Důkazy mého rasismu

• K napsání tohoto článku mě inspiroval příspěvek Soni Svobodové. Publikován na blogu iDNES byl 15/4 pod názvem „Prý jsem rasista. Tvrdí Amnesty International, EU a ROMEA.“

Jsem pěšák sametové revoluce. Věřil jsem tehdy a věřím i dnes v demokratický kapitalismus. Nikoli český/československý postkomunistický, ale kapitalismus „západního typu“. Se všemi jeho nedokonalostmi a problémy, nicméně kapitalismus fungující ve funkční svobodné společnosti.

 

Mezitím se do onoho kapitalismu na západ od Chebu, a ovšem i k nám, jako jezinky ke Smolíčkovi vplížila politická korektnost, logika byla postavena na hlavu – a kdo má občanské výhrady vůči chování části (opakuji: části) romské populace, je označován (byť jen nepřímo či potenciálně) za rasistu.

 

Soňa Svobodová, žena s úžasnou českou (ústeckolabskou) a neméně užitečnou kanadskou zkušeností (rozumím tomu, o čem píše – jsem spolupracovníkem kanadského krajanského dvoutýdeníku Nový domov a něco málo o té zemi vím), se důrazně ohradila vůči paušalizujícímu označení z úst kdekoho, že je snad rasistka. Veřejně v internetovém médiu říká, že není.

 

Je zapotřebí ji v tomto postoji podpořit.

 

Hlásím se k témuž občanskému principu, který je nezbytné uplatňovat vůči všem občanům ČR, a opakuji: ani já nejsem rasista. A už vůbec ne proto, že se mi nelíbí, jak se někteří (opakuji: někteří, ne všichni) Romové chovají a jak pošetile se chová stát k nim.

 

Na adresu všech, kdo si myslí, že Češi jsou rasisti: Rozlišujte!!!

 

Rozlišujte mezi skutečnými rasisty, kteří vrhají zápalné lahve do romských obydlí (kauza Natálka 2009) a mezi lidmi hájícími občanský princip. Ten mimo jiné znamená: rovná práva a rovné povinnosti. Jakákoli jiná politika než ta, která bude založena na občanském principu (kvóty, pozitivní diskriminace a tak podobně), je cestou do pekel. A když už neumíte „romskou otázku“ vyřešit (protože ona se řešit jinak, než důsledným lpěním na občanském principu soužití jednotlivec-jednotlivec a jednotlivec-stát, prostě nedá), tak ji „neřešte“ tím, že uděláte div ne ze všech neromských Čechů rasisty.

 

Je to napsané trochu zkratkovitě, ale vy všichni, kdo se snažíte vyřešit romskou problematiku politickokorektními metodami, působíte dojmem, že my ostatní, kdo tyto metody odmítáme, jsme rasisté. Nejsme!!!

 

Anebo si opravdu myslíte, že ten plešatý běloch na níže uvedených namátkou vybraných privátních snímcích může být označen za rasistu?

 

Tak už běžte s tím rasismem obyčejných Čechů do ...

 

Hlasujte ve finále ankety Blogera roku

Autor: Lubomír Stejskal | úterý 15.4.2014 9:50 | karma článku: 27,76 | přečteno: 1167x