Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Aquinas

30. 11. 2008 6:51
Hodnoty nálezu

Milý pane Macku,

v odůvodnění svého nálezu ÚS pravil, že jistá nebezpečí od Unie nám přeci jen hrozí, ale je malinkaté. Šlo by prý zejména o "opuštění hodnotové identity".

Tušíte, prosím, co to je? Co to je konkrétně?

T.A.

0 0
možnosti

krysodlak pizmovy

28. 11. 2008 19:18
Kvalitní článek jako vždy

Ovšem nemyslím že VK má nějaké právní experty na EU. On sám je expertem na vše potřebné :-)

0 0
možnosti

--Judith--

28. 11. 2008 19:10
Manipulují právní poradci pana prezidenta

svým šéfem úmyslně? Anebo jsou to lidé, kteří ani jemu ani vlasti škodit nechtějí, jsou jen nedovzdělaní? Až bude V. Klaus vědět, která z obou možností je pravdivá, měl by nám to říci.

0 0
možnosti

Krabat77

28. 11. 2008 17:24
To je divný...

Trošku odbornější text a prudce inteligentní klauzofilové se této diskuzi vyhýbají obloukem.

Dobrý článekR^

0 0
možnosti

Lukas Macek

28. 11. 2008 16:15
Ke komentarum, ktere...

... zpochybnuji mou argumentaci tvrzenim typu "v pravu je vse jen otazkou vykladu": je mi lito, ale kdyz ve smlouve je vyslovne napsano, ze nekdo v Evropske rade nehlasuje, tak tam neni co vykladat.

A stejne tak je nezpochybnitelnym faktem, ze clenem Evropske rady je jiz leta predseda EK (tedy clovek, ktery nereprezentuje zadny clensky stat). Takze argumentace VK (ktera se ucelove snazi dokazat, ze Lisabon znamena zasadni zlom oproti dnesni EU) pada.

0 0
možnosti

Tomáš Horký

28. 11. 2008 11:31
Dotaz

Z Vašeho článku je vidět, že jste schopen se v této problematice orientovat. Mohl byste se zaměřit i na další sporné body a napsat o nich pár řádek? Je zde velká pravděpodobnost, že alespoň některá tvrzení Václav Klause nejsou chybná.

V sázce nyní není vyhrát diskuzi a prosadit si svůj názor, ale budoucnost naší země. Pokud smlouva prokazatelně obsahuje články, které poškodí ČR, je ji potřeba odmítnout. Laici ovšem musí spolehnout na dobrozdání odborníků.

Pokud Vás to nezatíží, mohl byste to pro nás udělat? Děkuji!

0 0
možnosti

Lukas Macek

28. 11. 2008 15:54
Re: Dotaz

Vazeny pane,

pokusim se v nadchazejicich dnech rozebrat podrobneji dalsi aspekty argumentace VK ohledne Lisabonu. Jiz jsem to udelal v otazce hlasovaciho systemu.

Situace samozrejme neni cernobila: jako vzdy, je treba merit plusy a minusy. V obecne rovine tvrdim, ze VK totalne zapomina na plusy (resp. je popira) a iracionalnim zpusobem nadhodnocuje minusy.

0 0
možnosti

rozbor

28. 11. 2008 10:46
nejhorší je učitel

Víte,problém je v tom,že pod pojmem "dovoditelnosti" lze spatřovat mnoho a hlavně kdo dovozuje.Je zcela zřejmé,že Vaši studenti toho vědí hodně,ale v případě tohoto dokumentu si myslím,že ani Vy neníte o mnoho více,než ostatní.Polemika v právním světě je pouze snaha každého "právního"experta na svůj názor.Výhodou Vašeho povolání je to,že Váš názor je těžko vyvratitelný.Veškeré judikáty začínají citací §znění ale ten výklad stojí za to.Krásné je,že v případě vydání nějakého zákona hned nějaká skupina přijde se svým výkladem a záleží,kdo je silnější.V případě,že výklad zákona je na státní zprávě,tak normální občan nemá šanci se proti špatnému výkladu zákona bránit a tak referent mele furt tu svojí pravdu,která však je pouze interpretací nějákého legislativního učitele.Než někoho budete vyhazovat,tak se koukněte na Vaše výklady zákonů a porovnejte je s dalšími výklady a zjistíte,že jste sama proti všem.Potom nějaký oponent prohlásí,vyhoďte tu učitelku.

0 0
možnosti

jirkaknop

28. 11. 2008 10:48
Re: nejhorší je učitel

Zákon vykládá pouz soud a proti každému jinému výkladu se k soudu můžete obrátit.

0 0
možnosti

mammamia

28. 11. 2008 10:27
jste trapni

inteligentnimu cloveku to dojde a s idioty se nema cenu bavit. vaclav klaus to ma nastesti na rozdil od vas v hlave v poradku. [>-]

0 0
možnosti

jirkaknop

28. 11. 2008 10:47
Re: jste trapni

Klaus má v hlavě svojí politickou reinkarnaci a zase se ho nezbavíme...

0 0
možnosti

vajaja

28. 11. 2008 10:24
a je tady další důkaz pro NE Lisabonské smlouvě.

Nesmyslně složitý text smlouvy - tak aby byl nesrozumitelný nejen laikům, ale i odborníkům ;-( na právo - viz tahle polemika, a obecně dva tábory, které se mohou donekonečna hádat nad správným výkladem textů - to je pravý smysl i Lisabonské smlouvy.

0 0
možnosti

jirkaknop

28. 11. 2008 10:45
Re: a je tady další důkaz pro NE Lisabonské smlouvě.

V podstatě tak složitý dokument , který postihuje řadu specifik , nelze nikdy napsat tak , aby se nedal různě vykládat. Takové jsou všechny mezinárodní smlouvy. Je spíš pozoruhodné , že nenapadáte (nebo třeba Klaus) třeba Občanský zákoník nebo Obchodní zákoník , kde jedno ustanovení různé soudy vykládají různě a pro normálního člověka jsou nepochopitelné.. A Klaus je podepisoval bez problémů.

0 0
možnosti
  • Počet článků 103
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 2820x
Ředitel evropského kampusu Sciences Po (Pařížský institut politických věd) v Dijonu.

Lídr kandidátky SNK ED ve volbách do Evropského parlamentu 2009.