Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

jajboze

20. 2. 2009 20:24
Pokracovani

Nas stat je lezici, nemame vlastni kapital, jsme pouze vhodna pracovni sila. I praci nam ale mohou sebrat, kdyz usoudi, ze jim ukrajujeme velky dil pracovnich prilezitosti.A cukame se a mame vlastni nazory. Tak RYCHLE vytvorit LS, kdyz EU neprosla, dostat to stado pod kontrolu a prikazovat a prikazovat. Vsechno se to tvari, jako vytvoreni kompromisu, lec ta rychlost jasne ukazuje, ze o podminkach LS neni vhodne moc premyslet, nekdo by mohl prokouknout, " vo co go!" Cechove, navic, maji zkusenosti a dobry politicky cenich. Tedy, kdyz jim u nosu nevoni klobasa. Stale jste mi neodpovedel, proc ta rychlost ratifikace a proc ne zkusebni doba a proc ten vztek, kdyz to nejde! K bodu c. 2: V ,Klaus moc dobre vi, ze by se s CR nikdo nebavil, nebyt cleny EU. Proto rekl, ze neni jine alternativy, nez clenstvi. Hola skutecnost! Moc dobre take vi, ze soucasna krize vnasi do zivota a politiky ponekud jine hodnoty. A my je chceme prosazovat. Lec Vy jste z branze, tak to vite, ne? Zdravim

0 0
možnosti

jajboze

20. 2. 2009 20:35
Re: Pokracovani dalsi

Ostatni body jeste rozeberu, vysoka teplota a smrtelny kasel me nuti sedet v teple, lec ducha to nenici.Zdravim

0 0
možnosti

jajboze

20. 2. 2009 20:02
Maminka me ucila,

ze je treba nejdrive myslet a potom konat. VS a matematika me naucila, podivat se na problemy z mnoha stran a pocitat s tim, ze muze vyjit vice reseni. Zivotni zkusenosti me ukazaly, ze s timto pristupem k veci , mohou nastat problemy, protoze spousta lidi nekouka na svet mnohouhelne, staci jim jasnych 90 stupnu. Bud stoji, nebo lezi, k cemuz by nemelo dojit, nebot vleze jsem zranitelny. V celem humbuku okolem LS se jasne ukazuje, ze tento pohled prevlada a vsichni chteji stat. Nekteri sedi, lec nedobrovolne! Blogeri a diskuteri tady ,jsme ve fazi vyjasnovani myslenek a pristupu k problemu LS.Takze by me zajimalo, jak LS zaruci pozice cl. statu EU, aby netrpela demokraticka rovnocennost jednotlivych zemi, kdyz zakladem uspesneho mnozeni kapitalu je zniceni konkurence a tvrdy boj o moc. Bossove jsou na tento styl zvykli a jak je videt, hodlaji ho pouzivat i uvnitr EU. Jenom nesmi zacit jednat stejne ti mali.

0 0
možnosti

V.K.

20. 2. 2009 13:30
ovečky na pažitu?

Tak jsem se tím vším prokousal. Proslov VK jsem viděl celý a nepřišel mi jako někdo, kdo nehájí zámy českého člověka. EU je tak složité politické uskupení, že běžný laik (tedy i já) nemůže dobře chápat všechny souvislosti. Vmíná jen to, co se ho konkrétně dotýká. Ano, silná regulace na všech úrovních je typickým produktem EU. Já osobně jsem rád, že tu máme zasvěceného kritika a nejsme jen ovečky na pažitu EU. Však ona se najde zlatá střední cesta. Bez kompromisu to nejspíš nepůjde. A to mi pro klid duše celkem stačí.  V. Král

0 0
možnosti

Lukas Macek

20. 2. 2009 15:00
Re: ovečky na pažitu?

Ja porad cekam, az mi nekdo dokaze, ze v uhrnu pro ceske podnikatele znamena EU vice regulace. Zaprve si myslim, ze i bez EU by regulace bylo habadej a casto by to byla horsi regulace, nez co jsou standardy EU. Zadruhe si myslim, ze se podcenuje efekt "vnitrni trh": i kdyby celkova mira reglementace v EU byla vyssi, nez by byla reglementace na EU nezavisle CR (o cemz, jeste jednou, silne pochybuji), neni vyhdonejsi mit jeden trh s 500M spotrebiteli, kde plati stejna pravidla (byt se nam nektera nelibi a mame pocit, ze jich je moc), nez se pohybovat v prostoru, kde mate 27 ruznych reglementaci?

0 0
možnosti

Klapanec

20. 2. 2009 12:50
Příliš mnoho slov

Po vzoru W.A.Mozarta bych řekl: příliš mnoho slov (not). Hodil byste se na táborového řečníka.

