- Napište nám
- Kontakty
- Reklama
- VOP
- Osobní údaje
- Nastavení soukromí
- Cookies
- AV služby
- Kariéra
- Předplatné MF DNES
Nejlepší je samozřejmě s čajem (a to nejraději s čínským Lapsang Souchong ve stříbrné čajové konvici z gregoriánské doby a v tenkých, elegantních, dokonalých šálcích z manufaktury Minton, servírovaným mlčenlivým komorníkem v čajovém altánku na zahradě paladiánské vily pod libanonským cedrem a s místním vikářem coby hostem), ale zkusit jej můžete přece i jinde.
Vždyť vždycky záleží na Vaší náladě, na denní době, prostředí, počasí, atd., ale co může být krásnější, než trvalé objevné zkoušení a z něj plynoucí časté příjemné okouzlení?
Ale rychle zpět k okurkovým sandwichům! Takže: tence nakrájejte bílý toastový chléb (v horším případě použijte ten nejkvalitnější kupovaný a nakrájený), odkrojte kůrky a lehce potřete mírně soleným máslem. Oloupejte čerstvou okurku (čerstvost je absolutně nezbytnou podmínkou), nastrouhejte ji na tenké plátky a ty pak krátce ponořte do zálivky z bílého vinného octa s pár kapkami citrónové šťávy a s čerstvě potlučeným pepřem.
Po okapání navršte plátky okurky velkoryse na toast, překlopte jej dalším (suchým) toastem a vzniklý sandwich rozkrojte ostrým nožem napříč na tradiční trojhránky.
A je to! Přeju dobrou chuť a příjemnou zábavu s vikářem!
Další články autora |
Prohlédněte si akční letáky všech obchodů hezky na jednom místě!