Premium

Získejte všechny články
jen za 89 Kč/měsíc

OSN: Pocta politickému zločinci

Kdo jím je? Třeba vysoký představitel státu, který vyzývá k likvidaci státu jiného, navíc mezinárodně uznaného, státu s demokratickým a právním režimem.

Zaslouží si takový politik v Radě bezpečnosti poctu v podobě minuty ticha poté, co tragicky zahynul? Členové Rady si myslí, že ano, já zásadně nesouhlasím. Abych ale nechodil kolem horké kaše. V neděli 19. května zahynul při pádu vrtulníku íránský prezident Ebráhím Raísí. Politik, který otevřeně vyzýval k likvidaci Izraele. Tyto jeho postoje, vedle toho, že byl ocejchován jako masový vrah kvůli podílu na hromadných popravách odpůrců režimu, nezabránily tomu, aby členové Rady bezpečnosti povstali a sklonili hlavy na znamení úcty. Včetně zástupců svobodného světa, a to i té země, vůči níž se z Teheránu stále častěji ozývá „Smrt Americe!“ a jejíž vlajka je tam běžně pálena nebo pošlapávána. Samozřejmě za blahosklonného souhlasu íránských mocipánů.

Že vzdání pocty Raísímu, viděno v širších souvislostech, byla hanebnost, ukázaly události související s jeho pohřbem. Na rozloučení dorazil i Ismáíl Haníja, šéf politického byra vládnoucího teroristického hnutí Hamas, a během návštěvy se v Teheránu setkal s nejvyšším vůdcem Íránu Alím Chameneím. Z jednání obou představitelů, které spojuje fanatická nenávist vůči Izraeli, byl na Chameneího účtu na síti X zveřejněn téměř 100sekundový videozáznam, jehož obsah přiblížil skandální způsob uvažování klíčového představitele Osy zla.

Během celého záznamu hovoří Chameneí, pouze na konci se jednou větou přidá Haníja. Poselství je hrůzostrašné, ale nikoli překvapivé: na základě výkladu Koránu lze dojít k závěru, že likvidace Izraele je součástí Alláhova plánu. Potvrzuje to už titulek videa: „Splní se Alláhův slib osvobodit Palestinu od řeky k moři.“ Zde je nutné říci našim propalestinským demonstrantům chodícím po Praze s obdobou tohoto sloganu a tvrdícím, že neznamená likvidaci Izraele: Lžete. Ze lži vás usvědčuje samotný nejvyšší představitel íránského režimu.

Chameneí se nejprve rozhovořil o dvojím slibu, který dal Alláh Mojžíšově matce. Že jí bude Mojžíš navrácen a že se stane jedním z Alláhových poslů. Uvedeny jsou také odkazy na příslušné verše v Koránu, které nyní ocituji. Oba jsou ze súry dvacet osm.

„A vnukli jsme Mojžíšově matce: »Koj ho, a budeš-li mít o něj strach, vhoď jej do řeky. A neboj se a nermuť se, neboť My ti jej vrátíme a jednoho z poslů Svých z něho učiníme.«“ (Verš 7)

„A takto jsme jej vrátili matce jeho, aby oko její se ochladilo a aby se nermoutila a aby poznala, že slib Boží je pravdivý - avšak většina lidí to neví.“ (Verš 13)

Z této zmínky o dvou Alláhových slibech daných Mojžíšově matce se Chameneí dostal zvláštní přesmyčkou k Hamasu. Obrátil se na Haníju a pravil, že první Alláhův slib byl v případě jeho teroristického hnutí splněn. Jak? Chameneí si pomohl 249. veršem druhé súry Koránu, kde čteme: „Avšak ti, kdož pevně byli přesvědčeni o setkání svém s Alláhem, vykřikli: »Kolikrát již nepočetné oddíly zvítězily nad početnějšími z dovolení Alláhova, vždyť Alláh je věru na straně trpělivých!«“ K tomu Chameneího výklad: „Vy (Hamas) jste malá skupina, která byla schopna zdolat velkou skupinu. Velká skupina jsou Spojené státy, NATO, Británie a některé další,“ – a teď pozor: „takže další slib, kterým je vyhlazení Izraele, tedy zformování palestinského státu od řeky k moři, tak ten den uvidíte také.“

Šéf teroristů Haníja k tomu dodal: „Dá-li Alláh, uvidíme ten den společně.“

Možná si mnozí řeknou, jestli má smysl věnovat pozornost těmto fantasmagorickým verbálním projevům. Nemělo by, kdyby je nepronášel nejvyšší představitel regionální mocnosti, která usiluje o zničení Izraele, podporuje terorismus od Libanonu (Hizballáh) po Jemen (Húthiové), stejně jako daleko za hranicemi Blízkého východu (bombové útoky v Argentině), provedl raketovou agresi proti Izraeli (duben 2024) a mimoto má ambici získat jaderné zbraně. Proto je nutné názory představitelů tohoto režimu dobře znát, jakkoli se vymykají normálnímu uvažování snad stále ještě většiny obyvatel svobodného světa, a být na pronesené nehorázné výhrůžky připraven. S tím souvisí i mé přesvědčení, že vzdát v OSN poctu exprezidentu Raísímu, který zastával identické názory jako jeho šéf Chameneí, byla ze strany západních zástupců hanebnost a hrubá chyba.