Mě stačilo včera pár vteřin, abych si potvrdil, jak to bude v budoucnu v EU chodit.

0 0
možnosti

Lukas Macek

20. 2. 2009 14:55
Re: Příliš mnoho slov

Blahopreju k rychlosti Vaseho ducha!

0 0
možnosti

Jack777

20. 2. 2009 12:46
...

Já sice s VK co se Euroskepticismu týče nesouhlasím, ale zároveň mně překvapilo, jak někteří reagovali na jeho projev. Odchodem ze sálu, bučením. Zas tak extrémní ten projev nebyl, vlastně vůbec. Prostě si v EU musí zvykat na opačný názor. Někdy mám pocit, že by nejraději jen souhlasně bučeli....V některých případech se EU skutečně chová socialisticko-komunisticky. Např. nesmyslná pokuta úspěšnému microsoftu za monopol. Přitom by spíš měl pokutu dostat nekvalitní a předražený apple, který se evidentně chová monopolisticky.....  Komunisté z EU si prostě našli někoho z koho vyždímat prachy....V tomhle případě to EU u mě prohrála.

0 0
možnosti

Lukas Macek

20. 2. 2009 14:55
Re: ...

Neznam detaily teto veci, ale ze by Microsoft byl vzorem respektovani hosp. souteze se mi nezda...

Dival jste se nekdy na cesky parlament? Proste buceni, tleskani, odchazeni ze salu, atd. - to patri k parlamentni tradici. Ja osobne ji take povazuji za hloupou a neproduktivni, ale delat z toho duvod ke kritice EU mi prijde neseriozni. V EP mate pres 7 stovek poslancu - samozrejme, ze tam mate take ruzne lidi typu Rath, Sladek, Tlusty, Kubera, Paroubek, Topolanek..., kteri se chovaji hulvatsky, dryacnicky, apod.

Mne spis prijde zajimave se podivat, kdo VK tleska. Je mi lito, ale to je politicka spolecnost, ve ktere bych ja osobne nechtel byt...

0 0
možnosti

jajboze

20. 2. 2009 12:32
Pane,

ja Vas jednou kousnu do ucha! Vase clanky tak uspesne zamlzuji jakoukoliv realitu, ze mi pripadate jako politicka Viila Amaalka! Clovece, to nemuzete napsat rovnou , ze Klause nesnasite , a ze mu nepriznate ani jedno +? Vzdyt Vy ho kritizujete i za to, ze nebyl tak ostry, jak se cekalo! Ze Vam teda nevadi buceni a ignorace nekterych pritomnych! To byl skutecne politicky cirkus! Nebo tyto zvuky povazujete za prirozeny projev evropske politicke elity ? Souhlasim s prispevkem M.Subrta . Neni patrne VIP , ale vyjadruje se slusne a jasne. Take nechapu, proc se tolik specha s LS a proc se nevyzkousi v nejakem kratsim useku. Cetl jste projev V. Klause? Tak mi reknete, kde jste tam nasel jedovatou nekorektnost! Ta bude patrne ve Vasi hlave! Pokud budou predstavitele EU nadale takto postupovat vuci vsem opozicnim projevum, tak je po EU do roka a do dne. Ale aspon se ukaze, jak to s nami ti Highevropane, s vysokou politickou kulturou mysli! Zdravim

0 0
možnosti

Lukas Macek

20. 2. 2009 14:50
Re: Pane,

1. Klause nekritizuji za to, ze nebyl dost ostry: naopa, chvalim ho za urcitou umirnenost. Napr. ve veci, ve ktere do nej nekteri stourali "revolucni experiment" se jej vyslovne zastavam.

2. Jestli jste nepochopil z meho clanku, ze napr. odchod ze salu ci jine provokace (typu Cihn-Bendit) nepovazuji za vhodny zpusob, jak vyjadrit nesouhlas s VK, tak jste muj text cetl asi neprilis pozorne.

3. O "jedovate nekorektnosti" mluvite Vy, ne ja. Ja ve svem clanku bod po bodu komentuji pasaze projevu VK, se kterymi nesouhlasim. Prosim, prijdte s protiargumenty, rad na ne zareaguji.

0 0
možnosti

Aaron71

20. 2. 2009 11:58
Ten Váš bod 5

Je nepřesný. Klausův názor je jiný než Váš, ale není úplně ojedinělý. Je skutečně pár ekonomů, kteří označují vysokou míru regulace ze strany EU jako cestu k centrálně řízené ekonomice. Ve svém blogu se stejné problematice věnuji poněkud více nestranně. Vy jste se nechal vyprovokovat.

Ladislav Matuška

0 0
možnosti

Lukas Macek

20. 2. 2009 14:46
Re: Ten Váš bod 5

Prosim srovnejte svuj vyrok (se kterym nesouhlasim, ale prosim) s vyrokem VK: nevidite rozdil?

