EURO: Trochu jiný pohled na německou reprezentaci

Jmenovitě na dva její hráče, kteří jsou na současném evropském fotbalovém šampionátu součástí národního výběru.

Jeden z nich se jmenuje Chris Führich. V reprezentaci má dres s číslem 11 a v hlavičce na svém Instagramu tři slova: Jesus is Lord (Ježíš je Pán). Co to znamená? Že Chris je oddaným křesťanem. Vyznává: „Hodně se modlím a čtu Bibli.“

Šestadvacetiletý záložník, od roku 2021 hráč bundesligového VfB Stuttgart, byl do reprezentace povolán loni v říjnu. Na Instagramu je možné si všimnout, že s oblibou používá biblické verše, když se zmiňuje o důležitých momentech své sportovní kariéry. Což svědčí o tom, že Písmo svaté dobře zná.

K fotografii provázející jeho debut v národním týmu přidal verš ze Žalmu 37:

„Hledej blaho v Hospodinu, dá ti vše, oč požádá tvé srdce..“

Později, když se dověděl, že byl vybrán do reprezentace pro Euro, přidal verš z epištoly Kolossenským, 3. kapitoly:

„Všechno, cokoli mluvíte nebo děláte, čiňte ve jménu Pána Ježíše a skrze něho děkujte Bohu Otci.“

Však také při úspěchu na hřišti zvedá s vděčností ruce k nebesům…

Klub VfB Stuttgart skončil v uplynulé sezoně bundesligy na druhém místě, za Bayerem Leverkusen a před slavným Bayernem Mnichov. Titul vicemistra doprovodil Führich veršem z dvaašedesátého Žalmu:

„Jen On je má skála, má spása, můj nedobytný hrad, mnou nikdy nic neotřese.“

A ještě jedno biblické slovo. Ve středu 19. června hráli Němci s Maďarskem na domácím stadionu klubu VfB Stuttgart. Asi není třeba připomínat, že zvítězili 2:0 a zajistili si tak postup. Führich tentokrát čerpal inspiraci v knize Přísloví; našel ji v 16. kapitole:

„Kdo je prozíravý ve slovu, nalézá dobro, blaze tomu, kdo doufá v Hospodina.“

Chris Führich se netají tím, že mu každodenní modlitba pomohla překonat nesnadné chvíle v životě, že křesťanská víra vždycky byla jeho součástí. Dodal: „V posledních letech byla stále intenzivnější, protože jsem se jí více zabýval. Poznal jsem nové lidi a navázal nové kontakty. Jsem za to vděčný a cítím se šťastný.“

Druhým křesťanem v kádru spolkového manšaftu je obránce Benjamin Heinrichs. Nosí dres s číslem 20 a patří do klubu RB Lipsko, který skončil v uplynulém ročníku bundesligy na čtvrtém místě. Matka fotbalisty pochází z Ghany a Benjamin o ní říká, že to byla ona, kdo přinesl víru do jejich domova. Dodává, že jeho oblíbený verš při modlitbě na hřiště je z Žalmu 27:

„Naději slož v Hospodina. Buď rozhodný, buď udatného srdce, naději slož v Hospodina!“

Každý fotbalista čerpá vnitřní inspiraci pro co nejlepší působení na hřišti v něčem jiném. Führich a Heinrichs ji nacházejí ve své víře a v Bibli. Nestydí se za to, naopak otevřeně se k tomu hlásí. Německou reprezentaci do konce šampionátu ještě několikrát uvidíme. Možná i vás napadne více si všímat dresů s čísly 11 a 20, pakliže jim trenér Julian Nagelsmann dá důvěru. Třeba už v neděli 23. června večer v utkání proti Švýcarům.

Volně zpracováno podle serveru Evangelical Focus.

https://evangelicalfocus.com/life-tech/27094/i-pray-and-read-the-bible-much

Autor: Lubomír Stejskal | neděle 23.6.2024 16:14 | karma článku: 0 | přečteno: 23x