Premium

Získejte všechny články mimořádně
jen za 49 Kč/3 měsíce

Přišla matka zmizelého dítěte o rozum?

Co se stalo se ženou, která měla odvahu podnikat a jít si za svými sny? Dřív běhala maratony, byla plná energie a dokázala proměnit slušné dědictví na obrovský majetek, díky kterému mohla vlastnit většinu ostrova, na kterém žila od nepaměti skoro celá její rodina. Co ji mohlo změnit natolik, že se ocitla v psychiatrické léčebně?  

Ava Garrison si prožila v životě dvě tragédie, které určitě měly vliv na její psychický stav. Napřed zahynul její bratr Kelvin přiztroskotání plachetnice, v níž seděla i Ava, a nejvíc ji zlomilo zmizení syna Noaha.„Noahu... prosím. Bože, ať je v bezpečí...”  Má modlitba se ztrácí ve větru...Pak se probudím.Zjišťuji, že ležím v posteli v pokoji, kde bydlím již léta.Na kratičký okamžik mě zaplavuje úleva. Sen... byl to jen sen. Strašlivá noční můra.Pak můj optimismus klesne na bod mrazu, protože si uvědomím svůj omyl.Srdce mi náhle zase ztěžkne.V očích mi pálí slzy.Protože vím.Můj syn je skutečně pryč. Pohřešuje se. Už jsou to dva roky, kdy jsem ho viděla naposled.V přístavišti?V postýlce?Když si hrál venku pod jedlemi?Panebože, prolétne mi hlavou, jsem hluboce otřesená, srdce mi puká...Nepamatuji se.

Tělíčko Noaha se nikdy neobjevilo, policie se domnívala, že musel kolem hostů vánočního večírku vyklouznout z domu a spadnout do moře. Mezi další teorie zmizení patřil únos, ale ten se během času nepotvrdil - nikdo nepožadoval výkupné. Ava se po dvou letech vrátí domů, kde o ni pečuje manžel Wyatt a zbytek rodiny.

Ava se nedokáže smířit s tím, že by byl její syn mrtev, a začne pátrat, co se stalo s Noahem. Přestane brát prášky a v hlavě má jasněji než kdy předtím, nemá halucinace a celkově se cítí dobře. Musí se dát psychicky dohromady, aby mohla odhalit pravdu synova zmizení. Někdo ale nechce, aby si Ava vzpomněla, a snaží se ji přesvědčit, že je blázen. Stane se nepohodlnou a lidé kolem Avy začnou umírat. Všechny důkazy ukazují na Avu, ale ta to nebyla. Kdo stojí o to, aby se na nic nepřišlo?
Nechtěj nic vědět je hodně dobře napsaný psychologický thriller, který ukazuje, jak dokáže být žena silná, i když je s nervy v koncích. Nedokáži si představit tu hrůzu, když se vám ztratí dítě a nevíte, jestli žije a co se mu mohlo stát. Spisovatelka Lisa Jackson vytvořila neskutečně zajímavé postavy a až do konce udržuje čtenáře v napětí, co se s Noahem stalo.
Kromě velmi silného příběhu zde naleznete i trochu romantiky, což se mi hodně líbilo. Při dočtení knihy jsem přemýšlela, jak může být tolik zlých a hlavně divných lidí pod jednou střechou? To je jediné, co bych knize vyčetla, protože kvůli tomu je to trochu nereálné. Kvůli tétomaličkosti mé nadšení z knihy rozhodně nepřešlo a určitě si pořídím další knihu od Lisy Jackson.

Autor: Lisa JacksonNázev knihy: Nechtěj nic vědětOriginální název:You Don't Want To KnowŽánr: Dobrodružství, napětí, thrilleryNakladatelství: DominoVazba: VázanáPočet stran: 520Rok vydání: 2013

Autor: Veronika Machýčková | pátek 27.12.2013 16:38 | karma článku: 11,24 | přečteno: 1564x
  • Další články autora

Veronika Machýčková

Změna je život

Pro někoho je žádost o ruku nový začátek, pro hlavní hrdinku spíš impuls začít nový život. Ale někde jinde a s někým jiným. Je Londýn to správné místo pro tak radikální změnu života?

20.12.2013 v 8:58 | Karma: 4,73 | Přečteno: 217x | Diskuse| Hobby

Veronika Machýčková

Pohádkový král

Téma Ludvík II. je bažina, matoucí a fascinující zároveň, protože se z ní stále vynořují nové kousky puzzle a další nesrovnalosti. Jinými slovy: Ludvík je dokonalý kriminální případ. Rozumný spisovatel by nad ním mohl kroutit hlavou. Nebo si sednout a napsat následující příběh.

