Naše země potřebuje shodu, nikoliv konflikt!

Prezident Miloš Zeman svým rozhodnutím jmenovat úřednickou vládu dostal naši zemi do velice těžké situace, kdy reálně hrozí, že například nebude schválen rozpočet, či nebudou řešeny zásadní problémy ČR.

Na druhou stranu se mu ani nemůžeme divit, když jedním z jeho hlavních předvolebních témat bylo ukončení vlády Petra Nečase a podpisy 101 hlasů mu byly předány pouze několik hodin před jeho rozhodnutím. Tak či tak, hrozí v naší zemi jakési trojvládí, kdy se bude snažit vládnout prezident, vláda která nemá důvěru a poslanci ve sněmovně. Osobně si myslím, že za dané situace by nejlepším řešením byly předčasné volby.

Bohužel k tomu ovšem asi nedojde. A tak nás s největší pravděpodobností doslova a do písmene čeká přetahovaná mezi prezidentem a hlavními politickými stranami. V ODS a TOP09 již zaznívají hlasy, že se musí prezident odkázat do patřičných mezí a ukázat, kdo je tady pánem. Uznávám, že celý spor má možná ústavní rozměr, ale řešit v současné situaci kdo je tady větším pánem, když jedna část země je postižena povodněmi, celá republika je postižena ekonomickou recesí, klesající kupní silou obyvatelstva nebo špatně fungující státní správou, je do nebe volající neodpovědností.

Poslanci by se měli rozhodnout, zda si budou vyřizovat své účty s prezidentem Zemanem, nebo upřednostní zájem této země.

 

Marian Jurečka

https://www.facebook.com/marian.jurecka

jureckamarian@post.cz

Autor: Marian Jurečka | sobota 6.7.2013 11:55 | karma článku: 14,96 | přečteno: 628x
  • Další články autora

Marian Jurečka

Tahle země není pro mladé

11.4.2016 v 13:48 | Karma: 28,96

Marian Jurečka

Cena naděje

17.11.2015 v 15:20 | Karma: 13,34