Premium

Získejte všechny články mimořádně
jen za 49 Kč/3 měsíce

O kočkách, ale hlavně o něčem jiném

Ta vážná dáma na fotografii je Siegelinda, nejmladší člen domácnosti. A má docela zajímavý rodokmen. To bylo totiž tak: jednou  v zimě, před léty a léty, se u nás objevila velká černá kočka ze sousedství a protože dostala něco na zub a bylo jí dovoleno natáhnout  se na mřížku ústředního topení, přišla další den znovu a postupně u nás trávila spoustu času. Dostalo se jí tedy i nového jména (původní jsme neznali) a protože krásně hluboce brumlavě předla, znělo Brumhilda, a časem správněji Brunhilda.  

Po čase si ji namluvil veliký, jednooký, také zcela černý kocour ze sousedství, zvaný Joffre a zplodili spolu pár koťat. Ty Brunhilda pyšně chodila ukazovat, až se jednou jedno z nich zatoulalo nepozorovaně do sklepa, ze kterého jsem je jen šťastnou náhodnou na poslední chvíli zachránil, už pěkně hladové a prochladlé.  Dostalo se mu tedy poněkud větší péče než ostatním a jména Kriemhilda. A rostlo jako z vody.

Když Brunhildu nešťastně srazilo auto, nahradila ji v pravidelných návštěvách naší domácnosti a nebylo věrnější, přítulnější, společenštější a milejší kočky. A taky pěkně zvědavé: když jsme přestavovali dům, měli jsme obavy, že jí hluk, zmatek a spousta řemeslníků vyštvou, opak byl však pravdou. Kdykoliv někdo z řemeslníků sáhl po cihle, kladivu či lžíci, mohl si být jist, že nejprve narazí na zvědavou kočičí hlavu. Dokonce si z té doby odnesla na zádech do zrzava vyšisovaný flek od čerstvě vyhašeného vápna!

A tuhletu Kriemhildu při bouřlivých kočičích námluvách ( v okolí připadá na jednu kočku asi tak pět, deset kocourů)  nakonec vybojoval polodivoký, šlachovitý, bílomourovatý, nikterak hezký a pranic přítulný kocour!

To už jsme si ovšem domluvili se sousedkou, že jedno Kriemhildino kotě už připadne cele nám. Což je právě Siegelinda. Bohužel záhy na to i Kriemhildu srazilo auto při neopatrném až pyšném přecházení ulice….

A teď, proč to vlastně celé vyprávím ( pominu-li jeden důvod, že rád na Brunhildu a zvláště Kriemhildu vzpomínám): Siegelinda rozhodně nepatří mezi příliš přítulné, lísající se, vzorné domácí mazlíčky, na to měla poněkud svérázného otce. Prohání ptáky a sem tam k velké nelibosti mé paní některého uloví, nosí domů myši a s potěšením je zakusuje na nejsvětlejších místech koberce, každou chvíli se kvůli maličkosti urazí, při každém šustnutí je okamžitě ve střehu a sem tam se chová pěkně nevypočitatelně až střeleně…Ovšem jsem přesvědčen, že auto ji určitě nepřejede, na to jí zůstala spousta zdravých instinktů....

A jsem u závěru nejzávěrovatějšího: kdejaká žena snila či sní o vysokém, pohledném, silném, sebevědomém sexy chlapovi, který by ovšem zároveň nekoukal po jiných ženských a jiné ženské by nekoukaly po něm a vůbec by byl domácí puťkou, nejraději trochu pod pantoflem. Kdejaký "chlap - ňouma" pak sní o krásné, vzdělané, chytré a podnikavé ženě,  která by se o něho ovšem zároveň nezištně, věrně a dokonale celý čas starala. A kdejací rodičové chtějí na jedné straně děti, které budou zdravé, čilé, činorodé a zvídavé, na druhé straně ovšem tiché, uvážlivé a zcela poslušné a touhy rodičů kopírující. Toužíme po silných, rychlých autech se spotřebou malého motocyklu a luxusních dovolených za hubičku. Sníme o závodním koni za cenu herky....

Pche!

 

Hlasujte ve finále ankety Blogera roku

Autor: Miroslav Macek | úterý 5.6.2007 22:18 | karma článku: 37,22 | přečteno: 3459x
  • Další články autora

Miroslav Macek

67 skvělých vypínačů, s přihlédnutím k Alzheimerově chorobě

Vážení a milí, dávno tomu, dávno, co jsem nenapsal na tyto stránky ani řádku...Nicméně jsem celou tu dobu žil velmi naplno a též "do šuplíku" přibylo něco prózy i poezie (snad budu mít odvahu či drzost něco z toho někdy publikovat)... Ale jedna nedávná impresse je nakonec přece jen tady....

16.8.2009 v 23:22 | Karma: 38,14 | Přečteno: 9357x | Diskuse| Ostatní

Miroslav Macek

O ostružinách, ale hlavně o principu "Přes překážky ke hvězdám".

