Premium

Získejte všechny články mimořádně
jen za 49 Kč/3 měsíce

Metoo v roce 2269

Kluci mám hrozný problém," oznámil Jarda svým kamarádům, sotva dorazil do baru, kde se pravidelně scházeli po práci. "Dneska si mě zavolala šéfová, že by pro mě prý měla lepší pracovní pozici." Zatvářil se deprimovaně a nešťastně.

Jarda byl typický hezoun, vypadal jako model z reklamy. Husté černé vlasy, výrazné oči, vysoká pružná postava a  v posilovně vypracované svaly. Nebyla žádná, která by mu odolala, a ženy mu doslova padaly do náruče.
"No neblbni a tomu říkáš problém?" divil se blonďatý Jirka. Ten na rozdíl od Jardy moc krásy nepobral, a přestože byl chytřejší a vzdělanější, a měl rozhodně i lepší charakter, nijak mu to nebylo moc platné.  Dívky a ženy se svou typickou ženskou povrchností si u mužů všímaly jen vnější krásy a pěkného těla. Inteligence a dobré vlastnosti je moc nezajímaly, a Jirka proto žil daleko pod svými schopnostmi.
 "Vyšší místo, více peněz, ber to všema deseti a neváhej. Než to dá nějaký svý kámošce, víš jak to je, ženský držej pospolu, lepší  fleky si předávají mezi sebou. Sice se pořád hašteřej a soutěží jedna s druhou, ale jak jde o koryto a o prachy, tak se najedou semknou  drží při sobě, mrchy mazaný. A nás chlapy mezi sebe hned tak nepustí, proto jsme tam kde jsme," povzdychl si Jirka a hodil do sebe frustrovaně panáka. Věděl, že má světu mnohem víc co nabídnout, než ten tupej hezoun Jarda, a štvalo ho, že jeho si šéfová nevšimla.  Jako by byl vzduch, jako by nic neznamenal.
"No jo, ale ona mi naznačila, že to nebude jen tak. Chodila kolem mě jak mlsná kočka a koukala mi významně na poklopec, pak mi sáhla na bicepsy a znalecky je chvíli mačkala aby zjistila, jak je mám pevný. To bylo tak ponižující, to si neumíte představit...Už dřív jsem si všiml, že mi koukala po zadku a významně se na mě usmívala, ale tohle, to jsem fakt nečekal. Ještě teď se z toho třesu...."
"Ježíš ty si ale vůl, co ti to udělá, tu chudinku starou trochu potěšit. Lepší kancelář, vyšší plat a větší rozhodovací možnosti, to ti za to snad stojí...", přidal se třetí z kámošů Milan. "Teda jestli ti stojí," neodpustil si trapný fórek. "Protože jestli ti nestojí, tak jsi v týhle ženami ovládané společnosti nula, nicka, prostě lúzr a máš smůlu. Ještě že na to jsou prášky, ikdyž těma se pořád cpát taky nemůžem."
Jarda se na něj znechuceně podíval: "No právě jsi uhodil hřebíček na hlavičku. Kdyby to byla  pěkná ženská ve středních letech, ale je stará, tlustá, má řídký vlasy a velký břicho, jako by byla těhotná.Už jen jak se jí klepe ten dvojitej podbradek, fůj...."
"Prosím tě zatneš zuby a budeš to mít v kapse," utěšoval ho Milan. "Nebuď cimprlich."
"Pochybuju, že to skončí jednorázovou akcí, bude mě mít v hrsti a budu jí to muset udělat kdykoliv si vzpomene. A když ne, důvod proč mě vyhodit nebo přeřadit zpět na nižší místo si najde vždycky. To víš, že veřejně neřekne natvrdo, že jsem jí nechtěl přefiknout, ale vymyslí si něco o nízké pracovní morálce nebo nedostatečném vzdělání.""No to by právě u tebe nebylo daleko od pravdy," pomyslel si Jirka, ale přesto se snažil poradit."Co ji udat? Nahraješ ji, až ti zas bude dělat návrhy, a uděláme z toho kauzu," navrhoval.
"Prosím tě, kdo mi uvěří? Na policii i u soudu sedí samý ženský, ty jí půjdou na ruku, protože to se svýma podřízenýma nejspíš dělaj stejně. Když už je u soudu chlap, tak jako uklízeč nebo zapisovatel, ale na rozhodovacích místech dřepí samý baby. Nechají nahrávky zmizet, nebo prohlásí, že byly pořízené nezákonně, a jsem v hajzlu. A novinářky mě nakonec ještě zesměšní a patřičně to rozmáznou,  budou mít velký potěšení, že můžou ponížit  mladýho pěknýho kluka o němž vědí, že by si o ně ani  kolo neopřel. A taky aby odstrašily jiný kluky s podobnou zkušeností, aby si netroufli mluvit. Takže mě ty babizny veřejně znemožní natolik, že už si nikde jinde ani neškrtnu." 
Hoši se odmlčeli protože věděli, že je to pravda. Ve společnosti, která je nastavena určitým způsobem, nemá jedinec šanci, ikdyby měl stokrát pravdu.  To je lepší mlčet a přizpůsobit se. A tak do sebe frustrovaně házeli panáka za panákem, a znechuceně pozorovali polonahého barmana, jak podbízivě  .obskakoval přítomné ženy a usmíval se na ně, ikdyžjeho výraz říkal: Jděte někam baby starý hnusný… A ony mu do slipů strkaly tuzéry, stejně jako tanečníkovi  pódiu, který se nedůstojně téměř nahý kroutil u tyče, a lascivními pohyby uváděl ženské hosty do varu.
"Tuhle jsem četl, že tak před čtvrt stoletím to bylo přesně naopak, na všech vysokých pozicích seděli chlapi a ženské musely dělat jen to, co se po nich chtělo," přerušil ticho Jirka.
"No nekecej, o tom jsem neslyšel. To musel bejt hotovej ráj," divil se Jarda.Hmmm,  blbec co čte jen bulvár, ale že by se učil dějiny, to ho ani nenapadne. A přesto je na tom líp než jen  proto, že má pěkný svaly, pomyslel si Jirka otráveně. Ale na omluvu kamaráda musel připustit, že tyhle informace se dnes vyhledávají už jen obtížně, protože za čtvrt století se výklad dějin hodně měnil. Kdo je u moci, vždycky přepisuje historii a co se nehodí vymaže, aby mohl prosadit svoji pravdu. "No to víš, dneska ve škole se o tom neučí, ale dřív fakt o všem rozhodovali chlapi, jenže pak někdo prosadil nějaký kvóty, nebo nějakou takovou blbost, díky čemuž se na vedoucí pozice dostaly ženské. Jejich mužští kolegové začali chlastat ještě víc, než bylo tehdy zvykem, protože nedokázali unést ztrátu moci a prestiže, takže se všude nepozorovaně rozlezly ženský,  a jsme tam kde jsme. Tak víte co kluci,  dáme si ještě jednu rundu. Svět není spravedlivej, ale co naděláme.P.S Ráda bych dodala, každý extrém je špatný-jak ze strany mužů tak ze strany žen-přesto myslím že metoo je pouze reakcí na nevhodné chování mnoha mužů ve vysokých pozicích kteří toho zneužívali-teď se to zvrhlo a naopak to trochu přehánějí některé ženy-jako reakce na nenormální situaci, kdy se ženy nemohly bránit protože i pokud muže žalovaly, byly zesměšněny a jejich svědectví zpochybněno-což mnozí zdejší blogeři svými rádovtipnými články na toto téma činí i dnes-předevčírem byl na šest a půl roku odsouzen český mladík který přes internet vydíral a psychicky zranil asi 160 dívek-proč asi si někdo nestále snaží metoo banalizovat a zesměšňovat? Možná proto že i mnozí čeští muži mají máslo na hlavě a bojí se že to dorazí i k námA těm kteří ještě pořád nepochopili o čem to, a stále to shazují a zešměšňují,  bych doporučila blog paní Westman   
https://westman.blog.idnes.cz/blog.aspx?c=680952 

