Otevřený dopis ambasádě Ruské federace k situaci na Ukrajině.

Napsal jsem, poslal a zveřejnil otevřený dopis vedoucím činitelům EU, všem představitelům států, kteří jsou členy EU, a také představitelům všech států sdružených do paktu NATO, 

ve kterém jsem vyjádřil své rozhořčení nad polovičatostí jejich aktivit ve směru k pomoci Ukrajině a ukrajinskému národu, kteří byli zákeřně napadeni totalitním režimem Ruské federace.

Nyní bych chtěl zveřejnit svůj otevřený dopis ruské ambasádě, který jsem na adresu  

embruscz@mid.ru

poslal 13. března tohoto roku. Je stručný. Jen se čtenářům mého blogu omlouvám, že jsem na jeho začátku nepoužil žádné oslovení.  Došel jsem totiž k názoru, že oslovení „Vážený pane“ či dokonce „Vaše excelence“ se na představitele Ruské federace naprosto nehodí, a ty, které se mi zdály být vhodné, se zase nehodily zveřejnit. Napsal jsem toto:

Věc: Otevřený dopis ambasádě Ruské federace k situaci na Ukrajině.

I would like to express my opinion on your actions in Ukraine.

Until now I have considered the Nazi so-called Third Reich and its representatives to be the standard of evil and human depravity. By invading Ukraine and by your actions on its territory, you have demonstrated that the current Russian regime and its representatives are equally monstrous. Your President Vladimir Vladimirovich Putin is all too reminiscent of a conglomerate of such human filth as your own Joseph Vissarionovich Dzhugashvili, known as Stalin, and Adolf Htler. 

You are a disgrace to humanity.

Zdeněk Majzlík

Překlad:

Rád bych vyjádřil svůj názor na vaše kroky na Ukrajině.

Dosud jsem považoval nacistickou tzv. třetí říši a její představitele za etalon zla a lidské zkaženosti. Invazí na Ukrajinu a svými činy na jejím území jste ukázali, že současný ruský režim a jeho představitelé jsou stejně zrůdní. Váš prezident Vladimir Vladimirovič Putin až příliš připomíná konglomerát takové lidské špíny, jako byl váš vlastní Josif Vissarionovič Džugašvili, známý jako Stalin, a Adolf Htler.

Jste ostudou lidstva.

Zdeněk Majzlík

PS.

Aniž bych chtěl komukoliv vnucovat svůj názor, tak se domnívám, že ti, kterým se počínání ruského agresora na Ukrajině nelíbí stejně jako mně, měli by jim to také, prostřednictvím jejich ambasády v Praze, dát vědět. Lidé by ke svinstvu mlčet neměli.

Hlasujte ve finále ankety Blogera roku

Autor: Zdeněk Majzlík | úterý 15.3.2022 15:41 | karma článku: 20,21 | přečteno: 475x