Bzenecký Salón 2011 s Lenkou Dusilovou a Michalem Horáčkem

Ve dnech od 12 do 14 srpna se uskuteční 5. ročník výstavy Bzenecký Salón a to na místním zámku ve Bzenci (nedaleko Starého Města). Pro ty z Vás, co nejsou místní, tak se jedná o uměleckou výstavu, kde vystavuje každý ročník zhruba 20 umělců. Nejčastěji se jedná o malíře, dále pak fotografy a neodmyslitelnou součástí výstavy jsou i díla z keramiky. Tento ročník se nám povedl obohatit nově o řezbářská díla. Každý z Vás, který má rád některý z uvedených druhů umění, si přijde na výstavě na své.

Jakožto současný pořadatel Bzeneckého Salónu si vážím toho, že mezi vystavujícími jsou matadoři, kteří jdou s Bzeneckým Salónem téměř od samotného začátku a každý rok se do Bzence znovu vrací. Mezi tyto umělce patří: Jana Hastíková, Martina Charvátová, Lucie Plocová, Pavel Černošek, Emil Horský a David Rambousek. Tímto bych jim chtěl poděkovat za jejich zájem a doufám, že se na jejich díla budeme moci těšit i v dalších ročnících.

Jsem taktéž rád, že se nám podařilo pro tento ročník do Bzence přivést osm nových tváří, kteří svými díly rozzáří bzenecký zámek. Vyjmenuji každého z nich, protože si to svým talentem a nadšením zaslouží.

Jedná se o zpěvačku Silvii Forsyth, která žila a zpívala několik let v Kanadě. Ta, stejně jako paní Jana Horáková představí svoje obrazy. Paní Jana Mikysková pak kromě obrazů i keramické plastiky.

Dále se můžete těšit na slovenského fotografa Daniela Lipára, který se zaměřuje především na pop music. Stal se dvorním fotografem např: Horkýže Slíže, Polemic, Desmod, IMT Smile. Exkluzivně fotí Katarínu Knechtovou, Richarda Müllera a má na svém kontě focení promo a obalů mnoha interpretů. Fotografoval na téměř každém významném festivale na Slovensku: Topfest, Dobrý festival, Europa 2, Minikvas, Terchovský budzogáň. Z akcí zahraničních interpretů můžeme zmínit: Alice Cooper, Europe, Gamma ray, Limp Bizkit.

Druhým slovenským fotografem je Matej Kmeť, který se věnuje především portrétům a s nadsázkou bychom ho mohli označit za mistra práce se světlem. Portrétům se věnuje také další, tentokrát moravský rodák žijící v Praze, fotograf Jiří Steiger. Nesmím zapomenout ani na Maxe Černého, který se představí s fotkami ze svých cest. Posledním přírůstkem na výstavě je český řezbář Rostislav Plasgura, který dokáže úžasné kousky se dřevem.

Tedy mnoho důvodů, proč se přijít podívat v období Bzenecké pouti na místní zámek právě na výstavu Bzenecký Salón. Srdečně Vás zveme i na zahajovací vernisáž, která se bude konat v pátek 12.8. od 17 hodin, kde kromě udělení ceny za nejlepšího dílo letošního ročníku, vystoupí v doprovodném programu zpěvačka Lenka Dusilová (několikanásobná držitelka prestižní ceny Anděl v kategorii "Zpěvačka roku" (2000, 2005 a 2008) a "Nejlepší rocková deska - Mezi světy" (2005)) a český básník, textař, spisovatel, novinář a producent Michal Horáček, se svým autorským čtením.

Srdečně Vás tímto zveme na Bzenecký Salón 2011 a věříme, že si k nám najdete cestu.

 

Více informací o Bzeneckém Salónu můžete najít na: www.bzeneckysalon.cz

Vstupné je dobrovolné.

 

 

 

 

 

 

Hlasujte ve finále ankety Blogera roku

Autor: Petr Lukšíček | čtvrtek 28.7.2011 16:02 | karma článku: 8,00 | přečteno: 1415x
  • Další články autora

Petr Lukšíček

Pojďme CHODIT PO ŠPIČKÁCH

29.11.2018 v 12:05 | Karma: 5,32

Petr Lukšíček

25 let od Sametové revoluce

17.11.2014 v 14:30 | Karma: 10,70

Petr Lukšíček

Teorie duše

14.9.2013 v 16:17 | Karma: 8,79