Premium

Získejte všechny články mimořádně
jen za 49 Kč/3 měsíce

Temná strana

Co vlastně znamená někoho milovat? Znamená to milovat někoho víc, než vy milujete sami sebe. Ale co když chcete někoho získat a on vás nechce? Budete se o něj snažit měsíc, možná rok - ale hlavní hrdinka Elixíru musí bojovat o jeho lásku mnohem déle...

Doktor Luke Findley žije velice obyčejným životem, je rozvedený a většinu času tráví v nemocnici. Když Lanny, podezřelá z vraždy, dorazí v doprovodu policie na kliniku, jeho život se rapidně změní. Lanny chce za jeho pomoci utéct a aby ho přesvědčila, vypráví mu tragický příběh svého života.
Všechno začalo, když otěhotněla s Jonathanem a její vlastní rodina ji poslala do kláštera. Tam měla porodit a dát dítě k adopci. Proč byli tak krutí k vlastní dceři? Obávali se ostudy, že je Lanny jen další z řady Jonathanových milenek. Lanny se rozhodne, že si dítě nechá, než se narodí, a zatím se protlouká v cizím městě.
Podivný zvrat osudu ji zavede do domu bohatého Adaira, kde je znásilněna a zbita - pomalu umírá. Adair jí dá vypít elixír, který ukradl před mnoha lety svému pánovi. Lanny je po elixíru nesmrtelná a odsouzená na milost a nemilost Adairovi. Jen on ji může zabít.

„Cos mi to udělal? Co se stalo mému děťátku?"Pohnul očima, které na mně spočinuly, zlověstné jako oči vlka. „Umírala jsi na infekci a já jsem se rozhodl nenechat tě odejít ještě ne. A tys umřít nechtěla. Viděl jsem ti to v očích. Pokud jde o to dítě - nevěděli jsme, že jsi těhotná. Jakmile jsi dostala pomazání, už se pro dítě nedalo nic udělat." Oči se mi zalily slzami, že po všech těch hrůzách - vypovězení se St. Andrew, přežití navzdory té příšerné infekci - mi děťátko tak bezohledně sebrali. „Cos udělal... Jak jsi dokázal, abych neumřela? Říkals, že nejsi doktor..."„To, co se s tebou stalo, se nedá vysvětlit. Může se to jen - předvést."

Adair je zvrácený muž a Lanny stráví po jeho boku několik let. Chce od něj utéct, ale Adair ji najde a krutě potrestá. I když veškerý čas věnují zábavě a spánku, Lanny nepřestane po Jonathanovi toužit. Co je člověk ochotný udělat pro to, aby mohl získat svou lásku zpět?

Nejtemnější a nejzvrácenější je zde osud Adaira - vlastně i nezajímavější a nejděsivější. To, co zažil v mládí, ho zcela změnilo a udělalo z něho velice krutého člověka. Ale objevují se chvilky, kdy chce být milován a miluje lidskou krásu a dokonalost. 

Plíce mu selhávaly, už se nemohl nadechnout. Zmítal se v křečích, dusil se, narážel ve smrtelných křečích do postele a modral zimou... Měl pocit, že ho pohřbívají zaživa, že je uvězněn v těle, které prudce klesá, padá. Divoká vůle v něm vzdorovala smrti. Jestli zemře, stařec nebude nikdy potrestán, Adair si víc než cokoli jiného přál dožít se toho dne. Mastičkář zkoumal Adairovu tvář ve smrtelné křeči. „Jsi tak silný. Máš vůli přežít, to je dobré. Díváš se na mě zlostně a s nenávistí. To jsem čekal, Adaire. Tvoje tělo projde posledními stádii umírání, to na chvíli udrží tvou pozornost. Lež klidně."

Četla jsem spoustu zamilovaných románů, ale toto není jen o romantické lásce - ukazuje i její temnou stránku. Autorka Alma Katsu podle mně dokázala vnést do dnešní doby konečně něco nového. Po nekonečných sériích o různých fantasy postav je zde kniha - které nechybí nic. Konečně můžu napsat, nic mi nevadí a jsem nadmíru spokojená.
Elixír je nezapomenutelný tajemný historický román, který vás vezme na cestu časem. Děj se odehrává ve třech časových rovinách a tím pádem máme možnost nahlédnout např. proč je Adair tak krutý. Je to jedna z knih, které chcete číst pomalu, aby jste četli co nejdéle. Kdyby bylo na mně, nedělala bych nic jiného, než jen četla. Domácí povinnosti musely prostě stranou a ztrácela jsem pojem o čase. 

     Autor: Alma Katsu       Název: Elixír     Originální název: The Taker     Počet stran: 432     Rok vydání: 2013

 

Autor: Veronika Machýčková | pátek 20.9.2013 16:00 | karma článku: 5,81 | přečteno: 440x
  • Další články autora

Veronika Machýčková

Přišla matka zmizelého dítěte o rozum?

