Premium

Získejte všechny články
jen za 89 Kč/měsíc

Městečko, které vám pomůže v nesnázích

Kdo by řekl, že ten vždy upravený a bohatý muž, který na dálku srdečně zdraví sousedy, doma bije svou ženu! Jak poznám, že jde doopravdy o domácí násilí a ne jen o ostřejší hádku mezi manžely? Můžu sousedce nějak pomoci? Tyto i další otázky jsem si položila při čtení druhého dílu z malého městečka Virgin River.

Paige se ocitá na pokraji svých sil, manžel ji dlouhodobě bije a nedokáže to už dál snášet. Má plán, jak od něj utéct, a opouští dům s tříletým synem Chrisem a malým kufrem. Zabloudí v dešti do malého městečka Virgin River a nutně potřebuje najít ubytování - Chris má horečku. Jediné, co je otevřené, je malý bar, a Paige nezbývá nic jiného, než tam jít. Co když jim tam někdo ublíží? Díky manželovi je neustále ve střehu a nemá důvěru k mužům.

Paige vejde s Chrisem do baru, kde kvůli škaredému počasí nikdo není - kromě Pastora. Všimne si jejího vyděšeného výrazu - ví, jak působí na ženy a děti. Pastor je bývalý voják a i muži z něho mají respekt. Rozhodne se, že je vezme pod svoji ochranu a nabídne jim svůj bývalý pokoj. Pastorovi stačí jediný pohled na Paige a je mu jasné, že před někým utíká."Vypadá skvěle," řekla, když uviděla polévku. Vrátil se zpátky za bar a žena se pustila do jídla. Polévka v ní rychle mizela, chléb si mazala máslem a hladově ho ukusovala. Uprostřed jídla se na něj nesměle, skoro omluvně usmála. Ničil ho pohled na zhmožděný obličej a rozseknutý ret. A taky na její hlad.

Pastor žil doteď velmi osamělým životem a smířil se s tím, že si nikdy nenajde ženu. Díky Paige a Chrisovi se začne měnit, poznává, jaké to je starat se o dítě, a dokonce mu každý večer čte pohádku. Paige nakonec u Pastora zůstává delší dobu a snaží se dát dohromady. Moc jí to nejde, je pořád vystrašená a bojí se, že ji manžel nějak najde. Virgin River se pro ni a jejího syna stává bezpečným útočištěm, aspoň prozatím. Jak zvládne novinku, že je s manželem znovu těhotná? Když čekala Chrise, tak ji manžel bil ještě víc než předtím. Co když ji najde a udělá něco jí nebo Chrisovi? Dokáže ji Pastor ochránit? 
V knize Útěk do Virgin River se odehrává nejen příběh Pastora a Paige, ale dozvídáme se i ostatních lidech z prvního dílu - nechybí tu pokračování vztahu Jacka s Mel, kteří čekají miminko. Nesmím zapomenout i na další osudy lidí, které jsou neméně zajímavé a napínavé. Nejvíc mě zajímalo, jak pokračuje vztah mezi Rickem a Liz. 
Spisovatelka Robyn Carrová si dala záležet na detailech a splnila mi nevědomky přání. Někdy po dočtení knihy s šťastným koncem mě napadlo, jak to bude pokračovat dál s hlavními hrdiny? U této série se mi to splnilo, a to jsem dost ocenila. Ani chvíli jsem se nenudila, nechybí tu humor a napínavé situace. Doufám, že nakladatelství Ikar vydá i další knihy z této serie - moc se těším na příběhy dalších postav.

 

Autor: Veronika Machýčková | pondělí 15.7.2013 15:24 | karma článku: 5,96 | přečteno: 330x
  • Další články autora

Veronika Machýčková

Přišla matka zmizelého dítěte o rozum?

Co se stalo se ženou, která měla odvahu podnikat a jít si za svými sny? Dřív běhala maratony, byla plná energie a dokázala proměnit slušné dědictví na obrovský majetek, díky kterému mohla vlastnit většinu ostrova, na kterém žila od nepaměti skoro celá její rodina. Co ji mohlo změnit natolik, že se ocitla v psychiatrické léčebně?

27.12.2013 v 16:38 | Karma: 11,24 | Přečteno: 1564x | Diskuse| Hobby

Veronika Machýčková

Změna je život

Pro někoho je žádost o ruku nový začátek, pro hlavní hrdinku spíš impuls začít nový život. Ale někde jinde a s někým jiným. Je Londýn to správné místo pro tak radikální změnu života?