Nominujte autora do ankety Bloger roku

Autor: Libuše Palková | sobota 29.9.2018 16:22 | karma článku: 22,24 | přečteno: 3223x
  • Další články autora

Libuše Palková

Veřejná omluva

Ráda bych se tímto veřejně omluvila kolegovi blogerovi panu Klarovi, kterého jsem citovala v nedávném blogu, protože se mi nelíbilo když napsal, že ženy jsou bez obzoru. A tak jsem si, jak je mým dobrým zvykem, dovolila oponovat.

28.4.2019 v 6:35 | Karma: 10,61 | Přečteno: 934x | Diskuse| Osobní

Libuše Palková

Chcete mít vysokou karmu a čtenost?

Hlavní je samozřejmě výběr témat-nejvíce se zavděčíte kritikou islámu, imigrantů, feministek, EU, genderu, levičáků, sluníček, vítačů, Pražské kavárny. Populartitu vám zaručí pochvalné ódy na USA a Izrael, církev, judaismus

26.4.2019 v 8:31 | Karma: 6,43 | Přečteno: 587x | Diskuse| Ostatní

Libuše Palková

Jak se zbavit nepohodlného blogera

Ráda bych se vyjádřila k tomu proč jsem byla zmizena, pokud nezmizí i to. Všichni víme že po stažení určitého počtu blogů nebo smazaných komentářů přichází sankce. Takže se dá zařídit, aby nepohodlný bloger zmizel z hlavní strany.

