Budeme mít PSA II.... Škoda, že ne dřív!

Pan ministr zdravotnictví zítra vyhlásí úpravy v kritériích tzv. "Protiepidemiologického systému - PES", budeme tedy mít PSA II. Je to reakce na velký počet pozitivních antigenních testů. Není to pozdě ??? JE a za miliardy korun!

Ve své naivitě jsem se domníval, že PES II bude zaveden ode dne,kdy začalo antigenní testování tedy zhruba od 18.12., popřípadě od 21.12. Přeci bylo dopředu naprosto zřejmé, že relativně masivním antigenním testováním se čísla zkreslí. Zvláště před vánoci v situaci, kdy řada lidí přicházela do kontaktu se svými blízkými a měla zájem o antigenní testy, které jsou a byly volně dostupné (i když hned obsazené), muselo dojít k odhalení velkého množství pozitivních spoluobčanů, kteří byli i bezpříznakoví, tj. běžně by na test nezašli. Tím se zásedně zkreslil počet nově nakažených na 100 tis. obyvatel, i reprodukční číslo, tedy i PES I. Výsledkem je PES I ve vysokém stupni (5), všichni nesmíme skoro nic. Zimní střediska nefungují, hospody zavřené, obchody zavřené,atd. jen se nadále děsíme....a vše za mnoho desítek miliard korun! To je přeci absurdní. A hraničí to nejem s neprofesionalitou, která je zřejmá, ale i s podezřením na spáchání trestného činu šíření poplašné zprávy a trestných činů způsobených v souvislosti s neplněním "povinností řádného hospodáře" v péči o veřejný majetek....tj. státní rozpočet.

Navíc se ukazuje, že ať už kterákoliv vláda udělá cokoliv (kromě absolutní izolace celé země jako to udělali čínští soudruzi), virus se šíří dál a dokonce (považte) si troufá mutovat. Je prý nyní v přenosu rychlejší a nikoliv více nebezpečný, alespoň dle zdrojů z Velké Británie. Také údajně neovlivní stávající účinnost vakcín proti Covid -19.

Snad ne...Ale je to příroda, které zatím neumíme tak úplně poručit. Takže v dalším kole můžeme čekat, že virus zmutuje tak, že účinnost vakcín sníží...Jistě ne cíleně, tak chytrý není, ale náhodou nebo nějakým vývojem. Stejně, jako to dělá virus chřipky. I s touto variantou musíme nějak pracovat, nějak žít. Ne uzavřít společnost doma...

Autor: Marek Zeman | úterý 5.1.2021 14:51 | karma článku: 26,95 | přečteno: 661x