Paroubek s Topolánkem se "prý" spojí proti komunistům

„Po predčasných voľbách v Česku možno spoja sily hlavní rivali. Pravičiar Topolánek a ľavičiar Paroubek. Inak budú vo vláde komunisti...“  Deník SME

foto M,Svašek MF Dnes Neustále se dohadujeme koho volit a  koho ne. A proč vlastně? Vždyť - selským rozumem vzato - nám stejně pořád vychází,  že představitelé obou nejsilnějších politických stran jsou „jeden za osmnáct a druhý bez dvou za dvacet.

A oni, ti kulišáci, od samého začátku kalkulují, že se nakonec možná i spojí. I když jen v havarijní situaci a „opravdu, ale opravdu“ jen proto, aby vytřeli zrak komunistům (nemyšleno tím ty převlečené a  nalezlé v jejich stranách). Ve skutečnosti ho však nejvíc vytírají svým voličům, s nimiž si  navíc (s prominutím) vytírají i p.del.

Kdepak hned po volbách vytvořit beze všeho humbuku velkou koalici, jak radil Václav Klaus! U nás je nezbytné ke všem kulišárnám pořádat velká divadelní představení, plná teatrálních výstupů, obvinění, kdo za co může a nemůže, výhrůžky, vydírání,  plivání jedu jeden na druhého.

Kvůli politice se pak hádají a rozcházejí rodiny, kamarádi, sousedé. A to je přesně to, co naši mocipáni potřebují. Zahnat společnost, svíjející se z beznadějného politického marasmu v depresích, do kouta.

Aby se nakonec ti dva „silní“ poplácali po ramenou, dali dohromady „levou a  pravou“  a tento hybrid  představili ustrašeným voličům jako nejlepší řešení.

Kdyby si alespoň vyměnili figurky na svých šachovnicích! Jenže proč by to dělali? Vždyť český volič je tupec, preferující donekonečna stejné silné strany, jen proto, aby se nevrátili komunisté a taky proto, že prý malé strany nemají šanci se prosadit.

A my jim to donekonečna  „žereme a žereme“.  Proto si staří „dobří holubi“ z obou velkých  politických stran brousí křídla, aby při návratu na teplá místečka byli dostatečně v kondici. A ty, voliči, to máš předem spočítané.

Nevím jak vy, ale já to spočítané opravdu mám. Strany, které mají v čele lidi, tolerující ve vlastních řadách miliardové rychlokvašky typu „viamontového“ Řebíčka,  krakaticového Langera, „křišťálově čistého“ Grose, „kakaového“ Krause, „polnohospodáře“ Zgarbu..., já volit nebudu!

zdroj foto Denik.SME

 

Hlasujte ve finále ankety Blogera roku

Autor: Libuše Čiháková | neděle 28.6.2009 22:12 | karma článku: 18,41 | přečteno: 1375x