Premium

Získejte všechny články
jen za 89 Kč/měsíc

Táňa Keleová-Vasilková: Ranč u dědečka

Karel a Julka si žijí docela dobře. Mají krásnou dceru Tamaru, luxusní byt ve městě, spoustu přátel a dobrou práci. Julka zdědí ranč po svém dědečkovi a dům na samotě jí je v té chvíli k ničemu. Všechno se změní, když jí manžel jednoho rána nečekaně oznámí, že se chce rozvést... Příběh o statečné ženě, která se rozhodne opustit s dcerou vše, na co byly doposud zvyklé.

 

Její manžel čekal dítě s jinou. S mladou, bezcitnou holkou, které bylo fuk, že leze do postele se ženáčem. Nemohl se k ní otočit zády, musel se zachovat zodpovědně. Miminko ho přece potřebuje. Co na tom, že ho stejně potřebovala i jeho dcera? 
Potom šlo všechno hrozně rychle. Prostě se jednoho rána probudila a věděla, že musí odejít. Z bytu, který ji připomínal léta, co už nevrátí, a jen ji utvrzoval v tom, že už nic nebude jako dosud, bez ohledu, že to nechce, tak hrozně nechce....

Julka se rozhodně žít jinak, začít znovu. Dům předělá na penzion a veškeré peníze investuje do svého dětského snu mít vlastní ranč s koňmi. Ví, že nebude lehké se zde udržet, a má strach, aby sebe a dceru uživila. Postupně se ale její ranč plní lidmi a získává nové přátele.

Julka se ze začátku vyrovnává se svým novým životem a zvyká si na samotu. Zas tak sama ale není, má přece svoji dceru a zvířata. Nehledá partnera na vážný vztah, chce se konečně věnovat tomu, co ji nejvíc od malička baví. Julka je statečná žena a málokdy ji něco rozhází... Přesto se najde něco, co s ní hodně zacloumá. Třeba, když se dozví, že Tamara měla nehodu a je v kómatu. Obrátí se jí život vzhůru nohama a nemůže tomu uvěřit. Jak to dopadne s Tamarou, bude mít doživotní následky? Najde si Julka partnera a jak dopadnou životy jejích známých, které získala díky ranči?

Ranč u dědečka je můj první román od této spisovatelky a myslím, že určitě ne poslední. Z anotace mi přišla kniha typicky ideální, plná romantiky a klidného oddechového čtení. V určitých momentech mě děj hodně překvapil. Myslela jsem si, že přesně teď vím, jak to bude v knize pokračovat. Jo to určitě. Jsem moc ráda, že jsem na tuto knihu narazila.

Tato kniha podle mě zaujme jak mladou generaci, tak i starší.Líbí se mi vztah mezi Julkou a Tamarou, je radost číst jak se jejich vztah mění a utvrzuje díky špatnému období. Jak spolu vycházejí a Tamara má oporu v matce, stejně jako má Julka ve své dceři.

Přijedete si k Julce odpočinout a ona vám uvaří dobré jídlo, vyslechne vás a ještě vám pomůže. Hned bych se tam rozjela, z knihy přímo srší klid a pohoda. Komu by se nelíbilo přijet do perfektně uklizeného pokoje, plným čerstvých květin a možností jen tak se procházet, nic neřešit? Mě by se to líbilo, dnešní doba je hrozně uspěchaná a lidé neumějí jen tak relaxovat. Musím přiznat, že v jedné pasáži mě spisovatelka vtáhla přímo do kuchyně. Z popisu jsem cítila vůni jídla a dostala jsem hlad. Bylo mi líto, že jsem knihu dočetla a určitě si přečtu i další knihy od této spisovatelky.

 

Autor: Veronika Machýčková | středa 17.4.2013 21:20 | karma článku: 7,15 | přečteno: 326x
  • Další články autora

Veronika Machýčková

Přišla matka zmizelého dítěte o rozum?

Co se stalo se ženou, která měla odvahu podnikat a jít si za svými sny? Dřív běhala maratony, byla plná energie a dokázala proměnit slušné dědictví na obrovský majetek, díky kterému mohla vlastnit většinu ostrova, na kterém žila od nepaměti skoro celá její rodina. Co ji mohlo změnit natolik, že se ocitla v psychiatrické léčebně?

27.12.2013 v 16:38 | Karma: 11,24 | Přečteno: 1564x | Diskuse| Hobby

Veronika Machýčková

Změna je život

Pro někoho je žádost o ruku nový začátek, pro hlavní hrdinku spíš impuls začít nový život. Ale někde jinde a s někým jiným. Je Londýn to správné místo pro tak radikální změnu života?