Vy: "Je skutečně pár ekonomů, kteří označují vysokou míru regulace ze strany EU jako cestu k centrálně řízené ekonomice."

VK: "Je třeba otevřeně říci, že dnešní ekonomický systém Evropské unie je systémem potlačovaného trhu a nepřetržitého posilování centrálního řízení ekonomiky." 

0 0
možnosti

JiF001

20. 2. 2009 11:51
..další rozumbrada

Když vidím Vaše foto, tak mne nepřekvapuje to co píšete. Máte lehce manažersko-napoleonský styl, kdy ve Vašem textu hovoříte, alespoň zdánlivě, za náš všechny. Za nás všechny a o jakémsi nevyhnutelném vstoupení do EU. Argumentujete naprosto prázdnými a nic neříkajícími frázemi a interpretujete názory prezidenta na EU problematiku, nezlob te se na mě, bez jakéhokoliv hlubšího porozumění tomu co skutečně vyřkl. Jen tak dál, typ lidiček jako jste vy, má dnes zelenou. Učeně hovořit o ničem, komentovat z nadhledu dění kolem sebe a neumazat si při tom ruce.:-(

0 0
možnosti

Lukas Macek

20. 2. 2009 14:44
Re: ..další rozumbrada

Onalepkoval jste mne hodne, co ted nejaky konkretni argument?

0 0
možnosti

Martin Šubrt

20. 2. 2009 11:19
Pár otázek

Já už EU od Maastrichtu nechápu. Z ekonomické výhodné spolupráce se změnila v bitvu o křesla, o přijetí výhodných zemí a pak o boje o definování toho zmatku. Už v ní není vůbec žádná myšlenka, jen ta obecná o jednotné Evropě, od které se den za dnem svým konáním ale EU vzdaluje. Noví členové se přijímají a vybírají na politických základech, už tam jsou skoro všichni na kontinentě, a tak si větší země začínají i uvnitře zase sólovat. V EU parlamentu opravdu není opozice. To je právě to, že se tam navolí ti nejvíc kompromisní a pak zas extrémy (Železný). Jinak všichni jedou jednu linii. A přesně tahle linie vede ke stagnaci, protože rozvoj přináší jen opozice. Každý stát, každé společenství musí mít alternativy rozvoje. Často hodně odlišné, jinak naprosto spí, protože rozvoj plyne z konfliktů a realita si bere z obou pólů. To EU nemá. Nemá vizi, nemá hrdost na sebe u svých občanů, změnila se v bruselskou trafiku. Zejména EU taky podporuje nacionalismus svým systémem přerozdělování.

0 0
možnosti

Martin Šubrt

20. 2. 2009 11:27
Re: Pár otázek

Proč v období, kdy má jít správa věcí blíž lidem, vytahujeme správu do Bruselu? Proč se snažíme kompromisem unifikovat kontinent, jehož rozvoj byl založen na různosti? Jak můžeme myslet na společnou bezpečnostní politiku, když se pomalu začínají ohrožovat země, co jsou uvnitř EU? Nevidíme, že EU začíná podporovat mocenské ambice velkých a rozvíjet ublíženost malých. Každý kompromis, byť dobře míněný vytváří tyto pocity. Ten kontinet by byl jednou jednotný, ale postupně, s jazykovým prorůstáním, kulturním nenásilným rozvojem. Když to lidem prostě nařídíme, nemůže to fungovat, je to zdroj problémů. Přerozdělování, kdy velcí dávají malím, ale pak za to chtějí větší vliv a malí mají málo a zvyknou si a už nebojují o rozvoj, jen se upnou ke zdrojům. Je to správné? Nemusíte s Klausem souhlasit, ale pokud nebudete vnímat to, co říká a přemýšlet o tom, pak je EU spolehlivě na cestě nikoli k prospěeritě, ale paradoxně k vnitřním konfliktům. Evropa se v podání EU 15 let už rozděluje...   

0 0
možnosti

twin

20. 2. 2009 11:12
Pane pod značkou CHYREN:

jste nezdvořilý a hloupý. Nechcete-li s článkem diskutovat věcně, jistě se najdou blogy, kde Váš přístup více ocení.

0 0
možnosti

CHYREN

20. 2. 2009 11:24
Re: Pane pod značkou CHYREN:

 Jsem jako osina v zadku všem, kdo parazitují na tom, co tady udělali naši předci pro nás. Takže budu tam,kde to uznám ve své zemi za vhodné.;-D:-P;-D(Y)[>-]

0 0
možnosti
  • Počet článků 103
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 2820x
Ředitel evropského kampusu Sciences Po (Pařížský institut politických věd) v Dijonu.

Lídr kandidátky SNK ED ve volbách do Evropského parlamentu 2009.