Sbohem zdravý rozume ........

Starosta západoněmecké obce Hardheim nechal vytisknout pro uprchlíky letáky s pravidly chování. Starosta obce ve spolkové zemi Bádensko-Württembersko, která má 4600 obyvatel a ubytovává okolo 1000 uprchlíků.

A podle zpráv vzbudily několikajazyčné letáky vlnu nevole.

Dovolím si z nich citovat .......

„Milá cizinko, milý cizinče, mnozí z vás zažili hrozné věci. Válku, ohrožení života, nebezpečný útěk přes půlku světa,“ ...................„Německo je čistotná země a tak to musí zůstat!“ Když člověk používá veřejné toalety, „je v tuzemsku obvyklé zanechat je po sobě čisté“ ..........................."Následně uprchlíky upozorňuje, že než si člověk rozbalí zboží v supermarketu, je třeba ho zaplatit. Po 22. hodině se dodržuje noční klid. A v neposlední řadě: „Svou naléhavou potřebu vykonáváme výhradně na toaletách, nikoli v zahradách a parcích, ani za auty a za křovisky“....

Odezva byla rychlá. Obci se zhroutily internetové stránky, úředníci nestíhají zvedat telefony a jsou napadáni za rasizmus a xenofobii. 

A já se ptám. Jsou pravidla slušného chování rasismem a xenofobií? Připadá protestujícím normální krást a znečisťovat veřejná prostranství a soukromé pozemky? Ti protestující si doma nakálí v kuchyni nebo vedle záchodové mísy?

Předsedkyně rady pro uprchlíky Bádenska-Württemberska Angelika von Loeperová upozornila, že „to přiživuje rasistické tendence.“....

Milá Angeliko (a jiní Tobě podobní), plivla jsi do tváře všem občanům, kteří se nechovají jako hovada, respektují pravidla slušného soužití, ctí zákony a v neposlední řadě je Tvoje rada pro uprchlíky placena z jejich daní.

 

Napadá mě jen jedna otázka - Německo a Evropo, jak dlouho to ještě vydržíš?

 

 

 

 

 

Autor: Luděk Kratochvíl | pátek 9.10.2015 10:37 | karma článku: 40,41 | přečteno: 1891x