Dnes byl neuvěřitelně slunečný a teplý podvečer a tak mne náhle napadlo, že na hustém ostružiní, které jsem před pár týdny obcházel při sbírání hub, by už mohly být pořádně dozrálé, černočerné, sladkou šťávou napnuté, lesknoucí se, voňavé plody.

10.9.2008 v 20:13 | Karma: 41,81 | Přečteno: 12623x | Diskuse| Ostatní

Miroslav Macek

O radostech a slastech domácí archeologie

Nevím jak u Vás, ale v naší rodině měla vždy její hlava vyhrazenu jednu zásuvku, ve které mohla schraňovat veškeré své nezbytnosti, ve které nemusela udržovat pořádek a nedostala za to vyhubováno a do níž nikoho jiného ani nenapadlo lézt.

10.8.2008 v 10:53 | Karma: 36,85 | Přečteno: 7640x | Diskuse| Ostatní

Miroslav Macek

O tlačence s cibulí , octem a pepřem, panu Vereckém a solidnosti

V sobotní příloze MFDnes se objevil článek Ladislava Vereckého s názvem „Něco o českém kulinárním snobismu“. Pominu-li jeho úsměvně snobskou větu „Jedl jsem v nejlepších restauracích Londýna, New Yorku a Las Vegas“ nebo další, neuvěřitelnou sentenci „Trumfovými esy moderního kulinárního snoba jsou panenský olivový olej a balsamikový ocet od Modeny“(!!), zaujala mne pochopitelně hlavně zmínka o mé osobě.

15.6.2008 v 8:44 | Karma: 44,24 | Přečteno: 20660x | Diskuse| Ostatní

Miroslav Macek

O starých pamětihodnostech, americkém developerovi a lecčems jiném

Když jsem se doslova před pár hodinami procházel jarně rozkvetlým městečkem Weissenkirchen v rakouském Wachau a obdivoval se neskutečným výhledům na bujaře proudící Dunaj, svažité vinice zalité sluncem, strmé skály a temné lesy, starodávné viničné statky, tvrze a kostely, náhle mi na mysli vytanulo moudré naučení jednoho amerického developera. Ten mi totiž, když jsem mu před léty pomáhal po Praze vytipovávat místa na lukrativní obchody, kladl na srdce: „Existují tři zásadní podmínky, které musí splňovat vhodný prostor pro obchod. Zaprvé: location. Zadruhé: location. A za třetí: location.

7.4.2008 v 6:04 | Karma: 39,80 | Přečteno: 8122x | Diskuse| Ostatní
  • Nejčtenější

Atentát na Fica. Slovenského premiéra postřelili

15. května 2024  14:56,  aktualizováno  17:56

Slovenského premiéra Roberta Fica ve středu postřelili. K incidentu došlo v obci Handlová před...

Fico je po operaci při vědomí. Ministr vnitra mluví o občanské válce

15. května 2024  19:25,  aktualizováno  23:12

Slovenský premiér Robert Fico, který byl terčem atentátu, je po operaci při vědomí. S odkazem na...

Drahé a rezavé, řeší Ukrajinci zbraně z Česka. Ani nezaplatili, brání se firma

18. května 2024  12:02

Premium České zbrojařské firmy patří dlouhou dobu mezi klíčové dodavatele pro ukrajinskou armádu i tamní...

Fica čekají nejtěžší hodiny, od smrti ho dělily centimetry, řekl Pellegrini

16. května 2024  8:42,  aktualizováno  15:38

Zdravotní stav slovenského premiéra Roberta Fica je stabilizovaný, ale nadále vážný, řekl po...

Pozdrav z lůžka. Expert Antoš posílá po srážce s autem palec nahoru

13. května 2024  18:48,  aktualizováno  14.5 22:25

Hokejový expert České televize Milan Antoš, kterého v neděli na cestě z O2 areny srazilo auto, se...

Pavel si vyzkoušel letecký simulátor, hokejistům s posilami předpovídá úspěch

21. května 2024  7:30,  aktualizováno  20:54

Za přísnějších bezpečnostních opatření začal v úterý prezident Petr Pavel se svou chotí Evou...

Fiala mluvil s Netanjahuem, členové vlády mluví o zatykači z Haagu opatrně

21. května 2024  18:53,  aktualizováno  20:41

Premiér Petr Fiala si telefonoval s izraelským premiérem Benjaminem Netanjahu. O zatykač na něj,...

Černomořská flotila dále slábne. Zasáhli jsme korvetu Ciklon, hlásí Kyjev

21. května 2024  18:21,  aktualizováno  20:41

Ukrajinská armáda oznámila zásah ruské korvety Ciklon v Sevastopolu na Moskvou okupovaném...

Odpověď „západním štváčům“. Rusko se pustilo do taktického jaderného cvičení

21. května 2024  19:31,  aktualizováno  20:38

Ruská armáda zahájila první fázi manévrů, které zahrnují nácvik přípravy a použití taktických...

Akční letáky
Akční letáky

Všechny akční letáky na jednom místě!

  • Počet článků 59
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 7194x
Miroslav Macek