Politika od plotny: Vyčistí Pospíšil "prohnilou" plzeňskou fakultu?

"...policie by se měla zabývat chybějícími disertačními pracemi....z 65 obhájených jich chybí 35... mezi ně patří práce chomutovské primátorky Ivany Řápkové, Jana Suchého, jenž má stejnou advokátní kancelář jako proděkan Kindl, prorektora policejní akademie Jana Brázdy, Čunkuva advokáta Eduarda Bruny..."

foto Sooa Lechnerová-iDNES

Jiří Pospíšil, který plzeňská práva vystudoval a učí na nich, zůstal pro řadu lidí slušný, pracovitý a nadějný politik.

Proto jeho jmenování rektorem univerzity Josefem Průšou do „prozatimní“ funkce děkana plzeňské fakulty zaznělo jako dobrá zpráva.

Ve změti informací, které se kolem této fakulty točí, se těžko čtenář orientuje. Možná by i mávl rukou nad nějakými plagiáty proděkanů a staral se o důležitější věci, kdyby mu v uších necinkl varovný zvoneček při vyslovení více než známých jmen politiků: Eexministr vnitra kříšťálově čistý Stanislav Gross, kontroverzní starosta Prahy 5 Milan Jančík a populistická chomutovská primátorka Ivana Řápková.

Všichni jmenovaní plzeňskou fakultu vystudovali a přesto, že uchování absolventských prací je zakotveno ve vnitřním řádu univerzity, načisto zmizely. O primátorce Řápkové prý navíc nejsou žádné záznamy v elektronické databázi.

A tak se spolu s knihovnici plzeňské fakulty můžeme jen a jen divit. Divit a doufat, že nového "prozatimního" děkana nenechají tato fakta v klidu a že záhadě zmizelým pracím příjde na kloub.

Co se bude ale dít až se zjisti, že tyto zmizelé práce byly také plagiáty, se můžeme jen domnívat.

Faktem je, že Stanislav Gros je jako bývalý poslanec chráněn doživotní imunitou, kterou z důvodu odložených voleb Ivana Řáková coby kandidátka do sněmovny, nestihla.

A vůbec. Neni doživotní imunita našich politiků, která ve světě nemá obdoby, výsměchem nám všem? 

zdroj

iDNES 

Souvisejícíc články:

http://libusecihakova.blog.idnes.cz/c/90971/Politika-od-plotny-Kdo-umi-umi-kdo-neumi.html#t2

http://libusecihakova.blog.idnes.cz/c/75687/Vrati-se-kristalove-cisty-a-vysmaty-Stanik do-politiky.html#t2

Autor: Libuše Čiháková | úterý 29.9.2009 20:21 | karma článku: 15,83 | přečteno: 1394x