20.12.2013 v 8:58 | Karma: 4,73 | Přečteno: 217x | Diskuse| Hobby

Veronika Machýčková

Pohádkový král

Téma Ludvík II. je bažina, matoucí a fascinující zároveň, protože se z ní stále vynořují nové kousky puzzle a další nesrovnalosti. Jinými slovy: Ludvík je dokonalý kriminální případ. Rozumný spisovatel by nad ním mohl kroutit hlavou. Nebo si sednout a napsat následující příběh.

7.12.2013 v 12:01 | Karma: 9,03 | Přečteno: 341x | Diskuse| Hobby

Veronika Machýčková

Únos dítěte

Plán na sobotu měli stejný jako na kteroukoliv jinou. Uvařit kafe do termosky, připravit košík s jídlem a vzít Mikase na dětské hřiště u školky. Vlastně je to trochu stereotyp, ale příjemný. Nemusíte se stresovat, malý se aspoň na chvíli zabaví. Ale tento den se změní v noční můru každé matky. Mikas beze stopy zmizí...

24.11.2013 v 17:16 | Karma: 5,04 | Přečteno: 491x | Diskuse| Ostatní

Veronika Machýčková

Katedrála z písku

Psaní je pro Jarmilu Pospíšilovou nejen záliba, ale poskytuje jí i určitou protiváhu k náročné profesi advokátky. Díky své práci poznala mnoho lidských příběhů a osudů, a to jí umožňuje vytvářet zápletky svých knih a nechávat jednat vymyšlené postavy tak, aby působily věrohodně a čtenář z nich měl autentický dojem. Nejčastěji píše detektivky, ale věnuje se i společenským románům.

20.11.2013 v 22:59 | Karma: 5,24 | Přečteno: 236x | Diskuse| Ostatní
  • Nejčtenější

Policie v pohotovosti kvůli hrozbě terorismu. Zadržela podezřelého cizince

8. června 2024  23:01,  aktualizováno  9.6 12:41

Policie dopadla cizince podezřelého ze zvlášť závažného zločinu, po kterém vyhlásila pátrání v...

V Turecku zemřela česká zpěvačka Victoria. Zavraždil ji její vlastní manžel

14. června 2024  8:59,  aktualizováno  11:23

Česká zpěvačka Victoria byla zavražděna v Ankaře. Podle tureckého portálu Hürriyet ji zabil její...

„Ukrajinská sebevražda“. Intriky v Kyjevě čím dál víc frustrují Západ

11. června 2024  19:21

Kádrové změny nezmítají jen ruským ministerstvem obrany, rostoucí pozornost vzbuzují i rošády v...

Dar pro Ukrajinu prostřednictvím Čechů vyvolal na Tchaj-wanu bouři

10. června 2024

Premium Dar, který má pomoci Ukrajině s obnovou tamního zdravotnictví, způsobil na Tchaj-wanu politický...

Volby vyhrálo ANO před SPOLU. Stačilo! i Přísaha mají dvě křesla, propadli Piráti

9. června 2024  20:29,  aktualizováno  10.6

Volby do Evropského parlamentu vyhrálo v Česku hnutí ANO. Od voličů získalo 26,14 procenta hlasů,...

Francouzi demonstrují proti krajní pravici, která může vyhrát předčasné volby

15. června 2024  18:17,  aktualizováno  19:38

Statisíce Francouzů v sobotu vyšly do ulic, aby vyjádřily odpor vůči krajní pravici, která by se po...

Velký obrat, kanadská provincie znovu zakázala drogy. Policie byla bezbranná

15. června 2024  19:30

Kanadská provincie Britská Kolumbie se odvrací od své dosavadní politiky, která umožňovala držení...

U Rychnova vykolejil osobní vlak. Provoz je omezen do noci

15. června 2024  19:27

V Rychnově u Jablonce nad Nisou vykolejil v sobotu odpoledne osobní vlak, který mířil z Jaroměře do...

Je fajn se o míru bavit, ale shodu na summitu o Ukrajině Pavel neočekává

15. června 2024  13:36,  aktualizováno  19:08

Švýcarský summit o Ukrajině je podle prezidenta Petra Pavla první možností, jak se na široké...

  • Počet článků 35
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 620x
Jsem Veronika a tento blog je pro mě něco jako možnost podělit se s vámi o názor na knihy.Knih není nikdy dost a názorů na ně taky ne.

Najdete mě i na FB:
https://www.facebook.com/KnizniNovinkyRecenze

Seznam rubrik