ODKAZ – Chameneího účet na síti X

https://twitter.com/Khamenei_m/status/1793343765320450191

Autor: Lubomír Stejskal | čtvrtek 23.5.2024 22:48 | karma článku: 0 | přečteno: 23x
  • Další články autora

Lubomír Stejskal

Průzkum: Podporují palestinští Arabové teror?

Obecně platí, že podpora nacistů ze strany sudetských Němců byla po Mnichovské dohodě značná, ne-li masová. Jaká je ale podpora Hamasu ze strany palestinských Arabů?

15.6.2024 v 11:25 | Karma: 0 | Přečteno: 13x | Diskuse| Společnost

Lubomír Stejskal

Válka Izraele proti teroru: Na co se poněkud zapomíná

Ačkoli nepřátelé útočí na Izrael doslova ze všech světových stran, největší pozornost poutá – z pochopitelných důvodů – válka v Pásmu Gazy.

14.6.2024 v 23:50 | Karma: 0 | Přečteno: 17x | Diskuse| Politika

Lubomír Stejskal

Vztahy Hamas - Rusko: Čiň čertu dobře...

V pátek 19. ledna 2024 navštívila Moskvu delegace palestinské teroristické organizace Hamas. Jednal s ní vysoký představitel ruského ministerstva zahraničí, náměstek ministra Bogdanov.

12.6.2024 v 11:41 | Karma: 0 | Přečteno: 26x | Diskuse| Politika

Lubomír Stejskal

Konflikt podle Hamasu

Izrael měl v zásadě dvě možnosti, jak zareagovat na 7. říjen 2023. Buď obrannou válkou, nebo rezignací. Zvolil obrannou válku.

7.6.2024 v 9:55 | Karma: 0 | Přečteno: 34x | Diskuse| Politika

Lubomír Stejskal

Názory syna spoluzakladatele Hamasu

V pondělí 3. června 2024 se konala v New Yorku výroční konference izraelských novin The Jerusalem Post.

6.6.2024 v 22:09 | Karma: 0 | Přečteno: 27x | Diskuse| Politika
  • Nejčtenější

Policie v pohotovosti kvůli hrozbě terorismu. Zadržela podezřelého cizince

8. června 2024  23:01,  aktualizováno  9.6 12:41

Policie dopadla cizince podezřelého ze zvlášť závažného zločinu, po kterém vyhlásila pátrání v...

V Turecku zemřela česká zpěvačka Victoria. Zavraždil ji její vlastní manžel

14. června 2024  8:59,  aktualizováno  11:23

Česká zpěvačka Victoria byla zavražděna v Ankaře. Podle tureckého portálu Hürriyet ji zabil její...

„Ukrajinská sebevražda“. Intriky v Kyjevě čím dál víc frustrují Západ

11. června 2024  19:21

Kádrové změny nezmítají jen ruským ministerstvem obrany, rostoucí pozornost vzbuzují i rošády v...

Dar pro Ukrajinu prostřednictvím Čechů vyvolal na Tchaj-wanu bouři

10. června 2024

Premium Dar, který má pomoci Ukrajině s obnovou tamního zdravotnictví, způsobil na Tchaj-wanu politický...

Volby vyhrálo ANO před SPOLU. Stačilo! i Přísaha mají dvě křesla, propadli Piráti

9. června 2024  20:29,  aktualizováno  10.6

Volby do Evropského parlamentu vyhrálo v Česku hnutí ANO. Od voličů získalo 26,14 procenta hlasů,...

Na dálnici D5 u Loděnice zemřel po srážce s nákladním autem motorkář

16. června 2024  12:33

Na dálnici D5 u Loděnice na Berounsku ve směru na Prahu v neděli dopoledne zemřel po srážce s...

Vulgarismy rozlítily slovenské vládní politiky. Distancujte se, vyzvali média

16. června 2024  12:26

Média kritická k vládě si odmítla přiznat svůj podíl na společenské atmosféře na Slovensku před...

Na Islandu havaroval autobus s českými turisty, pět jich skončilo na JIP

16. června 2024  11:35,  aktualizováno  12:09

Aktualizujeme V islandském Öxnadalu havaroval v pátek autobus s 22 českými turisty. Podle cestovní kanceláře...

Řidič se třemi promile se zaklínil s autem na peronu, smetl ho vlak

16. června 2024  10:12,  aktualizováno 

Více než tři promile alkoholu nadýchal padesátiletý řidič, který v neděli ráno způsobil srážku s...

  • Počet článků 4860
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 825x
Tip:

https://forum.eretz.cz/index.php/board,9.0.html - to nejpodstatnější z izraelského sportu na jednom místě

/* 1956.   

V letech 2012 až (duben) 2023 bloger na hlavní stránce iDNES. Předtím na BigBlogeru Lidovek. V období prosinec 2020 až únor 2023 též na Blogosféře.cz. Od 11. dubna 2023 na platformě Blogosvět.cz . Jako autor spolupracuji s internetovým deníkem Neviditelný pes. Od 18. 4. 2023 aktivní také na Seznamu Médium, od května 2024 přejmenovaném na Médium. (Po vyloučení z hlavní stránky iDNES  jsem aktivní pouze na tomto soukromém blogu na iDNES.) 

 eContact:  mrstejskal@gmail.com

Nejoblíbenější relax: fotografování fauny pod hladinou Rudého moře. Viz zde:  http://www.flickr.com/mrstejskal