Premium

Získejte všechny články
jen za 89 Kč/měsíc

Žena na trhu vztahů

Stejně jako existuje trh práce, což je místo, kde dochází ke střetu nabídky práce a poptávce po ní, existuje samozřejmě trh vztahů. I trh vztahů určuje nabídka a poptávka. Důsledkem nerovnováhy na trhu vztahů vzniká nezadanost.

Věnujme se fenomenu nezadanosti u žen. Tu rozdělujeme na dobrovolnou a nedobrovolnou. Většinou převažuje u žen nezadanost nedobrovolná. Na trhu vztahů existují skupiny, které jsou jí více ohroženy. Dlouhodobá nezadanost představuje pro společnost závažný problém, jelikož návrat žen na trh vztahů je velmi komplikovaný. Nezadanost je spojena s významnými negativními sociálními i psychologickými dopady nejen pro samotnou nezadanou, ale i pro a její nejbližší okolí. Jmenujme alkoholismus, frustraci, deprese, nárůst kriminality - platí hlavně při dlouhodobé nezadanosti. Děti nezadaných jsou často do budoucna samy ohroženou skupinou. Mezi nejvíce ohrožené skupiny patří ženy dvacetosmplus a padesát plus. Naopak nejméně ohrožené skupiny jsou ženy 17plus a finančně velmi dobře zajištěné ženy jakéhokoliv věku. Nezadanost, mluvíme-li o nedobrovolné, je jevem , kterému se nelze zcela vyvarovat.

Nezadanost dobrovolná je nový sociologický fenomén. Jedná se o ženy, které nemají o vztahy s muži, ženami nebo jinými genderovými identitami zájem. Příčiny mohou být různé a vědecké výzkumy jsou stále ještě v běhu. Každopádně se předpokládá, že do budoucna se z této vyjímečnosti, nebo řekněme vzácnosti či abnormalitě, stane věc běžná, majoritní.

Zamyslete se, která z žen má větší šanci uspět na trhu vztahů a proč.

Adéla, 22 let, prodavačka (asistentka prodeje) v Praze, míry: 90-60-90, sportovkyně, nekuřačka, hobby: divadlo, film, sociální sítě, bez dětí, žije sama v pronajmutém bytě, pije v pátek v klubu

Martina 29 let, prodavačka v Lidlu, město do 20 tisíc obyvatel, míry: 70-150-150, kuřačka, vyučená, bez zájmů, bez dětí, z rozvedené rodiny, otec alkoholik, neviděla ho deset let, žije s matkou a bratrem v paneláku, pije denně krabicové víno (s matkou)

Marie, 42 let, rozvedená, 2 děti ve střídavé péči, vysokoškolačka, ředitelka korporátu, míry 90-70-90, zájmy: sport a děti, ráda jezdí s přítelkyněmi na wellnes pobyty, nekuřačka, abstinentka

Petra, 55 let, rozvedená, děti už mají svoji domácnost, středoškolačka, práce v sociální sféře přes 30 let, žije v městě do 50 tisíc obyvatel, bez zájmů, v insolvenci (platí dluhy dětem), pije denně bílé víno s kamarádkou nebo sama

Jestli jste točetli až sem, asi vás téma Ženy na trhu vztahů zajímá. Rozhodně pokračujte ve čtení dál. Máte možnost zlepšit svůj (nebo jiné ženě) přístup k vztahům. V podstatě je to logické, ale rozhodně ne jednoduché. Kažopádně to jde.

Alkohol může mít významný vliv na mezilidské vztahy, a to jak pozitivní, tak negativní. Zde jsou některé způsoby, jak alkohol může negativně ovlivňovat vztahy (platí pro všechny genderové skupiny).

Zhoršená komunikace: Nadměrná konzumace alkoholu může vést k nedorozuměním, hádkám a konfliktům. Pod vlivem alkoholu mohou lidé říkat věci, které by za střízliva neřekli.

Násilí a agrese: Alkohol může zvýšit agresivitu a riziko násilného chování, což může být velmi destruktivní pro osobní vztahy, včetně domácího násilí.

Závislost: Alkoholismus může vést k zanedbávání rodinných a přátelských vztahů. Závislost na alkoholu často vede k narušení rodinného života, finančním problémům a ztrátě důvěry.

Nedostatek odpovědnosti: Osoby pod vlivem alkoholu mohou jednat nezodpovědně, což může zahrnovat i nevěru, lhaní nebo nespolehlivost, což narušuje důvěru a stabilitu ve vztazích.

Zdravotní problémy: Dlouhodobé nadměrné užívání alkoholu může vést k vážným zdravotním problémům, což může mít nepřímý vliv na vztahy, protože nemocný člověk může potřebovat více péče a podpory.

