Premium

Získejte všechny články mimořádně
jen za 49 Kč/3 měsíce

Ortel propaguje Islámský stát

Kluci z kapely Ortel to nejspíš tak nemysleli, ale dělají přesně to, z čeho se teroristé hlásící se k tzv. Islámskému státu tetelí blahem. Pomáhají šířit strach. O to přesně těmto hrdlořezům jde. A ani nemusí platit za reklamu. Nejsou v tom sami, napomáhají tomu i média, která přebírají otřesné záběry černého zakuklence a klečícího bílého muže v oranžovém hábitu. A pak také všichni ti, kdo panicky mailem rozesílají fotky samostatných hlav a hlav na jiných částech těla, kde normálně bývají.

Jak ukazují analýzy všech těchto záběrů, jedná se o profesionální práci vyrobenou odborníky. Islamisté pochopili, že mají v ruce skvělou zbraň. Vyvolání hrůzy a odporu. Strach přece sráží do kolen. Což je také poselství hitu Mešita. Hudebně docela slušná skladba, jen by to chtělo vyměnit slova. Vždyť oni přímo křičí, jaké obavy jimi cloumají. Přitom podle záběrů jsou to docela dobře živení kluci. Normálně by člověk očekával, že prohlásí něco o tom, že zastrašit nenechají, že jim tyhle hnusy nezobou. Namísto toho natočí klip přesně v islámském stylu. A to se všichni rozčilují, kam ta Evropa spěje. Když bude plná rozklepaných kolen, zářivá budoucnost ji nečeká.

K tomu by ovšem bylo zapotřebí použít sofistikovanější taktiku. V oblasti, kde operují bojovníci Islámského státu, současně působí několik dalších uskupení, která se čas od času mydlí mezi sebou. Třeba o rozdělení zisku z ropných polí. Theo Padnos, který strávil zhruba dva roky v zajetí jedné z místních poboček Al Kajdy v Sýrii, vypráví zajímavé věci. Křesťan Padnos chtěl autenticky poznat muslimský svět. Mluví plynně arabsky a do problematických míst vyrazil za účelem podání autentického svědectví. Sám uznává, že šlo o největší blbost jeho života. I když si nikdy nebyl jistý dnem ani hodinou, byl schopný se svými vězniteli debatovat na téma islámu a co víc, stát si za svým. Odmítl konverzi k islámu, a to se vzápětí ukázalo jako velmi dobrý nápad. Jeho spoluvězeň se rozhodl obráceně, úctu a respekt věznitelů, ani lepší zacházení si tím nevysloužil. O žádný islám nejde. V zajetí ho drželi kluci, kteří byli v podobně problematickém postavení jak sám Padnos. Sice se vytahovali, ale mezi řečí vyplynulo, že růžová budoucnost je v Sýrii nečeká. Zrovna se nepohodli s jinými oddíly a hrozila jim též smrt. A to od muslimských spolubratří aktuálně bojující pod trochu jinou vlajkou. Nejčastějšími tématy hovoru byly proto otázky ohledně možnosti udělení uprchlických víz v Evropě, za jak dlouho se dá naučit třeba taková němčina, a především, jestli by jim Padnos nedohodil nějakou svobodnou ženu z některé ze západních zemí. To je realita.

Islám je marketinková nálepka, která pomáhá šířit strach. Ale fakticky o muslimskou víru vůbec nejde. Teroristé bez mrknutí oka zavraždí i konvertitu, jako bylo např. v případě Petera Kassiga. Pokud totiž konvertoval, našel se jiný důvod k vraždě. Co platí daleko víc je odvaha a znalosti. Mladí muži, kteří vyrostli v Evropě a odcházejí bojovat do Sýrie, toho o islámu často nevědí o moc víc, než průměrně vzdělaný Evropan. Akorát mají papíry na to, že jsou muslimové. Než přebírat nechutné obrázky s černým zakuklencem, nebylo by lepší psát o tom, jak jsou dotyční mimo to, čemu říkají islám? Jenže lidé se rádi bojí. A u těch fotek nemusí přemýšlet. Vyhrává však ten, kdo zná protivníkovy slabiny.

Nominujte autora do ankety Bloger roku

Autor: Marie Kolářová | pondělí 1.12.2014 13:01 | karma článku: 17,90 | přečteno: 2610x
  • Další články autora

Marie Kolářová

Děti nám nebudou vládnout

Pochází z prominentní rodiny, chová se jako rozmazlený fracek a myslí si, že je středem světa. V lidech vzbuzuje vášně kvůli svým projevům.

