Směrovky pro běžence...?

Na Jižní spojce v Praze u Barrandovského mostu se na vozovce objevily směrovky na francouzké NICE...

Vzhledem k tomu, že prakticky denně jezdím přes Barrandovský most, neuniklo mé pozornosti vodorovné dopravní značení, které upozorňuje řidiče směrovkou na cestu do francouzské NICE. Pravděpodobně se jedná o součást tajného značení balkánsko-moravsko-česko-německo-francouzské trasy běženců (nebo uprchlíků?), kteří do Evropy masově proudí z Balkánu, Asie a Afriky. Značení se na  Barrandovském mostě objevilo již v loňském roce, ale během roku se díky hustému provozu stalo nečitelným. Před začátkem prázdnin bylo značení obnoveno, pravděpodobně v souvislosti s očekávaným přílivem uprchlíků (nebo běženců?). Nikdo asi přesně nezjistí, kolik běženců se tímto rafinovaným pašeráckým kanálem přes naše území dostalo.

Co mě překvapuje, je skutečnost, že se jedná o naprosto osamocené značení a nachází se pouze na tomto jediném místě. Je možné, že jsou i jiná značení, ale jsou tak dokonale utajena, že je znají pouze příslušníci pašeráckých gangů. Taky je asi známo jen zasvěceným, proč zrovna francouzské NICE a ne třeba rovnou CALAIS.

Pod nápisem NICE je ještě podivný nápis STRAKO a posledně když jsem jel s vnoučaty, tak jsme zjistili, že opakovaným rychlým čtením ... NICE STRAKO NICE STRAKO NICE STRAKO ... je slyšet jméno jednoho jihočeského města... Vzhledem k tomu, že se v češtině při čtení postupuje zleva doprava a shora dolů, tak nehrozí, že by tam skončili i uprchlíci. Otázka je, jestli znají pravidla českého jazyka i řidiči pašeráckých aut a autoři dopravního značení.

PS: Obavy (oprávněné nebo neoprávněné?) z přílivu běženců mohou vést ke změnám v myšlení lidí a možným chybným výkladům skutečnosti...

 

Hlasujte ve finále ankety Blogera roku

Autor: Pavel Makovec | středa 2.9.2015 11:53 | karma článku: 20,05 | přečteno: 1351x
  • Další články autora

Pavel Makovec

Potřebujeme ruskou ropu?

23.4.2024 v 23:54 | Karma: 15,53

Pavel Makovec

Jak se jezdí v Evropě

19.4.2024 v 9:49 | Karma: 16,48

Pavel Makovec

Vláda na nákupech

31.12.2023 v 5:55 | Karma: 28,68