Kdo je tady vlastně ministrem?

Průběh jmenování nové vlády a zvlášte oznámení pana prezidenta Zemana, některým návrhům z dopisu premiéra Bohuslava Sobotky nevyhovět, ve mně vyvolalo zmatek a nejistotu ohledně fungování našeho ústavně právního pořádku.

Postupně se v tom začínám orientovat, takže vím že Brabec není Brabenec a Marian není Martin, ale stále mně není jasné jméno ministryně práce a sociálních věcí a mám obavu, jestli náhodou nemáme ministryně dvě. Vedle jména Michaela Marksová-Tominová se objevuje jméno Marksová, někde psáno Marxová a někde dokonce Marxová-Leninová. A to jsem ještě nerozpoutal "pomlčkovou" válku. Do dnešních dnů jsem žil v přesvědčení, že ohledně svého  jména má každý občan naprosto jasno a úřední dokumenty jako občanské a řidičské průkazy, cestovní pasy a diplomy  věrným a pravdivým obrazem každé jméno zachycují. A pravé jméno ministra by mělo být naprosto nezpochybnitelné. Jak se v tom mají potom orientovat děti a školní mládež, když v tom nemají jasno ani dospělí, včetně nejvyšších ústavních činitelů.

 

Třeba se tady ale začíná vytvářet nová, možná dokonce ústavní zvyklost, že se bude u jmen všech občanů, pro začátek asi jenom u jmen  členů vlády a jiných vysokých činitelů, případně členů bankovní rady, přidávat další jméno. Pravděpodobně to bude příslušná přezdívka ze skautského oddílu, pro některé generace z “pionýra” nebo trampské, případně jiné party.

 

Přeji všem čtenářům hezký víkend. Váš autor, občan Pavel “Maki” Makovec

Hlasujte ve finále ankety Blogera roku

Autor: Pavel Makovec | pátek 31.1.2014 13:07 | karma článku: 13,83 | přečteno: 985x
  • Další články autora

Pavel Makovec

Potřebujeme ruskou ropu?

23.4.2024 v 23:54 | Karma: 15,78

Pavel Makovec

Jak se jezdí v Evropě

19.4.2024 v 9:49 | Karma: 16,48

Pavel Makovec

Vláda na nákupech

31.12.2023 v 5:55 | Karma: 28,68