Vzpoura v ODS! Křivé huby nemluví za všechny!

Není možné spustit hon na čarodějnice...pro mě Věci veřejné jsou stranou, kde určitě jsou vnitřní problémy, kde je co zlepšovat, ale jsou v ní pro mě legitimně zvolení zástupci. A já nechci měnit princip, že zastupitelská demokracie funguje," prohlásil kategoricky Boris Šťastný ODS

zdroj Google

Pokud by nyní byly vyhlášeny nové volby, ODS by nejspíš skončila v propadlišti dějin. A nebyla by sama. Chceli tato trojkoalice pokračovat, není divu, že začíná mela. .

Premiér Nečas je v nezáviděnihodné pozici. Pokud neustoupí od svých podmínek (odvolat Radka Johna a mistra Dobeše a aby VV opustily vnitro) a VV zase od svých (ponechat si vnitro), nastane patová situace a Tluchoř se svoji partou budou tleskat.

"...Podle informací redakce se předseda klubu (Tluchoř-pozn. autora) ODS svým vyhrocováním vládní krize snaží o to, aby letošní nevolební kongres občanských demokratů byl volebním. Zde by sice Nečas nebyl odvolán, ale bylo by významně změněno vedení ODS tím směrem, že by zde měl právě šéf poslaneckého klubu ODS buď dalšího místopředsedu ze středních Čech nebo jiné sobě blízké osoby. Na minulém kongresu se mu totiž nepodařilo prosadit europoslance Milana Cabrnocha na funkci místopředsedy..."

Pokud ustoupí, moc si premiér nepomůže. Bde označen jako slabý premiér a Tluchoř se svoji partou bude zase tleskat.

"Nečas opět vydá ostré prohlášení, ale kvůli nesplnitelnosti ultimáta bude muset, jako tolikrát v historii, ustoupit a najít s Věcmi veřejnými přijatelnější řešení. To v důsledku opět oslabí jeho pozici a bude vypadat jako slabý premiér a předseda, který si nejprve dupne a pak se stáhne..."

Pana Šťastného nemusím, ale v této chvíli mu dávám za pravdu.

"Občan a volič je ten, který volí. My nemáme právo tuto věc měnit. Proto plně respektuji postup prezidenta, jako jediný je uvážlivý. ..ten vzkázal, že nebude odvolávat žádné ministry, dokud nebude znát postup, co bude dál. Své prohlášení prezident přednesl těsně před tím, než mu premiér Petr Nečas doručil demisi tří ministrů Věcí veřejných v čele s Vítem Bártou..."

Jak tenhle boj dopadne? Zvítězí zdravý rozum? Bylo by dobré, kdyby dobrou vůli poslanci prokázali tím, že si zruší doživotní imunitu a předloží ke schválení zákon o prokazování původu majetku a jeho důsledném dodržování! Nejlepe se zpětnou platností!

 

Zdroj: http://www.parlamentnilisty.cz/zpravy/193968.aspx

Více: http://libusecihakova.blog.idnes.cz/clanok.asp?cl=186506&bk=57929

http://dolansky.blog.idnes.cz/c/186584/Zadam-nezkorumpovane-poslance-a-senatory.html#t2

Autor: Libuše Čiháková | úterý 12.4.2011 10:46 | karma článku: 23,79 | přečteno: 2354x