Premium

Získejte všechny články
jen za 89 Kč/měsíc

Jsou migranti jako Židé? Nejsou...

Když nepřijmeme migranty, budeme za parchanty, aneb o eurodestruktivním myšlení pracovníků neziskovek, humanitních ústavů a kohoutů...

Na tomto serveru jsem narazil na článek, kde britští uživatelé sociální sítě Twitter, jejiž nicky odkazovaly na reportérskou činnost, zkoušeli experiment, kdy vzali propagandistické výroky nacistických pohlavárů o Židech a slova odkazující k Židům nahradili slovem migranti. Touhle hloupou manipulací chtěli docílit toho, že mohli snadno říci, že britská veřejnost přebírá nacistickou rétoriku. A proč tento experiment nazývám hloupou manipulací?
No, předně je důlěžité si uvědomit, kdo byli Židé, žijící v Německu a jinde v Evropě, kteří byli cílem nacistické vyhlazovací mašinérie. Byli to Evropani. Byli to řemeslníci, vědci, prodavači, umělci, politici..zkrátka lidé jako my. Tito lidé se provinili u nacistů jen tím, že vlastnili banky a továrny a že nacisti věřili nejstarším konspiračním teoriím o židech a jejich vztahu k penězům. Svedli na ně hospodářskou situaci Německa a štvavou kampaní proti nim obrátili většinu německého obyvatelstva.
Proti jejich sousedům, proti Němcům, proti Evropanům. Co žene dneska Evropany k takovému chování vůči migrantům?
Nejsou to politici, není to úzká skupina společnosti, která má politickou moc. Je to pouze strach a převážně negativní zkušenosti Švédů, Britů, Francouzů a Holanďanů s ekonomickými uprchlíky ze zemí, kde se vzdělání, hygiena a práce moc nepěstuje. Naopak - tito lidé do Evropy přinášejí strach, násilí a nemoci. A Evropané mají oprávněný strach. A když si navíc vezmete, že mnohé evropské ženy nechtějí dát očkovat své děti, proti v Evropě vymýceným, ale v Africe běžným a rozšířeným nemocem, a
teď jejich děti takto neočkované, přijdou ve školkách, nebo na ulici do styku s dětmi těchto migrantů...co jiného než návrat těchto civilizačních chorob do Evropy to může znamenat?
Dále bych chtěl zmínit další častý omyl intelektuálů, co se domnívají, že českoslovenští občané, utíkající na Západ před totalitou jsou stejná kategorie jako tito migranti. NEJSOU. Tito občané, utíkající před totalitou byli vzdělaní, pracovití lidé, často inteligence národa, v zahraničí se přizpůsobili a šířili věhlas Československa ve svobodnějším prostředí než bylo doma. Naučili se jazyk, neměli hned od začátku návyk chtít po nové zemi bezplatné zajištění bydlení a stravy, vybudovali si často takové renomé, že je na ně náš stát právem hrdý. Což se bohužel nedá čekat od ekonomických migrantů ze zaostalých zemí, kde, jak už jsem psal, od doby dekolonizace není mezi obyvatelstvem zájem o vzdělání, budování infrastruktury apod. Jistěže nemůže být, protože tam často bojují s přírodou a navzájem mezi sebou o holý život. Ale i přesto nadále plodí děti do světa beznaděje a chudoby. Je tohle zodpovědný přístup?
Ale musíme si položit otázku, když je svět tak nespravedlivý, jestli má být vyspělý svět tím, kdo nakrmí a zabezpečí několik miliard obyvatel Afriky, Asie a Jižní Ameriky, které žijí v chudobě a špíně. Já myslím, že když se vyspělé státy nestarají o bezdomovce a nechtějí řešit problém ghett, tak by měly zapomenout na humanitární pomoc Afričanům, protože taková pomoc je pouze dočasná záležitost. Pomáhat chudým stojí peníze a když vám peníze dojdou, jste nuceni přestat pomáhat, protože nebudete mít z čeho. To není nehumánnost, to je krutá realita. A jak praví slavné přísloví, bližší košile než kabát, proto když už pomáhat, tak těm, kteří mohou onu pomoc v budoucnu oplatit. Například založením rodiny, která povede slušný život.
Lidem, kteří z vděčnosti k naší pomoci budou druhým rovněž nápomocní a budou pomáhat dalším, kteří pomoc potřebují. Ale nemůžeme pomoci těm, kdož naši pomoc odvděčují násilím a rabováním, prostě kriminální destruktivní činností, která společnosti ubližuje a škodí a zvyšuje napětí mezi obyvatelstvem evropských států a těmito živly.
Proto až zase uslyšíte Kohouty, že máme odpovědnost pomoci celému třetímu světu, tak odpovězte, že Evropa není nafukovací a ať si tedy vezme uprchlíky k sobě domů nebo nemusí to být uprchlík, stačí cikán, nebo bezdomovec. S těmi to budou mít Kohouti přeci jen snažší :)

Autor: Lukáš Tomášek | sobota 15.8.2015 8:00 | karma článku: 28,98 | přečteno: 788x
  • Další články autora

Lukáš Tomášek

Medvídci koušou, aneb Myslete na děti

Každý měsíc vyjde na světě nějaký videoklip. Ten, který byl pokřtěn na Dušičky, patří zrovna k těm, které se nemají za co stydět. A to nejen proto, že za ním stojí kapela, která už si našla své fanoušky a své místo na českém trhu.

