Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

J76a52n 62R12á35ž

5. 1. 2021 17:18

Připadá mi, že čísla vykazující počet nositelů viru CoV2 jsou čím dál tím méně vypovídající o tom, v jakém nebezpečí skutečně stát je a jsou pro vnímání této nemoci veřejností nebezpečnější než samotný COVID19.

Věřím, že panické zprávy o rostoucím počtu nakažených virem, kterými nás media i poltici zásobuji bez přestávky, vyvolávají u mnohých velký stres a ten je hlavním důvodem pro mnoha úmrtí, zejména osamělých seniorů a chronicky nemocných. A také věřím, že nestresující covidem nakažený prožije nemoc v mírnější podobě než člověk, který žije v předběžném strachu z ní.

Podle mne jsou daleko relevantnější čísla o obsazenosti nemocnic, o vytížení lůžek pacienty potřebujících kyslík nebo plícní ventilaci a správné (!) statisky počtu úmrtí na COVID19.

Přece ke vnímání závažnosti situace jsou důležitější informace o počtu odmítnutných pacientů potřebujících operace, či nemocniční léčení chorob nesouvisejících s COVID19, než čísla o počtech nositelů viru CoV2, z nichž velké procento ani nemoc COVID 19 neprožije.

9 0
možnosti

Viděl bych logické nechat občany "zdarma" testovat na protilátky (test stojí kolem 400 stovek tedy jako antigenní a navíc je spolehlivý což se nedá říct o tom druhém) a zjisti tak promořenost obyvatel. To by ovšem výsledky možná mohly ohrozit současnou paniku a zisky z vakcíny.

0 0
možnosti

Samotný PES nás neochrání, pokud bude chybět disciplína - a ta chybí i Trikolóře.

;-(;-(;-(

1 6
možnosti
Foto

Jako to bylo ve Švejkovi? Kdyby byl na stromě na Karlově náměstí každý voják bez disciplíny...

A ještě kázeň! Taková ta uvědomělá! ;-D

1 1
možnosti
Foto

Pěkný článek, karma!

5 1
možnosti
Foto

Škoda je akorát umřít

0 0
možnosti
  • Počet článků 72
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1591x
Marek Zeman (nar. 18.5. 1964), MUDr., MBA vystudoval v letech 1982 až 1988 Lékařskou fakultu Univerzity Karlovy, Internista,nefrolog, všeobecný lékař a primář nestátního zdravotnického zařízení. V letech  2007 až 2015 ředitel FN Královské Vinohrady. Založil Spolek The Blue Academy z.s.,který se věnuje návrhům na ochranu životního prostředí, boji proti manipulacím  typu Green Deal a smysluplným projektům environmentálního charakteru ekonomicky přijatelným. (www.theblueacademy.cz). Ve volném čase se věnuje četbě, lyžování, vodním sportům,vážné hudbě a historii.

Seznam rubrik