Závěr:

Alkoholismus není jediným negativním prvkem, který vás diskriminuje na trhu vztahů, patří k nim totiž každá závislost. Okamžitě vás posílá na chvost nebo si můžete být jistá, že vaše nabídka se střetne s nezajímavou poptávkou. Či vaše poptávka nenajde tu správnou nabídku. Good luck na trhu vztahů vám píše žena v rozvodovém řízení. 😊 Never give up 😊

Autor: Lucie Buková | úterý 11.6.2024 14:22 | karma článku: 10,00 | přečteno: 478x
  • Další články autora

Lucie Buková

OSPOD– parta prima děvčat s mocí měnit životy

Jsem neoblíbená osoba. Tedy, buď mě lidé milují, nebo nenávidí. V podstatě neumím u lidí vzbuzovat pocity NULA. A s tímhle darem od Boha či Vesmíru jsem se utkala s děvčaty z OSPODU dvakrát v životě.

27.6.2024 v 8:28 | Karma: 19,54 | Přečteno: 985x | Diskuse| Občanské aktivity

Lucie Buková

Otcovská láska

Muži, chovejte se ke svým dcerám s láskou, ukazujte jim něžnost a svět, zahrňte je bezpečím, respektujte jejich matky. Zkuste kvůli svým dcerám pohnout skálou a být tím nejlepším já, co jen umíte. Vrátí se vám to. Přísahám.

14.6.2024 v 11:39 | Karma: 8,76 | Přečteno: 252x | Diskuse| Osobní

Lucie Buková

Mozek - zbraň hromadného ničení

Dvě myšky spadnou do kýble se smetanou. První to rychle vzdá a utopí se. Druhá myš se ale nevzdává. Bojuje s takovou vervou o svůj myší život, až utluče smetanu na máslo a dostane se ven.

7.6.2024 v 17:02 | Karma: 10,86 | Přečteno: 414x | Diskuse| Společnost

Lucie Buková

Alkohol v Čechách

Vracím se domů nad ránem, kvalitním vínem omámen, z přímek se stávaj zatáčky, točí se svět, jsem na s----y.

5.6.2024 v 14:44 | Karma: 11,24 | Přečteno: 298x | Diskuse| Ona
  • Nejčtenější

Silné bouřky zasáhly Česko, v Praze průtrž zatopila ulice a omezila dopravu

27. června 2024  11:22,  aktualizováno  18:29

Přímý přenos Na Česko během odpoledne udeřily silné bouřky. Postupovaly od jihozápadu ke středním Čechám. Kolem...

Rychlík z Prahy narazil na Slovensku do autobusu, zemřelo sedm lidí

27. června 2024  18:35,  aktualizováno  28.6 10:48

Sedm lidí zemřelo a pět dalších se zranilo při srážce rychlíku s autobusem na jihu Slovenska. Vlak...

Silné bouřky se přihnaly do Čech, pak řádily na Moravě. Hasiči odklízejí škody

30. června 2024  12:17,  aktualizováno  23:06

Přímý přenos Meteorologové varovali, že se v neděli objeví velmi silné bouřky s přívalovým deštěm a krupobitím,...

Hrůza, závory se zvedly, říká svědkyně. Vlak jel po zavřené koleji, uvedl ministr

28. června 2024  11:21,  aktualizováno  15:52

Rychlík z Prahy, který se ve čtvrtek srazil na Slovensku s autobusem, jel po koleji, jež byla pro...

600 °C a mix jedovatých látek. Proč prudce přibývá požárů solárních panelů

30. června 2024

Premium V úterý hasiči zasahovali u výbuchu rodinného domu v Šonově na Náchodsku. Pravděpodobná příčina?...

ANALÝZA: Fiasko číslo 2. Jak se lhalo o Bidenovi a všichni to věděli

2. července 2024

Premium Boj Joea Bidena s vlastní stranou a nápomocnými médii, jež ho vyzývají, aby zabalil boj o Bílý dům,...

Džungle koloběžkářů. Ignorují předpisy, bývají i opilí. Policie řeší také bitky

2. července 2024

Premium Jezdci na koloběžkách zavinili letos od začátku roku do května 89 nehod. Rádi se také perou s...

Raději rezignuji! Kandidáti ve Francii nechtějí tříštit síly proti Le Penové

1. července 2024  18:27,  aktualizováno  22:20

Nejméně 179 kandidátů převážně z řad levice či z bloku prezidenta Emmanuela Macrona se v pondělí...

Museli použít dron. Chorvatští záchranáři našli tělo pohřešované Češky

1. července 2024  21:41,  aktualizováno  21:44

Chorvatští záchranáři našli v neděli po třídenní pátrací akci tělo Češky, která byla pohřešována v...

  • Počet článků 0
  • Celková karma 12,08
  • Průměrná čtenost 0x
Jsem peer konzultantka a zakladatelka společnosti Střízlivé ženy.
Ženská závislost na alkoholu je velmi často způsobena vztahovými problémy, ať už vztahem k sobě, k partnerovi, manželovi, nebo dětem.