Premium

Získejte všechny články
jen za 89 Kč/měsíc

Únos dítěte

Plán na sobotu měli stejný jako na kteroukoliv jinou. Uvařit kafe do termosky, připravit košík s jídlem a vzít Mikase na dětské hřiště u školky. Vlastně je to trochu stereotyp, ale příjemný. Nemusíte se stresovat, malý se aspoň na chvíli zabaví. Ale tento den se změní v noční můru každé matky. Mikas beze stopy zmizí...

Vilnius, Litva
Sigita se probudí v nemocnici se zlomeným předloktím a otřesem mozku. Navíc ji museli lékaři vypláchnout žaludek, protože měla v krvi 2,8 promile. Pamatuje si, že naposledy popíjela kávu na hřišti a sledovala Mikase, jak si hraje. Jak se ocitla v nemocnici a ještě k tomu bez syna? Personál nemocnice netuší, kde by mohl být. Sousedka z vedlejšího bytu tvrdí, že viděla bývalého přítele Sigity, jak si odvádí Mikase pryč. Co by zde dělal Darius? Žije přece v Německu a o Mikase dosud neprojevil zájem.

Kodaň, Dánsko

Instrukce zněly jasně, vyzvednout na nádraží ze skříňky kufr a neotvírat ho na veřejnosti. Nina nechápe, proč to nezařídí Karin osobně a proč dělá takové tajnosti!? Bojí se, aby se do ničeho nezákonného nenamočila, ale nezbývá ji nic jiného, než jí věřit. Karinin hlas zněl vystrašeně, a co myslela tím: Tohle nebylo domluvené?Teprve když byla v garáži, kufr otevřela. A našla toho chlapce. Byl v bezvědomí. Jeho kůže byla chladná, ale ne ledová. Jedna část Niny přepnula na autopilota, který profesionálně konstatoval, že puls je slabý, ale nikoli tolik, aby to chlapce ohrožovalo na životě. Dech byl hluboký a pomalý, zorničky mírně zúžené. Někdo ho něčím omámil, pomyslela si.Nina nemá odvahu vzít chlapce domů, protože jsou pronásledováni. Na zásilku čekal někdo jiný a bude chtít chlapce vrátit. Nina nemůže zjistit odkud chlapec přišel, protože mluví cizí řečí. Proč Karin nezavolala policii a zatáhla ji do toho? Je chlapec obětí obchodování s dětmi? Nina tuší, že na policii jít nemůže a když se jí podaří najít Karin - je už pozdě. Její přítelkyně je brutálně zavražděna a Nina je s chlapcem ve velkém nebezpečí.

Ze začátku je nám představeno až moc postav, ale naštěstí se děj rychle ustálí a začíná napínavý boj o chlapcův život. Obal knihy dokonale vystihuje atmosféru celého příběhu. Část mě chtěla číst a vychutnávat si děj, ale druhá část chtěla zavřít oči a nepředstavovat si tu hrůzu, když vám někdo vezme dítě. Pro mě, jako pro matku je to citlivé téma a když si představím, jak můj tříletý chlapeček je v cizí zemi bez maminky, tak mě to vyděsí víc než nějaký horor. Po přečtení jsem si uvědomila, jak lehké je ztratit syna a víc si ho hlídám.Kapitoly jsou napsány z pohledu různých postav, což pomáhá udržet čtenáře ve větším napětí, jak to bude dál. Vnímala jsem hlavně dvě postavy, Sigitu a Ninu. Sigitu z pohledu matky a také si toho musela v životě moc prožít. Nina je hodně odvážná žena, která se rozhodla chránit cizího chlapce a je na všechno sama. Špatné je, že nechala vlastní děti doma s manželem, kteří nechápali, kde jejich máma je. Měla jsem pocit, že minulost Niny je zahalena nějakým tajemstvím. V knize je naznačeno co se dělo, ale jako kdyby měl příběh ještě pokračovat. Zapátrala jsem a vypadá to, že se můžeme těšit na další díly. 

 

Autorky: Friisová Agnete, Kaaberbolová Lene    

Název knihy: Chlapec v kufruOriginální název: The Boy in the SuitcaseŽánr: Dobrodružství, napětí, thrilleryNakladatelství: Knižní klubVazba: VázanáPočet stran: 288Rok vydání: 2013

Autor: Veronika Machýčková | neděle 24.11.2013 17:16 | karma článku: 5,04 | přečteno: 491x
  • Další články autora

Veronika Machýčková

Přišla matka zmizelého dítěte o rozum?

Co se stalo se ženou, která měla odvahu podnikat a jít si za svými sny? Dřív běhala maratony, byla plná energie a dokázala proměnit slušné dědictví na obrovský majetek, díky kterému mohla vlastnit většinu ostrova, na kterém žila od nepaměti skoro celá její rodina. Co ji mohlo změnit natolik, že se ocitla v psychiatrické léčebně?

