Povinné psychotesty pro politiky

Je kamion větší a nebezpečnější zbraní nežli moc v rukou řadového politika. A co teprve vrcholní ústavní činitelé? Proč jsou tedy pro profesionální řidiče psychotesty povinné a pro politiky nikoliv? 

Jako řidič kamionu jsem zodpovědný za několikatunové vozidlo, náklad a život několika málo účastníků silničního provozu. A jsem povinen projít psychotesty.

Jako český politik (řekněme například člen Poslanecké sněmovny) mám odpovědnost za směřování národa, více jak 10 milionů občanů, schvalování zákonů atd. A nejsem povinen projít psychotesty. Je to zajímavý paradox vnímání potenciálního nebezpečí.

Jeden z kandidátů na budoucího Prezidenta České republiky prof. JUDr. Vladimír Franz by například v souvislosti se svým kontroverzním tetováním s psychotesty souhlasil, pokud by je absolvovali i ostatní kandidáti. 

Byl by to přinejmenším zajímavý výzkum. Mohli by se rovnou přidat i členové vlády a obou komor Parlamentu České republiky. Tak bychom se možná dozvěděli, že jistý nejmenovaný ministr je chorobným kleptomanem a jiný vysoce postavený ústavní činitel narcistou. 

Členové Nobelova výboru by z tohoto výzkumu měli jistě zamotanou hlavu a autor by se stal horkým kandidátem na toto prestižní ocenění. Vždyť by se zasadil o zkoumání dosud medicínsky nepopsané imunity. A to poslanecké. Ta zatím dokáže zabránit trestnímu stíhání a v jistých případech i chřipce. Ale dokáže odolat atakám duševních chorob? 

Autor: Josef Mačí | čtvrtek 8.11.2012 16:51 | karma článku: 12,72 | přečteno: 627x
  • Další články autora

Josef Mačí

Rodina již není základ státu

19.11.2013 v 18:50 | Karma: 16,84

Josef Mačí

Děkuji ti za Michala Haška, ó Bože

13.11.2013 v 20:57 | Karma: 10,27

Josef Mačí

Studenti ve službách knížete

24.10.2013 v 19:30 | Karma: 12,23