost

Marie Kolářová

Znám vás z odposlechů

„Mám tu zkušenost, že ti, kteří mě dneska nálepkují, tak sami mají problémy, protože si některé pamatuji z policejních odposlechů.“

27.6.2019 v 11:30 | Karma: 44,68 | Přečteno: 8000x | Diskuse| Politika

Marie Kolářová

Sebevražední lumíci se vznáší nad českou kotlinou

Prezident vysvětlil svému dvornímu obdivovateli a současně moderátorovi TV Barrandov, co jsou lumíci: „dílem brouci, dílem motýli, kteří trpí sebevražedným komplexem, vrhají se do moře, kde utonou, protože neumějí plavat.“

19.6.2019 v 11:14 | Karma: 30,06 | Přečteno: 1052x | Diskuse| Politika
  • Nejčtenější

Nahá umělkyně za zvuků techna házela před dětmi hlínou. Už to řeší policie

3. května 2024  10:10,  aktualizováno  13:43

Policie prošetřuje vystoupení, ke kterému došlo na Akademii výtvarných umění (AVU). Umělkyně a...

Stovky amerických obrněnců se v řádu dnů nepozorovaně přemístily do Česka

2. května 2024  17:21

Několik set vozidel americké armády včetně obrněnců Bradley nebo transportérů M113 se objevilo ve...

Přes Česko přešly bouřky s krupobitím. Dálnici D1 pokrylo bahno a větve

6. května 2024  15:47,  aktualizováno  7.5

Do Česka přišly přívalové deště, na některých místech padaly i kroupy. Hasiči hlásili desítky...

Německo je otřeseno. Přišel brutální útok na politika, pak následoval další

4. května 2024  17:40,  aktualizováno  21:09

Na lídra kandidátky německé sociální demokracie (SPD) v Sasku do evropských voleb Matthiase Eckeho...

Vyváděla strašné věci. Zahradil označil Jourovou za nejhorší z eurokomisařů

4. května 2024

Premium Když Česko vstoupilo 1. května do Evropské unie, byl tam matador ODS Jan Zahradil kooptován...

Ženíšek může být novým ministrem pro vědu, kývlo i širší vedení TOP 09

9. května 2024,  aktualizováno  18:06

Aktualizujeme Marek Ženíšek má podle TOP 09 být novým ministrem pro vědu, výzkum a inovace. Schválo to širší...

Česká republika by měla mít v Moskvě svého velvyslance, řekl Fiala

9. května 2024  13:03,  aktualizováno  17:54

Česká republika by měla mít podle premiéra Petra Fialy (ODS) v Rusku velvyslance. Obsazení postu...

Poškodí to českou demokracii nejvíc od 1989, odmítla Schillerová volbu poštou

9. května 2024  5:15,  aktualizováno  17:45

Přímý přenos Poslanci pokračují ve schvalování návrhu koalice na zavedení korespondenční volby pro české občany...

Řidič odmítl zvážení náklaďáku, sto tisíc na pokutu vytáhl z batohu

9. května 2024  17:27

Že ani stotisícová pokuta za odmítnutí zvážení nákladního vozu nemusí být pro některé dostatečně...

  • Počet článků 139
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 4036x
Mám ráda život, dlouhé letní večery a časná rána, která většinou nevidím. Hukot velkoměsta a klid lesní samoty. Důležité je nebrat se moc vážně, člověk pak nemůže být zklamaný. A k tomu trochu optimismu, protože nikdy nemůže být tak špatně, aby nemohlo být hůř.

Seznam rubrik