11.11.2017 v 17:32 | Karma: 9,71 | Přečteno: 511x | Diskuse| Společnost

Lukáš Tomášek

Hollandismus bez Hollanda

Emmanuel Macron vs. Marine Le Penová... Kdo se tařka s jistotou stane příštím prezidentem Páté francouzské republiky? A co to bude znamenat pro Francii?

24.4.2017 v 16:40 | Karma: 23,23 | Přečteno: 723x | Diskuse| Politika

Lukáš Tomášek

Mezinárodní a světové dny - Březen

I v minulém měsíci jsme si připomněli hned několik zajímavých světových a mezinárodních dnů. Konkrétně osm. Pojďme si je představit.

1.4.2017 v 1:47 | Karma: 5,47 | Přečteno: 281x | Diskuse| Ostatní

Lukáš Tomášek

Mezinárodní a světové dny - Únor

Sice opožděně, ale přeci je tu další díl o mezinárodních a světových dnech. Únor je na ně bohatý měsíc a proto tu máme hned sedm dalších vybraných dnů.

4.3.2017 v 14:30 | Karma: 8,37 | Přečteno: 362x | Diskuse| Společnost

Lukáš Tomášek

Mezinárodní a světové dny - Úvod (Leden)

Dlouho jsem nebyl aktivní, ale to hlavně proto, že jsem neměl zajímavý podnět pro nějaký blog. Ale nyní se můžete těšit na zcela novou sérii, která bude vycházet pravidelně, vždy jednou na konci každého měsíce. A co že to bude?

31.1.2017 v 17:00 | Karma: 8,51 | Přečteno: 452x | Diskuse| Společnost
  • Nejčtenější

Studentky rozrušila přednáška psycholožky, tři dívky skončily v nemocnici

25. dubna 2024  12:40,  aktualizováno  14:38

Na kutnohorské střední škole zasahovali záchranáři kvůli skupině rozrušených studentek. Dívky...

Podvod století za 2,4 miliardy. Ortinskému hrozí osm let a peněžitý trest 25 milionů

29. dubna 2024  6:21,  aktualizováno  13:19

Luxusní auta, zlaté cihly, diamanty a drahé nemovitosti. To vše si kupoval osmadvacetiletý Jakub...

Rusové hlásí průlom fronty. Ukrajinská minela jim přihrála klíčové město

24. dubna 2024  11:40,  aktualizováno  15:50

Premium Jako „den průlomů“ oslavují ruští vojenští blogeři pondělní události na doněcké frontě, kde se...

NATO by Rusy porazilo, Putin má jedinou naději, řekl polský ministr zahraničí

26. dubna 2024  12:04

Rusko by se mělo bát Severoatlantické aliance, protože ho v případě střetu s ní čeká „nevyhnutelná...

Pokleknete a budete prosit. Generál slíbil zničit NATO do roku 2030

24. dubna 2024  21:21

Velitel čečenských sil bojujících na Ukrajině a věrný obdivovatel ruského prezidenta Vladimira...

Česko slaví 1. máj. Na Střeleckém ostrově se hádali komunisté s aktivisty

1. května 2024,  aktualizováno  10:55

Přímý přenos Odstartovaly každoroční oslavy prvního máje. V Praze pořádají tradiční setkání strany hnutí a...

Hasiči při pálení čarodějnic zasahovali u dvacítky požárů, často zbytečně

1. května 2024  9:14,  aktualizováno  10:44

Na mnoha místech Česka se během včerejšího posledního dubnového večera rozhořely ohně při tradičním...

To nemyslíte vážně! Soudce ostře zpražil bývalého vrchního žalobce

1. května 2024  10:17

Emotivní závěr měl úterní jednací den v kauze údajného „podvodu století“, v němž měly přijít tisíce...

V Göringově domě našli archeologové pět koster. Žádná neměla ruce ani nohy

1. května 2024  10:14

Tým polsko-německých amatérských archeologů našel v domě, který patřil říšskému maršálovi Hermannu...

  • Počet článků 26
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1089x
Jsem generace 90.let, která prožila spokojené děství (téměř) bez internetu a vystačila si s vlastní fantazií a představivostí. Jinak jsem student Pedagogické fakulty UK - obor dějepis a základy společenských věd. Pocházím z Prahy, mám rád historii, píšu básně a povídky, které vydávám na portál Piště povídky.cz a sem tam složím i písničku.

Seznam rubrik