30.9.2019 v 11:29 | Karma: 19,32 | Přečteno: 1928x | Diskuse| Politika

Marie Kolářová

Kdo má dostat přes držku

„Čtrnáctileté děti protestující proti změnám klimatu by měly dostat přes držku. Stávkují za něco, čemu nerozumí,“ zhodnotil aktivitu mladých Jaroslav Hanák, prezident Svazu průmyslu a dopravy.

18.7.2019 v 11:38 | Karma: 20,79 | Přečteno: 1291x | Diskuse| Politika

Marie Kolářová

Podle kvičení poznáte je

„Kvičeli rudí vzteky,“ píše jeden bloger. „Lepšolidi často kvičí,“ komentuje Václav Klaus jr. na svém FB profilu. Záliba v používání slovesa kvičet se stala poznávacím znamením určitého způsobu myšlení.

10.7.2019 v 11:31 | Karma: 43,47 | Přečteno: 10310x | Diskuse| Společnost

Marie Kolářová

Znám vás z odposlechů

„Mám tu zkušenost, že ti, kteří mě dneska nálepkují, tak sami mají problémy, protože si některé pamatuji z policejních odposlechů.“

27.6.2019 v 11:30 | Karma: 44,68 | Přečteno: 8000x | Diskuse| Politika

Marie Kolářová

Sebevražední lumíci se vznáší nad českou kotlinou

Prezident vysvětlil svému dvornímu obdivovateli a současně moderátorovi TV Barrandov, co jsou lumíci: „dílem brouci, dílem motýli, kteří trpí sebevražedným komplexem, vrhají se do moře, kde utonou, protože neumějí plavat.“

19.6.2019 v 11:14 | Karma: 30,06 | Přečteno: 1052x | Diskuse| Politika
  • Nejčtenější

Atentát na Fica. Slovenského premiéra postřelili

15. května 2024  14:56,  aktualizováno  17:56

Slovenského premiéra Roberta Fica ve středu postřelili. K incidentu došlo v obci Handlová před...

Fico je po operaci při vědomí. Ministr vnitra mluví o občanské válce

15. května 2024  19:25,  aktualizováno  23:12

Slovenský premiér Robert Fico, který byl terčem atentátu, je po operaci při vědomí. S odkazem na...

Pozdrav z lůžka. Expert Antoš posílá po srážce s autem palec nahoru

13. května 2024  18:48,  aktualizováno  14.5 22:25

Hokejový expert České televize Milan Antoš, kterého v neděli na cestě z O2 areny srazilo auto, se...

Fica čekají nejtěžší hodiny, od smrti ho dělily centimetry, řekl Pellegrini

16. května 2024  8:42,  aktualizováno  15:38

Zdravotní stav slovenského premiéra Roberta Fica je stabilizovaný, ale nadále vážný, řekl po...

Novotný je na vyhazov z ODS. Výroky o Slováčkové překročil hranici, řekl Benda

12. května 2024  12:11

Starosta Řeporyjí Pavel Novotný překročil hranice, které by se překračovat neměly, kritizoval v...

Do Gazy dorazily po americkém provizorním molu první kamiony s pomocí

17. května 2024  11:12

Do Pásma Gazy se ráno dostaly první dodávky humanitární pomocí přes provizorní molo, které tam ve...

Muž ve Francii se pokusil podpálit synagogu, policisté ho zastřelili

17. května 2024  9:50,  aktualizováno  11:11

Policie v Rouenu na severu Francie v pátek ráno zastřelila muže, který se pokoušel podpálit...

Opilý muž si ohříval jídlo a usnul. Policisté se do bytu dostali beranidlem

17. května 2024  11:06

Dramatickou službu měli dva ostravští policisté. Beranidlem se museli dostat do bytu v obvodu...

Útěk splašeného koně mezi diváky na dostizích vyšetřuje policie jako nedbalost

17. května 2024  11:02

Incident z minulého týdne, při kterém v diváckém prostoru dostihového závodiště v Pardubicích...

Byty Bavorská Ruda
Byty Bavorská Ruda

Eisensteiner Mühle, Bavorská Ruda (Alžbětín 1 km), Bavorsko, Německo
10 000 Kč/měsíc

  • Počet článků 139
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 4036x
Mám ráda život, dlouhé letní večery a časná rána, která většinou nevidím. Hukot velkoměsta a klid lesní samoty. Důležité je nebrat se moc vážně, člověk pak nemůže být zklamaný. A k tomu trochu optimismu, protože nikdy nemůže být tak špatně, aby nemohlo být hůř.

Seznam rubrik