26.4.2019 v 7:28 | Karma: 14,96 | Přečteno: 1088x | Diskuse| Osobní

Libuše Palková

Libo-li koprolit?

Jestli čekáte nějaký recept na novou vylepšenou verzi koprové omáčky, tak vás zklamu. To slovo nemá s koprovkou nebo koprem vůbec nic společného. Koprolit je totiž zkamenělý výkal. Z toho by si nikdo omáčku ani polévku asi nedal

25.4.2019 v 11:07 | Karma: 5,53 | Přečteno: 215x | Diskuse| Ostatní

Libuše Palková

Nobelovku pro zakladatele teroristické organizace?

Nedávno se zde jeden bloger zamyslel nad tím, že Nobelovu cenu za mír dostávají všelijací lidé, zmínil třeba Obamu nebo mladičkou aktivistku. Zapomněl však na zakladatele organizace, kterou mnohé země prohlásili za teroristickou.

24.4.2019 v 12:31 | Karma: 5,58 | Přečteno: 173x | Diskuse| Ostatní
  • Nejčtenější

Atentát na Fica. Slovenského premiéra postřelili

15. května 2024  14:56,  aktualizováno  17:56

Slovenského premiéra Roberta Fica ve středu postřelili. K incidentu došlo v obci Handlová před...

Pozdrav z lůžka. Expert Antoš posílá po srážce s autem palec nahoru

13. května 2024  18:48,  aktualizováno  14.5 22:25

Hokejový expert České televize Milan Antoš, kterého v neděli na cestě z O2 areny srazilo auto, se...

Novotný je na vyhazov z ODS. Výroky o Slováčkové překročil hranici, řekl Benda

12. května 2024  12:11

Starosta Řeporyjí Pavel Novotný překročil hranice, které by se překračovat neměly, kritizoval v...

Důchod daleko, ale práci nedostanou. Nezaměstnaných šedesátníků přibývá

11. května 2024

Premium Lidé kolem šedesátky při hledání zaměstnání narážejí na zeď. Zaměstnavatelé o ně nestojí, preferují...

Britská učitelka spala s žáky, s jedním otěhotněla. U soudu přiznala „chyby“

14. května 2024  20:57

O chybách a zničeném snu nyní u soudu v Manchesteru vypráví britská učitelka, kterou policie viní...

Fica stále operují. Padlo pět výstřelů, ministr vnitra mluví o občanské válce

15. května 2024  19:25,  aktualizováno  20:28

Přímý přenos Zdravotní stav slovenského premiéra Roberta Fica, který byl ve čtvrtek terčem atentátu, je...

Do mostu v Texasu narazilo plavidlo a poškodilo ho. Do vody uniká palivo

15. května 2024  20:07

Do mostu v Galvestonu v americkém státě Texas ve středu narazilo plavidlo a do okolních vod uniká...

Na Slovensku není mír a smír, polarizace pokračuje, říká novinářka

15. května 2024  20:03

Premium Slovenské vládní strany po atentátu na premiéra Roberta Fica slovně útočí na novináře. Přidávají se...

ANALÝZA: Rusko natahuje frontu do šířky. Putinova letní ofenziva začíná

15. května 2024

Premium Vytváření nárazníkové zóny u hranic, nebo pokus o útok na druhé největší ukrajinské město? Nenadálý...

  • Počet článků 784
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1823x
Překladatelka, autorka vlastní tvorby, zvídavá cestovatelka, bloggerka, milovnice všeho dobrého co život nabízí. Hlavou jsem realista, tvářím se občas jako pesimista, ale srdcem jsem nenapravitelný optimista. Vypadám možná jako bojovnice, ale to jsou jen mimikry kterými chci ochránit tu příliš citlivou a zranitelnou holku uvnitř. Po přeložení asi deseti knih z angličtiny mě napadlo, co kdybych zkusila napsat něco sama- zatím mi vyšly mi tři knížky: Za chlapem a tramvají neběhej, za pět minut je tu další, Italská invaze v Praze a Recept na šťastný den. Rozhodně se nepovažuji za spisovatelku-jsem jen zapisovatelka příběhů, které píše život, a které vidím kolem sebe. Baví mě rozplétat sítě vzájemných vztahů, kterými jsme všichni neviditelně propojeni, a objevovat souvislosti v předivu života. Mým krédem je žij a nech žít, a  pokud nejde o život, nejde o nic. Přála bych si, aby k sobě lidé byli více tolerantní a vstřícní. Myslím že když člověk s něčím nesouhlasí, nemusí to proto hned odsuzovat.

Seznam rubrik