Co se stalo se ženou, která měla odvahu podnikat a jít si za svými sny? Dřív běhala maratony, byla plná energie a dokázala proměnit slušné dědictví na obrovský majetek, díky kterému mohla vlastnit většinu ostrova, na kterém žila od nepaměti skoro celá její rodina. Co ji mohlo změnit natolik, že se ocitla v psychiatrické léčebně?

27.12.2013 v 16:38 | Karma: 11,24 | Přečteno: 1564x | Diskuse| Hobby

Veronika Machýčková

Změna je život

Pro někoho je žádost o ruku nový začátek, pro hlavní hrdinku spíš impuls začít nový život. Ale někde jinde a s někým jiným. Je Londýn to správné místo pro tak radikální změnu života?

20.12.2013 v 8:58 | Karma: 4,73 | Přečteno: 217x | Diskuse| Hobby

Veronika Machýčková

Pohádkový král

Téma Ludvík II. je bažina, matoucí a fascinující zároveň, protože se z ní stále vynořují nové kousky puzzle a další nesrovnalosti. Jinými slovy: Ludvík je dokonalý kriminální případ. Rozumný spisovatel by nad ním mohl kroutit hlavou. Nebo si sednout a napsat následující příběh.

7.12.2013 v 12:01 | Karma: 9,03 | Přečteno: 341x | Diskuse| Hobby

Veronika Machýčková

Únos dítěte

Plán na sobotu měli stejný jako na kteroukoliv jinou. Uvařit kafe do termosky, připravit košík s jídlem a vzít Mikase na dětské hřiště u školky. Vlastně je to trochu stereotyp, ale příjemný. Nemusíte se stresovat, malý se aspoň na chvíli zabaví. Ale tento den se změní v noční můru každé matky. Mikas beze stopy zmizí...

24.11.2013 v 17:16 | Karma: 5,04 | Přečteno: 491x | Diskuse| Ostatní

Veronika Machýčková

Katedrála z písku

Psaní je pro Jarmilu Pospíšilovou nejen záliba, ale poskytuje jí i určitou protiváhu k náročné profesi advokátky. Díky své práci poznala mnoho lidských příběhů a osudů, a to jí umožňuje vytvářet zápletky svých knih a nechávat jednat vymyšlené postavy tak, aby působily věrohodně a čtenář z nich měl autentický dojem. Nejčastěji píše detektivky, ale věnuje se i společenským románům.

20.11.2013 v 22:59 | Karma: 5,24 | Přečteno: 236x | Diskuse| Ostatní
  • Nejčtenější

Studentky rozrušila přednáška psycholožky, tři dívky skončily v nemocnici

25. dubna 2024  12:40,  aktualizováno  14:38

Na kutnohorské střední škole zasahovali záchranáři kvůli skupině rozrušených studentek. Dívky...

Stovky amerických obrněnců se v řádu dnů nepozorovaně přemístily do Česka

2. května 2024  17:21

Několik set vozidel americké armády včetně obrněnců Bradley nebo transportérů M113 se objevilo ve...

Podvod století za 2,4 miliardy. Ortinskému hrozí osm let a peněžitý trest 25 milionů

29. dubna 2024  6:21,  aktualizováno  13:19

Luxusní auta, zlaté cihly, diamanty a drahé nemovitosti. To vše si kupoval osmadvacetiletý Jakub...

Zemřel bývalý místopředseda ODS Miroslav Macek. Bylo mu 79 let

1. května 2024  12:58

Ve věku 79 let zemřel bývalý místopředseda ODS a federální vlády Miroslav Macek, bylo mu 79 let. O...

Moskva se chlubí kořistí z Ukrajiny: Abramsy, Leopardy i českým BVP

1. května 2024  15:38

V Moskvě ve středu začala výstava západní vojenské techniky, kterou používá ukrajinská armáda a...

Poslanci omezí prodej půdy cizincům, změní zákon po havárii na Bečvě

3. května 2024  5:16

Sněmovna má v pátek na programu vyšší ochranu nejlepší zemědělské půdy, novelu vodního zákona...

Nová odhalení z fakulty: studenti viděli vraha dřív, policie byla v budově víckrát

3. května 2024

Premium Masový vrah David K., který v prosinci při střelbě na Filozofické fakultě Univerzity Karlovy v...

Na důchodce zaklekli, chalífát neřeší. Němce děsí mdlé reakce jejich politiků

3. května 2024

Premium Snímky stovek radikálních islamistů demonstrujících v ulicích severoněmeckého Hamburku, kteří...

Na jednání o míru nepřijdeme, vzkázali Rusové. Švýcaři je ani nezvali

2. května 2024  22:11

Švýcarsko iniciuje vlastní mírovou konferenci o Ukrajině. S pozváním Ruska na setkání, které se má...

  • Počet článků 35
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 620x
Jsem Veronika a tento blog je pro mě něco jako možnost podělit se s vámi o názor na knihy.Knih není nikdy dost a názorů na ně taky ne.

Najdete mě i na FB:
https://www.facebook.com/KnizniNovinkyRecenze

Seznam rubrik