Uplakaná ČSSD: Ať děláte co děláte, vždy nám ubližujete

Zveřejnit výsledky studentských voleb? No to je sprosťáctví. Nezveřejnit výsledky studentských voleb? Taky špatně. Ať se organizátoři chovají jakkoliv, ČSSD se vždy pasuje do role ubohého trpitele.

Kvíz: a) Na fotce jsou pánové, co zpolitizovali Studentské volby b) Na fotce jsou pánové, co jsou ze zpolitizování projektu zklamaní Rešení: Obe možnosti jsou správnéAktualne.cz

Už si zvykám, že se postoje sociálních demokratů otáčejí rychleji než řetízkový kolotoč na Kočko-Matějské pouti. Jak může tolik lidí důvěřovat straně, která si nedokáže za ničím stát? Socani jsou skutečně stranou politických pragmatiků a jakmile vycítí, že něčím veřejnost podráždili, okamžitě otočí. Zapomeňte však na nějaké prohlášení ve stylu „V tomto postoji jsme se mýlili, ale poučili jsme se…“ Nic takového. Česká Strana Slibů a Dluhů se přece nikdy nemýlí. To jen celý svět je na ni zlý. Když se měly konat studentské volby, byly to zlé pravicové strany a jejich novináři, kdo chtěl zneužít studenty k propagandě. Když si Hašek, Rath a spol. nakonec vydupali zveřejnění výsledků až po volbách, jsou to zase zlé pravicové strany a jejich novináři, kdo tuto skutečnost zneužil proti ubohým rytířům s růží na erbu.

Podle dřívějších slov hejtmana Ratha „paní Kopicová ustřelila a zneužila peníze ze státního rozpočtu k jakési propagandě v rámci Občanské demokratické strany.“ Jen a jen kvůli oranžovým nakonec pořádající organizace Člověk v tísni ustoupila a doporučila školám zveřejnit výsledky až po volbách. Stalo se, jak si krajští mocipáni přáli, a stejně je zase všechno špatně. „Namísto vzdělávací simulace volebního procesu se Studentské volby staly okamžitě předmětem nejtvrdšího politického boje, nehorázného útoku proti ČSSD, a tlaku médií proti nikdy neexistujícímu údajnému zákazu realizace Studentských voleb na krajských středních školách v ČR,“ tvrdí nyní Hašek, kterého dosavadní výsledky studentských voleb určitě nepotěšily. Ale co víc – Asociace krajů ČR (rozuměj sociálnědemokratičtí hejtmani) teď dokonce vyzývá organizátora k okamžitému zveřejnění výsledků. Když už nám naše snaha umlčet studenty nevyšla, alespoň se z toho pokusíme vybruslit a budeme dělat, že jsme to tak vůbec nemysleli, říkají si teď asi v Lidovém domě.

Nejtrapnějším momentem celé tiskové zprávy Asociace krajů je, když Hašek lituje, že se nepodařilo Člověku v tísni udržet projekt jako apolitický. Vždyť to byli právě hejtmani Hašek a Rath, kdo se o zpolitizování projektu postarali.

Ale pro sociální demokracii tenhle názorový tanec asi zas až tak bolestivý nebude. Voliči ČSSD na konzistenci názorů nejspíš moc nedají. Kdyby ano, tak by – po obratu s předčasnými volbami (chceme je na podzim, vlastně ne, chceme je až za půl roku), s poplatky u lékaře (Rath velkým bojovníkem za ně, Rath velkým bojovníkem proti nim), s rodičovskými příspěvky (nejsou na to peníze, peníze se najdou) a mnohým dalším – tato sebranka musela být už dávno bez voličů.

Autor: Lukáš Zapletal | čtvrtek 13.5.2010 9:45 | karma článku: 37,58 | přečteno: 1639x