7.12.2013 v 12:01 | Karma: 9,03 | Přečteno: 341x | Diskuse| Hobby

Veronika Machýčková

Únos dítěte

Plán na sobotu měli stejný jako na kteroukoliv jinou. Uvařit kafe do termosky, připravit košík s jídlem a vzít Mikase na dětské hřiště u školky. Vlastně je to trochu stereotyp, ale příjemný. Nemusíte se stresovat, malý se aspoň na chvíli zabaví. Ale tento den se změní v noční můru každé matky. Mikas beze stopy zmizí...

24.11.2013 v 17:16 | Karma: 5,04 | Přečteno: 491x | Diskuse| Ostatní

Veronika Machýčková

Katedrála z písku

Psaní je pro Jarmilu Pospíšilovou nejen záliba, ale poskytuje jí i určitou protiváhu k náročné profesi advokátky. Díky své práci poznala mnoho lidských příběhů a osudů, a to jí umožňuje vytvářet zápletky svých knih a nechávat jednat vymyšlené postavy tak, aby působily věrohodně a čtenář z nich měl autentický dojem. Nejčastěji píše detektivky, ale věnuje se i společenským románům.

20.11.2013 v 22:59 | Karma: 5,24 | Přečteno: 236x | Diskuse| Ostatní

Veronika Machýčková

Noční můra začíná

Úzká chodba páchnoucí ztuchlinou ve druhém patře vede k bytu číslo 3H. Tady začíná náš příběh, který ukazuje, že ne vždy se můžeme spolehnout na svůj vlastní instinkt. Vzít si do bytu cizího člověka se holt někdy nevyplácí. Důsledky mohou být mnohem děsivější, než si umíte představit....

9.11.2013 v 18:55 | Karma: 5,91 | Přečteno: 508x | Diskuse| Ostatní
  • Nejčtenější

Studentky rozrušila přednáška psycholožky, tři dívky skončily v nemocnici

25. dubna 2024  12:40,  aktualizováno  14:38

Na kutnohorské střední škole zasahovali záchranáři kvůli skupině rozrušených studentek. Dívky...

Stovky amerických obrněnců se v řádu dnů nepozorovaně přemístily do Česka

2. května 2024  17:21

Několik set vozidel americké armády včetně obrněnců Bradley nebo transportérů M113 se objevilo ve...

Podvod století za 2,4 miliardy. Ortinskému hrozí osm let a peněžitý trest 25 milionů

29. dubna 2024  6:21,  aktualizováno  13:19

Luxusní auta, zlaté cihly, diamanty a drahé nemovitosti. To vše si kupoval osmadvacetiletý Jakub...

Zemřel bývalý místopředseda ODS Miroslav Macek. Bylo mu 79 let

1. května 2024  12:58

Ve věku 79 let zemřel bývalý místopředseda ODS a federální vlády Miroslav Macek, bylo mu 79 let. O...

Moskva se chlubí kořistí z Ukrajiny: Abramsy, Leopardy i českým BVP

1. května 2024  15:38

V Moskvě ve středu začala výstava západní vojenské techniky, kterou používá ukrajinská armáda a...

iDNES Premium jen za 49 Kč na 3 měsíce. Získejte i vstupenky na MS v hokeji

3. května 2024

Před blížícím se mistrovstvím světa v hokeji přichází iDNES Premium s mimořádnou akční nabídkou....

Poslanci omezí prodej půdy cizincům, změní zákon po havárii na Bečvě

3. května 2024  5:16

Sněmovna má v pátek na programu vyšší ochranu nejlepší zemědělské půdy, novelu vodního zákona...

Nová odhalení z fakulty: studenti viděli vraha dřív, policie byla v budově víckrát

3. května 2024

Premium Masový vrah David K., který v prosinci při střelbě na Filozofické fakultě Univerzity Karlovy v...

Na důchodce zaklekli, chalífát neřeší. Němce děsí mdlé reakce jejich politiků

3. května 2024

Premium Snímky stovek radikálních islamistů demonstrujících v ulicích severoněmeckého Hamburku, kteří...

  • Počet článků 35
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 620x
Jsem Veronika a tento blog je pro mě něco jako možnost podělit se s vámi o názor na knihy.Knih není nikdy dost a názorů na ně taky ne.

Najdete mě i na FB:
https://www.facebook.com/KnizniNovinkyRecenze

Seznam rubrik