Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
RK

McCorner

28. 11. 2008 15:55
EU

Teď jsem četl jeden článek o tom, že se Papež snaží o zákon, aby v Evropě (EU) museli všichni dodržovali nedělní odpočinek (zákaz v neděli pracovat) jednou se to už projednávalo a teď někdy v prosinci se to bude projednávat znovu. Teď jestli se nepletu by stačil jeden stát který by řeknl ne a neprošlo by to (samozřejmě země které to chtějí si to můžou zavést nehledě na EU).

Pokud nebude možné právo veta (bude stačit většina tak jak o ní píšete), tak se jednou dočkáte toho že budete mít problémy když půjdete v něděli do práce.

Není to v rovině oni a my češi, ale oni a já.

A jen mne v téhle souvislosti napadlo, že to už to jednou bylo kdy češi bojovali proti katolické evropě ...že by se historie opakovala?

0 0
možnosti
LM

Lukas Macek

28. 11. 2008 17:46
Re: EU

Dovolte mi Vas parafrazovat: Pokud ZUSTANE pravo veta, tak se jednou dockate toho, ze o tom, co se u nas deje se bude rozhodovat u stolu, u kterych ani zdaleka sedet nebudeme. Myslite si, ze USA, Cina, Indie, Rusko budou resit, co si mysli Cesi, Madari, Portugalci nebo Irove? Jasne, s Nemci, Brity ci Francouzi se mozna trochu bavit budou. S EU slozenou z plus minus 30 statu a reprezentujici pres pul miliardy obyvatel a 30% svetoveho HDP se bavit budou urcite...

Bud zkratka dojdeme k zaveru, ze jsme schopni a ochotni se dohodnout se zbytkem Evropy, nebo se v nadchazejicich desetiletich bude hrat podle uplne jinych not. A kdyz se podivam na dnesni svet, tak se mi zda, ze rozdily mezi jednotlivymi zajmy dnesnich 27 zemi EU jsou zcela malicherne ve srovnani s rozdily oproti Cine, Rusku, arabskemu svetu, atd.

0 0
možnosti
ACT

a co třeba

28. 11. 2008 12:49
Temelín a Beneše ponechme stranou...

Prozatím stačí 110% EU ceny a 25% EU platy . O daňovém víc jak půl roce také nediskutujme.Jsme biti na všech frontách a teď ještě máme podepsat, že to budeme dál dělat dobrovolně, že budeme dál otroky, skladem odpadků, nadměrných utečenců z Afriky, rovnoměrně rozdělených mezi všechny....dejte se vycpat.I s celou EU . Nechci se dožít tmy bez elektřiny a obrněného domu .A nejsem a nebyl jsem pro podepsání mnichov..eee...Lisabonské smlouvy !

0 0
možnosti
JD

King_Feanor

28. 11. 2008 12:36
oslabí Brusel prahu?

snad jo!:-)EU Brusel lepší práglu!

0 0
možnosti
K

K-D

28. 11. 2008 12:10
Trocha faktů

Zájem jiných zemí může být v naprostém rozporu s naším - např. dostavba Temelíma ze strany Rakouska. Ostatně - tady je další příklad: http://neviditelnypes.lidovky.cz/evropa-energeticky-balicek-eu-proc-a-zac-f0g-/p_ekonomika.asp?c=A081123_174336_p_ekonomika_wag

0 0
možnosti
  • Počet článků 103
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 2820x
Ředitel evropského kampusu Sciences Po (Pařížský institut politických věd) v Dijonu.

Lídr kandidátky SNK ED ve volbách do Evropského parlamentu 2009.