20.12.2013 v 8:58 | Karma: 4,73 | Přečteno: 217x | Diskuse| Hobby

Veronika Machýčková

Pohádkový král

Téma Ludvík II. je bažina, matoucí a fascinující zároveň, protože se z ní stále vynořují nové kousky puzzle a další nesrovnalosti. Jinými slovy: Ludvík je dokonalý kriminální případ. Rozumný spisovatel by nad ním mohl kroutit hlavou. Nebo si sednout a napsat následující příběh.

7.12.2013 v 12:01 | Karma: 9,03 | Přečteno: 341x | Diskuse| Hobby

Veronika Machýčková

Únos dítěte

Plán na sobotu měli stejný jako na kteroukoliv jinou. Uvařit kafe do termosky, připravit košík s jídlem a vzít Mikase na dětské hřiště u školky. Vlastně je to trochu stereotyp, ale příjemný. Nemusíte se stresovat, malý se aspoň na chvíli zabaví. Ale tento den se změní v noční můru každé matky. Mikas beze stopy zmizí...

24.11.2013 v 17:16 | Karma: 5,04 | Přečteno: 491x | Diskuse| Ostatní

Veronika Machýčková

Katedrála z písku

Psaní je pro Jarmilu Pospíšilovou nejen záliba, ale poskytuje jí i určitou protiváhu k náročné profesi advokátky. Díky své práci poznala mnoho lidských příběhů a osudů, a to jí umožňuje vytvářet zápletky svých knih a nechávat jednat vymyšlené postavy tak, aby působily věrohodně a čtenář z nich měl autentický dojem. Nejčastěji píše detektivky, ale věnuje se i společenským románům.

20.11.2013 v 22:59 | Karma: 5,24 | Přečteno: 236x | Diskuse| Ostatní
  • Nejčtenější

Policie v pohotovosti kvůli hrozbě terorismu. Zadržela podezřelého cizince

8. června 2024  23:01,  aktualizováno  9.6 12:41

Policie dopadla cizince podezřelého ze zvlášť závažného zločinu, po kterém vyhlásila pátrání v...

V Turecku zemřela česká zpěvačka Victoria. Zavraždil ji její vlastní manžel

14. června 2024  8:59,  aktualizováno  11:23

Česká zpěvačka Victoria byla zavražděna v Ankaře. Podle tureckého portálu Hürriyet ji zabil její...

„Ukrajinská sebevražda“. Intriky v Kyjevě čím dál víc frustrují Západ

11. června 2024  19:21

Kádrové změny nezmítají jen ruským ministerstvem obrany, rostoucí pozornost vzbuzují i rošády v...

Dar pro Ukrajinu prostřednictvím Čechů vyvolal na Tchaj-wanu bouři

10. června 2024

Premium Dar, který má pomoci Ukrajině s obnovou tamního zdravotnictví, způsobil na Tchaj-wanu politický...

Volby vyhrálo ANO před SPOLU. Stačilo! i Přísaha mají dvě křesla, propadli Piráti

9. června 2024  20:29,  aktualizováno  10.6

Volby do Evropského parlamentu vyhrálo v Česku hnutí ANO. Od voličů získalo 26,14 procenta hlasů,...

Převrat v britské politice? Nacionalisté v průzkumech poráží vládní stranu

16. června 2024

Premium Do britských parlamentních voleb zbývají ani ne tři týdny a vypadá to na velký propadák vládních...

Past na mobil v ruce. Chorvatské radary řidiče vyfotí a rovnou mu pošlou pokutu

16. června 2024

Premium Řidiči cestující v létě na dovolenou do Chorvatska mohou být nemile překvapeni, když jim do Česka...

Čokoládová holčička osladila život v SSSR. Boj o svou tvář ale prohrála

16. června 2024

Seriál Kdo by neznal Aljonku. Nejslavnější ruská čokoláda je na trhu už téměř šedesát let a její věhlas...

Do konce měsíce výrazně zúžíme tým, slíbil Bartoš po volebním debaklu Pirátů

15. června 2024  14:30,  aktualizováno  22:39

Reformy vnitřního fungování a kampaní Pirátské strany je třeba provést do konce příštího měsíce....

  • Počet článků 35
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 620x
Jsem Veronika a tento blog je pro mě něco jako možnost podělit se s vámi o názor na knihy.Knih není nikdy dost a názorů na ně taky ne.

Najdete mě i na FB:
https://www.facebook.com/KnizniNovinkyRecenze

Seznam rubrik