Vše se zlepší, až nebude u vlády ODS!

Usuzuji tak ze slov premiéra Petra Fialy: „ODS byla u vlády vždy, když bylo Česko v krizi - ať 90. léta, tak ekonomická krize v roce 2008, tak současná krize.“

Ve svém projevu na ostravském kongresu ODS pan premiér pochválil, co se pochválit dalo. Byl zvolen pošesté předsedou partaje:

Každý z vás má svůj podíl na tom, že Česká republika má opět slušnou demokratickou vládu a že tuto vládu vede premiér za ODS.

Tak trochu mi to v jistém samozřejmě vzdáleném smyslu připomíná hlášku z filmu „Někdo to rád horké“:

Bonaparte: Přátelé italský opery, je to už dvacet let, co jsem se zvolil šéfem týhle organizace. A můžu snad říct sám, že jste zvolili dobře.

Samozřejmě na kongresu musela padnout i slova na adresu Babiše a socialistů, kteří v dobách koronaviru rozfofrovali státní peníze, ale že oni z ODS, přišli a všechno zachránili: snížili inflaci, zajistili energie, zbavili nás závislosti na Rusku; ODS zachránila, co se zachránit dalo!

Ano, je to právě ODS, která udává zásadní tón naší prozápadní orientaci, poučil nás a všechny přítomné Petr Fiala, ale též přidal i varování:

„Je potřeba neustále připomínat, že jsme uprostřed dlouhého boje o charakter České republiky, zda zůstaneme ukotveni tam, kde jsme, nebo se proměníme v hybridní demokracii řízenou oligarchickými strukturami, které nás prodají Putinovi nebo někomu jinému, když to bude vyhovovat jejich byznysu,“ uvedl Petr Fiala.

Zde je třeba uvést, že to byla svého času právě ODS, která nás k oligarchizaci české společnosti dovedla, též vyjmenované zásluhy nastaly spíše dílem řízením nevyzpytatelného osudu, než NERVních balíčků: ceny energií postupně klesly na burze, zbavení se závislosti na Rusku bylo kvůli na něj uvaleným sankcím, ani zmíněné vítězství nad inflací není rozhodně žádná hitparáda, a tak jediné o čem se dá říci, že bylo z vůle ODS, je nákup předražených F35, jež nás, nebude-li už pozdě, zachrání!

„Jakou zemi tedy chceme? Za jaké Česko každý den ve vládě, Poslanecké sněmovně, v krajích či městech a obcích bojujeme?“ ptal se Petr Fiala ve svém kandidátském projevu.

Odpověď jest jednoduchá jak Kolumbovo vejce:

Neboť ODS je stranou, jak uvedl Petr Fiala, je vždy ve vládě, když je Česko v krizi, dá se usoudit, že tato strana krize přitahuje, pokud chceme mít klidné Česko, musí se ODS rozpustit a vrátit se nazpět do útrob hory Blaník.

Hlasujte ve finále ankety Blogera roku

Autor: Jan Lněnička | neděle 14.4.2024 19:23 | karma článku: 33,07 | přečteno: 1013x
  • Další články autora

Jan Lněnička

Cesta jinam Miroslava Imricha

8.5.2024 v 14:35 | Karma: 16,40

Jan Lněnička

Bolševický nok

28.4.2024 v 16:49 | Karma: 33,93