27.12.2013 v 16:38 | Karma: 11,24 | Přečteno: 1564x | Diskuse| Hobby

Veronika Machýčková

Změna je život

Pro někoho je žádost o ruku nový začátek, pro hlavní hrdinku spíš impuls začít nový život. Ale někde jinde a s někým jiným. Je Londýn to správné místo pro tak radikální změnu života?

20.12.2013 v 8:58 | Karma: 4,73 | Přečteno: 217x | Diskuse| Hobby

Veronika Machýčková

Pohádkový král

Téma Ludvík II. je bažina, matoucí a fascinující zároveň, protože se z ní stále vynořují nové kousky puzzle a další nesrovnalosti. Jinými slovy: Ludvík je dokonalý kriminální případ. Rozumný spisovatel by nad ním mohl kroutit hlavou. Nebo si sednout a napsat následující příběh.

7.12.2013 v 12:01 | Karma: 9,03 | Přečteno: 341x | Diskuse| Hobby

Veronika Machýčková

Katedrála z písku

Psaní je pro Jarmilu Pospíšilovou nejen záliba, ale poskytuje jí i určitou protiváhu k náročné profesi advokátky. Díky své práci poznala mnoho lidských příběhů a osudů, a to jí umožňuje vytvářet zápletky svých knih a nechávat jednat vymyšlené postavy tak, aby působily věrohodně a čtenář z nich měl autentický dojem. Nejčastěji píše detektivky, ale věnuje se i společenským románům.

20.11.2013 v 22:59 | Karma: 5,24 | Přečteno: 236x | Diskuse| Ostatní

Veronika Machýčková

Noční můra začíná

Úzká chodba páchnoucí ztuchlinou ve druhém patře vede k bytu číslo 3H. Tady začíná náš příběh, který ukazuje, že ne vždy se můžeme spolehnout na svůj vlastní instinkt. Vzít si do bytu cizího člověka se holt někdy nevyplácí. Důsledky mohou být mnohem děsivější, než si umíte představit....

9.11.2013 v 18:55 | Karma: 5,91 | Přečteno: 508x | Diskuse| Ostatní
  • Nejčtenější

V Turecku zemřela česká zpěvačka Victoria. Zavraždil ji její vlastní manžel

14. června 2024  8:59,  aktualizováno  11:23

Česká zpěvačka Victoria byla zavražděna v Ankaře. Podle tureckého portálu Hürriyet ji zabil její...

Ruská jaderná ponorka plula u pobřeží Floridy. Fotky ukazují její poškození

19. června 2024  13:53

Ruská flotila, která navštívila Havanu, se rozdělila. Část pluje od Kuby směrem k Venezuele,...

Komentátor Schmarcz se v televizi pohádal se Šlachtou, pak zmizel ze studia

19. června 2024  20:51

„Já jsem se zastal kluků policistů a vy do toho taháte politiku,“ začal křičet komentátor Martin...

Východem Česka prošly silné bouřky a krupobití. Padající strom zabil člověka

19. června 2024  7:32,  aktualizováno  20.6 6:37

Velmi silné bouřky, které ve středu večer zasáhly Moravu a Slezsko, mají jednu oběť. V Českém...

Tři dny v práci, poté domů s majákem. Ministr Bek jel záchranářskou uličkou

19. června 2024

Premium Ministerstvo školství proplácí coby přespolnímu politikovi Mikuláši Bekovi (STAN) přes 57 tisíc...

Už potřetí za měsíc. Severokorejští vojáci opět překročili linii s Jižní Koreou

21. června 2024  6:26

Severokorejští vojáci pracující v demilitarizované zóně ve čtvrtek znovu nakrátko překročili...

Na Ukrajině kvůli odstávkám dodávek vody hrozí žloutenka a cholera

21. června 2024  6:17

Kvůli výpadkům v dodávkách elektřiny způsobeným ruskými útoky hrozí na Ukrajině výskyt cholery a...

Poslanci rozhodnou o korespondenční volbě, je stanoven pevný čas hlasování

21. června 2024  5:23

Češi, kteří žijí, pracují či studují v zahraničí, nejspíš dostanou šanci při volbách poslat svůj...

Střelba na fakultě: Vysvětlujeme chyby policie v souvislostech

21. června 2024

Premium Policie otočila. A poprvé přiznala, že ne vše, co předcházelo střelbě na Filozofické fakultě...

  • Počet článků 35
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 620x
Jsem Veronika a tento blog je pro mě něco jako možnost podělit se s vámi o názor na knihy.Knih není nikdy dost a názorů na ně taky ne.

Najdete mě i na FB:
https://www.facebook.com/KnizniNovinkyRecenze

Seznam rubrik